نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
24. آذر 1393 - 20:03
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر تخفیف مجازات برای قاچاقچیان مواد مخدر گفت: با حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر مخالف هستیم.

به گزارش آفتاب جنوب ،

به گزارش ایرنا، «علیرضا جزینی» روز دوشنبه در نشست خبری تشریح عملکرد هشت ماهه ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: برخی کشورها بدنبال این مساله هستند که موضوع تخفیف مجازات برای قاچاقچیان مواد مخدر را در سازمان ملل مطرح کنند.

 

وی ادامه داد: ایجاد اصلاحات در زمینه تخفیف مجازات قاچاقچیان مواد مخدر در کشور نیز منوط به تجدید نظر در این رابطه توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

 

 

 

 

** مرگ یکهزار و 762 نفر در رابطه با اعتیاد

 

جزینی به مرگ یکهزار و 762 نفر در رابطه با اعتیاد اشاره کرد و گفت: این آمار مربوط به هشت ماه گذشته سال جاری است و بعد از تصادفات، دومین آمار مرگ و میر، اعتیاد است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6 / 8 درصد افزایش داشته است.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، علت مرگ و میر را مصرف بیش از اندازه و ناخالصی در مواد مخدر عنوان کرد و افزود: علت مرگ و میر 67 درصد بیماران مبتلا به ایدز، استفاده از سرنگ مشترک است، اما این موضوع به 45 درصد کاهش یافته است.

 

به گفته وی، روابط جنسی در بین معتادان 8 / 36 درصد ارتقا یافته است.

 

 

 

 

** دستگیری 234 هزار نفر طی هشت ماه گذشته در ارتباط با مواد مخدر

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، به کشف 348 تن انواع مواد مخدر در هشت ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در این زمینه 234 هزار نفر دستگیر شدند که 52 هزار نفر از آنها معتادان هستند.

 

جزینی افزود: در این مدت 33 میلیون و 300 هزار انواع قرص و آمپول کشف شده که در مقایسه با سال گذشته 915 درصد افزایش داشته است.

 

وی تصریح کرد: البته دو محموله اخیرا کشف شده که جزء آمار هشت ماهه نیست اما چهار میلیون و 500 هزار قرص ترامادول در یک اتوبوس در استان فارس و 14 میلیون عدد قرص ترامادول دیگر در تهران کشف شده که به آمار پایان سال اضافه می شود.

 

جزینی به سلاح های مکشوفه در این مدت اشاره کرد و گفت: 693 قبضه سلاح از اشرار کشف شده که 21 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

 

وی ادامه داد: در این زمینه 11 نفر از همکاران ما در حوزه امنیتی و انتظامی به شهادت رسیدند.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به عملکرد حوزه پیشگیری در رابطه با مواد مخدر گفت: در محیط های آموزشی، اداری، محله ها و خانواده ها برنامه های پیشگیرانه اجرا می شود، براین اساس در حوزه خانواده، 680 هزار نفر آموزش مهارت های زندگی، سبک فرزند پروری و پیشگیری از سوء مصرف را فرا گرفتند که این میزان نسبت به سال گذشته 49 درصد رشد داشته است.

 

جزینی با اشاره به برنامه های پیشگیری در رابطه با مواد مخدر در مدارس و دانشگاه ها، گفت: 59 هزار نفر از دانش آموزان پایه های اول و دوم ابتدایی و متوسطه در ویژه برنامه های پیشگیری با عنوان «مراقبت و اجتماع محور» و 44 هزار و 500 نفر از دانش آموزان پایه های اول متوسطه مدارس دولتی نیز در قالب آموزش مهارت های مقابله ای تحت آموزش قرار گرفتند.

 

وی اضافه کرد: ویژه برنامه «مدارس عاری از خطر» نیز در مدارس متوسطه دوم دولتی،47 هزار و 200 نفر را تحت پوشش قرار داد و همچنین در حوزه پیشگیری از اعتیاد در خوابگاه ها و محیط های دانشجویی، 16 هزار و 817 نفر تحت آموزش قرار گرفتند.

 

به گفته جزینی در حوزه مددجویان، خانواده زندانیان و سربازان در زندان ها نیز 28 هزار و 300 نفر آموزش های لازم در زمینه پیشگیری از اعتیاد و مهارت های زندگی را فرا گرفتند.

 

وی با اشاره به ارائه آموزش های پیشگیری از اعتیاد به دو میلیون و 450 هزار نفر در محله ها و 465 هزار نفر در محیط های کاری با استفاده از 677 تیم افزود: تشکل دانشجویی به عنوان همیاران سلامت روان نیز راه اندازی شده و قرار است در همین ارتباط همایشی در آینده برگزار شود.

 

 

 

 

** جمع آوری 50 هزار معتاد در سراسر کشور

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درخصوص عملکرد حوزه درمان در رابطه با اعتیاد، گفت: اکنون 17 مرکز درمان و کاهش آسیب معتادان تحت حمایت این ستاد است که 15 هزار و 500 نفر کارتن خواب و بی خانمان در هشت ماه گذشته در این مراکز پذیرش شده اند.

 

جزینی با بیان اینکه آمار مراکز درمان 43 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشت رشد داشته است، افزود: جمع آوری معتادان در سراسر کشور 50 هزار نفر بود که 15 هزار و 500 نفر آنها به این مراکز ارجاع داده شده اند.

 

وی با اشاره به تدوین سند شیوه غربالگری دانش آموزان معتاد گفت: 129 مرکز گذری نیز به 46 هزار نفر خدمات کاهش آسیب ناشی از اعتیاد ارائه داده و هفت هزار نفر در 51 مرکز سرپناه شبانه اقامت کردند.

 

جزینی ادامه داد: 160 تیم وابسته به مراکز گذری و 54 تیم مستقل سیار، خدمات در حوزه معتادان را به عهده دارند.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تاکنون 572 هزار پرونده فعال در ارتباط با خدمات درمان سوءمصرف موادمخدر گزارش شده که 41 هزار و 200 مورد آن مربوط به بانوان است.

 

 

 

 

** وجود بیش از 5 هزار مرکز ترک اعتیاد

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اکنون پنج هزار و 139 مرکز ترک اعتیاد در کشور فعال است که از این تعداد چهار هزار مرکز از دانشگاه علوم پزشکی و یکهزار و 140 مرکز نیز از سازمان بهزیستی کشور مجوز اخذ کرده اند.

 

جزینی افزود: از این تعداد چهار هزار و 900 مرکز در بخش غیردولتی و 239 مرکز مربوط به بخش دولتی است که البته بیش از 95 درصد خدمات در این حوزه، مربوط به بخش خصوصی است.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از اهداف ستاد مبارزه با موادمخدر را برخورد با مراکز غیرمجاز برشمرد و گفت: یکهزار و 530 مرکز رصد شد که در این راستا 833 مرکز پلمب و تعطیل شد، 507 مرکز در مسیر کسب مجوز قرار گرفته و اکنون 190 مرکز غیرمجاز در کشور فعال است.

 

 

 

 

** تخصیص 30 میلیارد تومان برای بیمه معتادان

 

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در مجموع امسال 30 میلیارد تومان برای بیمه معتادان در نظر گرفته شده زیرا تعرفه خدمات درمانی اعتیاد در بخش دولتی 11 آذر ماه به تصویب هیات وزیران رسیده است.

 

جزینی افزود: به همین منظور با همکاری سازمان بیمه سلامت قرار است 700 هزار نفر از معتادان تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

 

وی با بیان اینکه سال آینده نیز قرار است همین مبلغ برای بیمه معتادان هزینه شود، افزود: اخیرا آیین نامه ای در این زمینه در دولت تدوین شده است.

 

 

 

 

** انهدام 192 آشپزخانه تولید شیشه

 

جزینی گفت: از ابتدای سال تا کنون 192 باب کارگاه یا به عبارتی آشپزخانه تولید شیشه در کشور منهدم شده است.

 

وی درخصوص عملیات درگیری ها مسلحانه افزود: در این مدت یکهزار و 476 مورد درگیری مسلحانه انجام شده که 30 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

 

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه به مواد مخدر گفت: 75 درصد کشفیات مواد مخدر که بیشترین آنها به ترتیب تریاک، حشیش، هرویین و شیشه بوده، به مرز و حاشیه مرزها اختصاص داشته، بر این اساس نیروی انتظامی اخیرا در 130 کیلومتر از مرزهای کشور 44 برجک، هشت پاسگاه و پنج گروهان مرزی احداث کرده است.

 

جزینی افزود: 24 تن از مواد مخدر کشف شده در پاکسازی از مناطق آلوده به دست آمده که 109 درصد افزایش داشته و 76 هزار و 500 نفر از کل دستگیر شدگان در محله های آلوده دستگیر شده اند.

 

 

 

 

** کشت خشخاش و تریاک در افغانستان رو به افزایش است

 

جزینی، مواد مخدر را تهدیدی جدی برای جامعه عنوان کرد و افزود: کشت خشخاش و تریاک در افغانستان رو به افزایش است بطوریکه در سال 2014، 240 هزار هکتار خشخاش و تریاک در این کشور کشت شده است.

 

وی تصریح کرد: این در حالیست که در سال 2012 میزان کشت این مواد در افغانستان 154 هزار هکتار بوده است.

 

جزینی افزود: همچنین تعداد ولایت زیر کشت خشخاش در افغانستان در سال 2012 نسبت به 2014 رشد داشته و از 15 به 17 ولایت رسیده است.

 

وی ادامه داد: میزان تولیدات مواد مخدر در سال 2012 به 2014 از سه هزار و 700 تن به هفت هزار تن رسیده است.

 

جزینی گفت: میزان سود مواد مخدر در هر هکتار چهار هزار و 600 دلار گزارش شده که 85 ملیارد دلار سود مواد مخدر در افغانستان است.

 

جزینی ادامه داد: 90 درصد تریاک جهان در افغانستان تولید می شود و 9 ولایت جنوبی افغانستان، 89 درصد تریاک را تولید می کنند.

 

 

 

 

** اعتیاد 6 / 1 درصدی دانش آموزان و 6 / 2درصدی دانشجویان

 

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه به مواد مخدر با بیان این که موضوع شیوع شناسی اعتیاد در میان دانش آموزان و دانشجویان در حال انجام است، افزود: 6 / 1 درصد دانش آموزان و 6 / 2 دانشجویان اعتیاد دارند.

 

وی با بیان اینکه آمار ابتلا دانش آموزان و دانشجویان به مواد مخدر نسبت به آمار قبلی افزایش نداشته، گفت: با طرح شیوع شناسی می توان آمار دقیق تری به دست آورد.

 

جزینی با بیان اینکه آمار نوزادان معتاد کشور را نداریم، افزود: آمار مصرف کنندگان مواد مخدر در ایران مربوط به افراد 15 تا 64 ساله است، براین اساس از مجموع یک میلیون 325 هزار معتاد در کشور 10 درصد از آن بانوان هستند.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس گزارش های سازمان ملل، 85 درصد تریاک در ایران کشف می شود.

 

جزینی موضوع ترانزیت مواد مخدر را مساله مهمی دانست و افزود: رایزنی های با سفرای کشورهای اروپایی برای بازدید از مرزها انجام شده که آنها اذعان داشتند نیروی انتظامی، سیستم های اطلاعاتی و امنیتی برای مبارزه با مواد مخدر تلاش های خوبی داشته اند.

 

وی تصریح کرد: از همکاری سازمان های بین المللی و کشورهای اروپایی ناراضی هستیم.

 

جزینی با بیان اینکه حدود 30 تا 40 درصد معتادان بی خانمان تهران از دیگر شهرها به پایتخت می آیند، گفت: بدنبال ایجاد یک فضای بهتر برای نگهداری بیشتر معتادان هستیم زیرا اکنون بر اساس قانون، این افراد یک تا سه ماه می توانند در یک مرکز نگهداری شوند اما با اجازه قاضی تا شش ماه نیز قابل نگهداری هستند.

 

جزینی افزود: در این راستا با شهرداری تهران تفاهمنامه ای امضا شده تا شش هزار و 800 نفر را در یک فضای مناسب نگهداری کنیم.

 

وی با بیان اینکه 10 درصد کارتن خواب ها زن هستند، گفت: از ابتدای سال تاکنون یکهزار نفر از معتادان بی خانمان ساماندهی شدند که بیش از 570 نفر از آنها به آغوش خانواده های خود بازگشتند.

 

 

 

 

** شیشه پروتکل درمانی ندارد

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مصرف توأمان مواد مخدر یکی از معضلات جدی است، اما افرادی که اعتیاد دارند باید بدانند که شیشه پروتکل درمانی ندارد و این یکی از خطرات بالقوه است، براین اساس در راستای پیشگیری از این موضوع باید اقدامات جدی تری صورت گیرد.

 

وی به وجود 40 نقطه آلوده در سطح تهران اشاره کرد و گفت: اکنون مهمترین اقدام جمع آوری معتادان نیست، بلکه نگهداری آنها مهمتر است.

 

جزینی افزود: یکی از برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر این است که 38 هزار نفر از افرادی که در حوزه مواد مخدر در زندان به سر می برند را جداسازی کرده که البته این مهم در حال انجام است و قرار است تا پایان سال سه هزار نفر از آنان جداسازی شوند.

 

وی به ایجاد پروتکل درمانی کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت : این موضوع به عنوان نمونه در زاهدان راه اندازی شده و تمام هزینه های آن را ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت کرد زیرا در این مرکز برخی مادران و کودکان با یکدیگر حضور دارند.

 

جزینی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار موضوع اعتیاد در کتب درسی دانش آموزان متوسطه آمده، افزود: آموزش و پرورش باید در زمینه پیشگیری از اعتیاد یا سوء مصرف بیشتر تلاش کند.

 

وی همچنین درخصوص قیمت مواد مخدر در ایران گفت: قیمت مواد مخدر به دلیل افزایش تولید در افغانستان کاهش یافته اما قیمت آن در ایران تفاوتی ندارد اما اکنون قیمت شیشه افزایش یافته و هرویین یک درصد کاهش یافته است.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بودجه این ستاد امسال 140 میلیارد تومان بوده که در لایحه بودجه سال 94 افزایشی نسبت به امسال نداشته ایم اما در مجموع 20 درصد این بودجه در حوزه پیشگیری هزینه می شود.

 

نظرات کاربران

تازه های سایت