به گزارش آفتاب جنوب،خسرو ارتقایی مقام مسئول در وزارت نیرو، گفت: از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه 93) تاکنون افزون بر 226 میلیمتر بارندگی در سطح استان تهران ثبت شده که در مقایسه با متوسط دوره بلندمدت 47 ساله، افزون بر 10 درصد کاهش بارش را شاهد هستیم.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با تاکید بر بازگشت از شرایط فوق بحرانی به وضعیت بحرانی آبی در پایتخت اظهارداشت: با این وجود، همچنان کمبود منابع آب وجود دارد و بنابراین تقاضا داریم تا شهروندان تهرانی جهت مدیریت مصرف بهینه آب همکاری خود را ادامه دهند.
وی افزود: با توجه به میزان بارندگی های صورت گرفته در استان تهران در روزهای گذشته، از شرایط فوق بحرانی خشکسالی به وضعیت بحرانی بازگشتهایم. در حال حاضر، در سدهای پنجگانه 422 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده و حجم آب ذخیره شده در سدهای امیرکبیر 71، لتیان 44، لار 19، طالقان 168 و ماملو 120 میلیون مترمکعب است.
فقط 4 درصد مخزن سد لار آب دارد
ارتقایی یادآور شد: در شرایط نرمال در سدهای تهران باید بیش از 700 میلیون مترمکعب ذخیره آبی وجود داشته باشد که در زمان حاضر بیش از 280 میلیون مترمکعب کمبود ذخایر آبی در سدهای استان تهران مشاهده میشود و این کاهشها به دلیل خشکسالیهای پیاپی در استان تهران و استفاده از ذخایر آبی سدها در طول سال اتفاق افتاده است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو اضافه کرد: افزون بر 150 میلیون مترمکعب حجم مرده سدهای زیرپوشش است و همواره باید این عدد از حجم ذخایر آبی کسر شود و آنچه قابل استفاده است را مورد نظر قرار داد؛ پس مقدار مفید آب ذخیره شده در سدهای پنجگانه استان تهران، هماکنون حدود 270 میلیون مترمکعب است.
وی با بیان اینکه همچنان در سدهای شرقی استان تهران به ویژه سدهای لار و لتیان ذخایر آبی اندکی وجود دارد اظهارداشت: حجم آب ذخیره شده در سد لار که اکنون 19 میلیون مترمکعب است، در مقایسه با متوسط آورد آب این سد که تا 450 میلیون مترمکعب نیز میرسد، رقم بسیار ناچیزی است.
بارش هایی که تهران را اندکی نجات داد
ارتقایی سپس با اشاره به ذخایر برفی استان تهران گفت: اکنون پوشش برفی در استان در مقایسه با شرایط نرمال بیش از 50 تا 70 درصد کاهش نشان میدهد و باید دقت شود که میزان ورودی آب به مخزن سدهای زیرپوشش، وابستگی مستقیمی به میزان پوشش برفی در حوضههای آبریز سدها دارد که متاسفانه در این زمینه با کاهش مواجه هستیم، اما امیدواریم با ورودیهایی که در ابتدای سال 94 اتفاق افتاده است، شرایط بدتر از گذشته نشود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: از سوی دیگر روان آب ها که تا پیش از سال جدید 5 درصد کاهش داشت، با بارش های خوب صورت گرفته این کسری تا حدودی جبران شده و میزان روان آب ها اکنون در حد سال گذشته است.
وی تصریح کرد: طبیعی است که با وجود بارندگیهای خوبی که در روزهای پایانی سال 93 و اوایل سال 94 ثبت شده، از شرایط فوق بحرانی به شرایط بحرانی بازگشته ایم؛ به این معنی که همچنان کمبود منابع آب وجود دارد و بنابراین تقاضا داریم تا شهروندان تهرانی جهت مدیریت مصرف بهینه آب همکاری خود را ادامه دهند.
منبع: مهر
نظرات کاربران