نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
11. شهريور 1400 - 19:32
فعال فرهنگی گفت:خیلی زشت است که دستگاه هایی برای جشن هایی آنچنانی، میلیونی خرج می کنند و اما برای تهییه یک بنر معمولی دهه فجر امتناع می کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،جلسه هم اندیشی فرهنگی با حضور "حسنی سعدی" مدیر دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی ،"محمدیان" رئیس اداره برنامه ریزی فرهنگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور،رئیس دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان و ائمه جمعه قرارگاه منطقه ۳کهگیلویه و بویراحمد‌ در سالن جلسات فرمانداری گچساران برگزار و ابتدای این جلسه با مرثیه سرایی و عزاداری ابا عبدالله الحسین علیه السلام، توسط مداح "محمودی" همراه شد.

اتابک‌،فرماندار گچساران در ابتدای جلسه نیز گفت:از همه فعالین فرهنگی این شهرستان کمال تشکر را دارم، و همه نیز اعتقاد داریم که باید مسائل دینی و فرهنگی را در سطح شهرستان و استان نیز ترویج بدهیم که باید مراکز فرهنگی نیز مرجع باشند که دغدغه های شهروندان را چنین عرصه هایی هم مرتفع کنند.

وی افزود:هرچند آموزش فضای مجازی نیز بسیار ضروری است چرا که باید این موضوعات را در مدارس و به صورت پایه ای مورد بررسی و توجه قرارداد و در مراکز فرهنگی شهرستان این موضوعات هم باید تقویت شوند.

حجت الاسلام حجازی ،امام جمعه گچساران در ادامه هم گفت:درحقیقت قرآن و عترت تنها را نجات بشریت است، گچساران لگدمال شده انگلیسی ها در دوران طاغوت بود اما مردمی انقلابی و آگاه داشت که دشمنان هرچه تلاش کردند نتوانستند بر مردم این خطه سلطه پیدا کنند چرا که هفت شهید انقلاب از گچساران هستند.

وی افزود:مردم گچساران هم دردوران دفاع مقدس رشادت ها و جانفشانی ها کردند، به هرحال شایسته است که نگاه ویژه ای به این شهرستان شود، دشمن فتنه ها و تلاش های بی شماری چه در عرصه جنگ سخت و چه در عرصه جنگ نرم برای نابودی انقلاب اسلامی انجام داده که با بصیرت و هوشیاری ملت بزرگ ایران در سایه ولایت فقیه هم ناموفق بوده است.

حجت الاسلام حجازی تصریح کرد:بنابراین مردم از نیروهای فرهنگی و انقلابی هم توقع رفع مشکلات اقتصادی را دارند و هم توقع رفع مشکلات فرهنگی را ، لذا دولت جدید را همه باید حمایت کنیم و طبیعتا هم باید مطالبه داشته باشیم که منویات حضرت آقا هم اجرایی شوند و بر زمین نمانند.

حجت الاسلام خادمی ،رئیس تبلیغات اسلامی گچساران درادامه افزود:شهرستان گچساران در مناسبت های ملی و مذهبی نقش پررنگی دارد و به علت منابع عظیم نفت و گاز،افراد بسیاری نیز از سراسر کشور در این شهرستان زندگی می کنند که با این تفاسیر کارفرهنگی مضاعفی هم می طلبد.

وی گفت:گاهی اوقات عدم حضور مبلغین درشهرستان را شاهدیم و در مرکز استان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، اجتماعی از طلاب و روحانیون را شاهد هستیم، به هرحال بچه های فرهنگی و مذهبی این شهرستان نیز با دستان خالی اقدامات ارزشمندی هم انجام می دهند،که بازهم به حمایت های ویژه ای احتیاج دارند.

خادمی ادامه داد:از جهت زیربنایی و وجود سخت افزارهای فرهنگی دراین شهرستان خیلی عقب هستیم و با مواردی پیش افتاده درگیر هستیم که همچنان حل نشده اند که قرار بود بودجه ای نیز منظور شوند که متاسفاته تاکنون عملی نشده است.

وی گفت:نیاز به اجرای برنامه های همسو از سوی برخی دستگاه ها و نهادها را داریم، هرچند در برخی از محلات آسیب زا نیز فعالیت های فرهنگی صورت می گیرد اما به طور کل کمتر شاهد امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه هستیم که باید این خلاها نیز مرتفع شوند و شورای فرهنگی در شهرستان قوی تر و منسجم تر برگزار شود.

حجت الاسلام ذبیحی نژاد در این جلسه هم گفت:درحوزه علمیه این شهرستان به جهت نیاز شهرستان و خاصه مساجد، پایه ۱۰را تشکیل دادیم درحالی که اکثریت مساجد شهرستان و نیزماطق محروم از طلبه ها هم بهره می برند و ائمه جماعت دارند.

وی افزود:بنابراین لازم است که در ادارات و دستگاه های شهرستان هم قرارگاه هایی به عنوان فرهنگی تشکیل شود و خودشان هم مدیریت و پیگیری کنند که با این اقدامات قطعا می توان فضای شهرستان را تغییر داد.

ذبیحی نژاد ادامه داد: اما دربحث کرونا مشکلات بهشت زهرا شهرستان را مکتوب به متولیان امر گزارش دادیم چرا که مشکلات در این آرامستان بسیار حاد است در حالی که ۶۰ درصد فراگیری کرونا درهمین محل است.

وی تصریح کرد:بنابراین اگر قرار باشد مشکلات بررسی و دنبال شود پس نیازمند تشکیل قرارگاه فرهنگی و نیاز به بودجه و توجه است که ادارات و حتی شرکت نفت و گاز هم بایدجلو بیاید و پیش قدم شوند،اگرچه بارها با شرکت نفت مکاتبه کردیم که در زمینه کرونا در این نقطه از شهر(بهشت زهرا) همکاری کنید که تنها فقط برای افرادی که غسل میت های کرونایی را انجام می هند، فقط چند تا دست لباس تحویل دادند.

ذبیحی نژاد گفت:امروز جوانانی مظلومی دراین شهرستان هستند که دغدغه کار فرهنگی دارند اما باید امکاناتی برای اینکارهم باشد چرا که گچساران از لحاظ فرهنگی بسیار مستعد است و کار باید با جدیت پیش برود که نیازمند حرکت انقلابی ، میدانی وجهادی برای رفع مشکلات شهرستان هستیم.

فصیحی، مسئول دفتر کانون های خدمت رضوی در گچساران در ادامه هم گفت:300خادمیار در سطح شهرستان و روستا ها فعالیت دارند که 30نفر هم به صورت تخصصی و محله محور فعالیت می کنند،متاسفانه مجموعه های فرهنگی شهرستان همچنان خودشان متحد و منسجم نشده اند تا چه برسد به همکاری ادارات و دیگر نهادها،به طوری که هرکسی هم ساز خودش را می زند.

وی به اقدامات اشاره کرد و گفت:از ابتدای امسال تاکنون نیز برنامه تجلیل از مدافعان سلامت،کمک هزینه درمان ، دارو و آزمایش بیش از ۳۰۰نفر را داشتیم، اهدای خون توسط خادمیاران رضوی طی دو مرحله انجام و ۱۷راس گوسفند قربانی و بین نیازمندان توزیع شد.

فصیحی افزود:بیش از3هزاربسته معیشتی هم درسطح شهرستان توزیع شد،و قریب به ۴هزار قرص نان هم در این خصوص توزیع کردیم هرچند برگزاری مسابقات فرهنگی با توجه به مناسبت های سال برگزار شده اند،بنابراین معرفی آسیب دیدگان کرونا به کمیته امداد برای اخد وام از دیگر برنامه ها بود که درحال حاضر نیز بحث تهیه نوشت افزار دانش آموزان محروم را در برنامه داریم.

حجت الاسلام شکوهیان، معاون طرح هجرت شهرستان گفت:ده روستا تحت پوشش نیروهای طرح هجرت هستند و مبلغین با دست خالی در روستاها فعالیت می کنند و در برخی روستاها هم بدلیل نبود خانه عالم نمی شود مبلغی هم ارسال کرد.

وی افزود:بحث شناسایی فقرا و نیازمندان هم به صورت مداوم و خودجوش انجام می شود و سعی داریم هر اندازه که بتوانیم بسته های معیشتی به آنها بدهیم و خانواده هایی که دچار مشکلات هم دارند،سعی می کنیم در حد توان هم مرتفع کنیم.

شکوهیان ادامه داد:ازدیگر اقدامات هم در ایام انتخابات، گروهی خودجوش قریب به ۳۰۰جلسه بصیرتی در این خصوص داشتیم که در نهایت آیت الله رئیسی در این شهرستان بیشترین آرای انتخاباتی را داشتند.

وی تصریح کرد:همکاری و فعالیت هایی با مراکر ترک اعتیاد این شهرستان وجود دارد،هرچند نیاز به حمایت باز هم می رود اما  بزرگترین کار با مردم بودن و پای کار مردم بودن است اگرچه این مشکلات در کل کشور هم وجود دارد اما آن چیزی که می تواند مردم را نسبت به انقلاب امیدوار کند همین با مردم و درکنار مردم بودن است.

شکوهیان در پایان هم گفت:بنابراین غسال خانه مطلوبی در شهرستان نداریم که فاقد امکانات لازم است که متاسفانه زیببنده هم نیست با چنین بودجه های میلیاردی شاهد چنین مشکلاتی در شهرستان هستیم.

مرادی،مسئول شورای هماهنگی انقلاب اسلامی در ادامه جلسه هم گفت:اول در این جلسه برجک ما را زدید که بیان شد درباره آسیب شناسی حرفی نزنیم!، چرا که ما بیشتر نیمه خالی لیوان را می بینیم و نیمه خالی همان دردها و رنج هایی است که در هشت سال اخیر اگر دوره دفاع مقدس نام بگذاریم شاید بی ربط هم نگفته باشیم.

وی افزود: بنده مسئول برگزاری مناسبت های ملی در سطح شهرستان بودم اما دریغ ازاینکه حرکت چمشگیری از دستگاه های اداری هم شاهد باشیم، اما فرمانداران زمان در امر قضییه کوتاهی هم نداشتنداما خیلی زشت است که دستگاه هایی برای جشن هایی آنچنانی میلیونی خرج می کردند اما برای تهییه یک بنر معمولی دهه فجر امتناع می کردند.

مرادی گفت:به هرحال در طول این ایام آن غیرت دینی جریانات مذهبی و فرهنگی باعث شد تا مناسبت ها بدون کم و کاست نیز برگزار شوند و در بسیاری از مناسبت ها هم گچساران پیشقدم بود،نکته دیگر اینکه سیستم بی تحرک و فشلی که بر سیستم اداری ما سایه افکنده است بخصوص در فعالیت های فرهنگی است.

وی تصریح کرد:اولا این فعالیت های فرهنگی خود لفظ فرهنگی باید تعریف شود و هیچکدام با مرکزیت و قرارگاه فرهنگی این موضوع را روشن کنیم که آیا فرهنگ صرفا برگزاری آیین های مذهبی است و یا اینکه فعالیت ها و تلاش های انجمن های هنری ، شعر و... را هم باید ببینیم به هرحال مرزبندی شکل گرفته است،باید ارزیابی کرد و ببینیم مشکل از کجاست،چرا که هرکسی تعریفی از فرهنگ دارد.

مرادی افزود:این تعارض رفتاری به هرحال به عامه اجتماع و جامعه کشیده می شود لذا تقابلی ایجاد شده است و این جمع را همراه با مردم تلقی نمی توان کرد،نماز جمعه به عنوان مرجع و تجمع جریان های انقلابی باید باشد آیا آن ترکیب و حضور برای کسانی که از سفره انقلاب برخوردارند آیا در نماز جمعه این جلوه را می بینیم و یا در آیین های ملی؟.

وی بیان کرد:شورای همانگی انقلاب اسلامی شهرستان 10سال مشغول خدمت هستم اما 10ریال از استان برای ما تامین نشد و هرکاری هم صورت گرفته فقط دست به دامان امام جمعه و بچه های سپاه شهرستان شده ایم، بنابراین همیشه دست به دامن نهادهای انقلابی هستیم.

مرادی تصریح کرد:در5 سال اخیر دانشگاه آزاد در بحث اجرای فعالیت های مدون علمی فرهنگی قدم های خوبی برداشته است،به عنوان یک فرهنگی ردپایی از تاثیر حوزه علمیه منهای بحث مبلغین را شاهد نیستیم اما حوزه خواهران فعالیت های خوبی انجام می دهند.

وی تصریح کرد:هیات های مذهبی فعالیت های خوبی دارند اما نوعی بی نظمی و تعدد رفتاری دارند و در همین محرم نیز مشکلاتی را شاهد بودیم و اگر تعارض رفتاری باشد جامعه هم دچار بحران خواهد شد.

حجت الاسلام عبودی در ادامه نیز گفت:بخش زیادی از برنامه های فرهنگی مساجد وحتی ادارات  شهرستان را اساتید حوزه علمیه اداره می کنند و زحمت مبلغین را خود حوزه علمیه متقبل می شود بنابراین حوزه علیمه به عنوان یک سرچشمه در کار فرهنگی است هرچند مشکلاتی هم وجود دارد اما اقدامات خوبی صورت گرفته است.

رضایی،رئیس ستاد اقامه نماز هم گفت: اوایل انقلاب افراد باسواد خیلی کم بود و یک معلم گچسارانی(شهید جلیل پور) خدمت امام رسیدند و بحث بی سوادی را مطرح کردند و بعد از آن نیز حضرت امام (ره)فرمان تشکبل نهضت سوادآموزی را صادر فرمودند.

حسنی سعدی درادامه گفت:درچارچوب نظام اسلامی چندتا سه گانه است یکی امام جمعه، یک امامت جمعه و یک امام جامعه که این سه گانه نیزبه نمارجماعت، نماز جمعه و مناسک حج پیوند می خورد،و این سه گانه ها هم به مسجد، مسجدجامع و مسجدالحرام پیوندمی خورد.

وی افزود:این سه گانه ها تدبیر خداوند متعال برای شکل گیری حرکت و ایجاد شبکه ای برای انسجام و وحدت بیشتر امت اسلام است، تمام مردم محلات این شهر روزی سه مرتبه وعده نماز را اجرا می کنند، و هفته ای یکبار در نماز جمعه جهت پاکسازی جامعه نیز شرکت و امت اسلامی هم سالی یکبار در مناسک حج و مسجدالحرام حضور به هم می رسانند.

حسنی سعی ادامه داد:اساس نظام اسلامی مبتنی بر جمع گرایی در جامعه شکل گرفته است و آیه 200سوره آل عمران به این موضع اشاره دارد،کلمه جمع گرایی مقابل فردگرایی است چرا که اثرات جمع گرایی بسیار ارزشمند است.

وی  افزود:لازم است که فعالین فرهنگی سطح مطالعات خوشان را بالا ببرند،بنابراین این نقطعه جمع گرایی مهمترین دغدغه امروز همه ماست که در اجرای هرچه بهتر بیانیه گام دوم نیازمند افزایش جمع گرایی هستیم.

حسنی سعدی افزود:باید یک پیوستگی برنامه ای بین فعالیت های فرهنگی این شهرستان بوجود بیاید،بنابراین فرصت تک پری و تک تیراندازی نداریم چرا چهل سال تجربه کرده ایم و همه بایدحول محور امام جمعه شهرستان فعالیت کنندو اتفاقات خوبی هم رقم بزنند.

وی تصریح کرد:بنابراین مسائل مالی و امکانات سخت افزاری بسیار مهم است اما کار فرهنگی هم نباید به کار اقتصادی پیوند داده شود،چرا که بسیاری از جوانان با دت خالی فعالیت می کنند و اقدامات ارزشمندی هم شکل داده اند.

انتهای پیام/

 

تصاویر تکمیلی: 

نظرات کاربران

تازه های سایت