به گزارش آفتاب جنوب ،
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه دو قطعنامه با موضوعات «پیگیری اعلامیه و برنامه اقدام فرهنگ صلح» و «تقویت گفتگو و تفاهم بین ادیان و فرهنگها و همکاری برای صلح» را با اجماع به تصویب رساند.
به گزارش مهر ، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه دو قطعنامه با موضوعات «پیگیری اعلامیه و برنامه اقدام فرهنگ صلح» و «تقویت گفتگو و تفاهم بین ادیان و فرهنگها و همکاری برای صلح» را با اجماع به تصویب رساند.
در این جلسه حسین دهقانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک ضمن ایراد سخنانی، با برشمردن شرایط فعلی منطقه و افزایش فعالیت عناصر تروریستی، اهمیت این قطعنامه ها در سال جاری را بیش از گذشته دانست.
وی با اشاره به رنج و محنت مردم عراق و سوریه، ابراز امیدواری کرد که آرمان ها و ایده های مندرج در این دو قطعنامه باعث کاهش حمایت برخی کشورها و جریانات از گروه های تروریستی شود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیادی برای تلاش به منظور ارتقای صلح، مدارا، گفتگو و تفاهم در میان فرهنگها، مذاهب و تمدنها قائل است.
دهقانی ضمن اشاره به ابتکار جناب آقای روحانی در جریان مجمع عمومی سال گذشته سازمان ملل متحد که به تصویب قطعنامه «جهانی علیه خشونت و افراطگرایی خشونت بار» به صورت اجماع منجر شد، حمایت گسترده کشورها از این ایده را یادآور شد و آن را نشانه اهمیت این موضوع در منظر کشورهای جهان و همچنین نیاز فوری به اقدام قاطع و هماهنگ جامعة جهانی برای پرداختن به پدیدة افراطگرایی خشونت آمیز دانست.
وی گفت: تحولات صورت گرفته از زمان تصویب این قطعنامه تا کنون شاهدی بر درست بودن این ابتکار و ضرورت اقدام فوری از سوی کلیه کشورها برای مهار افراطگرایی خشونت آمیز است.
دهقانی با اشاره به برگزاری نخستین کنفرانس بین المللی جهان علیه خشونت و افراط گرایی» در هفته گذشته در تهران که با شرکت نمایندگانی از بیش از پنجاه کشور جهان برگزار شد، اعلام کرد که بیانیه نهایی این کنفرانس به زودی به صورت سند سازمان ملل متحد به ثبت خواهد رسید.
وی افزود: در دنیای جهانیشدة کنونی نمیتوان نیروهای اهریمنی را در یک منطقة خاص محصور کرد. خشونت، افراطگرایی خشونتآمیز و فرهنگی که این پدیده ها را تغذیه می کند همانند بیماریهای مهلکی مثل ابولا و انفولانزا مسری هستند و همانند انتشار گازهای گلخانهای بر کل کره زمین تاثیر می گذارند.در شرایطی که چالش های روبروی صلح به صورت جهانی در آمده اند، هر گونه اقدامی علیه آنها نیز باید جهانی باشد.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه برای پیروزی در نبرد میان اعتدال و افراطگرایی لازم است که افکار و دیدگاهها عوض شوند، گفت: «افراطگرایان خشنی که فکر میکنند فقط آنها حق زیستن دارند، به لحاظ ذهنی با صلح در جنگ هستند. هیچ دینی به پیروان خود نمیآموزد که فقط آنها حق حیات دارند. کشتن انسانهای بیگناه به نام دین، تحریف بیشرمانة دین است».
نظرات کاربران