به گزارش آفتاب جنوب،اسداله عسگراولادی در خصوص احتمال کمرنگ شدن حضور چین در بازار ایران گفت: نه تنها تجار ایرانی بلکه چینیها هم نگران توافقات صورت گرفته غرب با ایران نیستند و غربیها جای چین را در بازار ایران نمیگیرند، این در حالی است که روابط دو کشور بر پایه منافع و ارتباطات درازمدت پایهگذاری شده و حتی اگر اروپاییها به بازار ایران بیایند، چین جایگاه خود را همچنان خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: سال گذشته روابط تجاری ایران و چین به ۵۲ میلیارد دلار رسید که به نظر میرسد با هدفگذاریهای صورت گرفته، حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال جاری با ده درصد افزایش از مرز ۵۵ میلیارد دلار عبور خواهد کرد، این در حالی است که هدف ما این است که حجم مبادلات تجاری ایران و چین به ۶۰ میلیارد دلار در سال جاری برسد.
وی از آغاز فاز جدید سرمایهگذاری چینیها در بازار ایران در بهار امسال خبرداد و تصریح کرد: چین سعی داشت که به روند مذاکرات هستهای ایران با غرب کمک کند، اینگونه نیست که این کشور با توافق ایران با غرب به دلیل به خطر افتادن منافعش، مخالف بوده باشد، بلکه سعی داشت که به روند مثبت این مذاکرات کمک کند.
به گفته عسگراولادی، چین برنامه درازمدتی را برای حضور در بازار ایران تدارک دیده و قرار است ظرف ۲۰ سال آتی، روابط تجاری ایران و چین دو برابر شود. اکنون هم چینیها نگران کم رنگ شدن حضور خود در ایران نیستند.
وی از سفر قریبالوقوع رئیسجمهور چین به ایران خبر داد و اظهار داشت: ظرف هفته آینده، تاریخ دقیق سفر رئیس جمهور چین به ایران مشخص خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در پاسخ به سئوال دیگر مبنی بر آخرین وضعیت گشایش فاینانس چینی برای پروژههای ایرانی خاطرنشان کرد: روند گشایش فاینانس چینی برای پروژه های ایرانی آغاز شده و تاکنون ۴ تا ۵ میلیارد دلار از حجم فاینانس تعهد شده، در بهمن و اسفندماه سال گذشته گشایش شده است.
وی اظهار داشت: بیشتر مشکلی که ایران در رابطه با استفاده از فاینانس چینی دارد، مسائل داخلی است که باید این پروژهها مورد تائید وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد و طرف ایرانی هم منابع ریالی مورد نیاز را تامین کند، اما هم اکنون بانکهای پارسیان و صنعت و معدن به طور جدی، کار گشایش فاینانس چینی را آغاز کردهاند.
منبع: مهر
نظرات کاربران