نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
19. آذر 1393 - 10:41
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین مهم‌ترین علت تشکیل سنگ‌های کلیه را مصرف کم مایعات دانست و افزود: مصرف مایعات به میزان زیاد، چای کم رنگ و دوغ کم نمک یا بی‌نمک در جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه موثر است

به گزارش آفتاب جنوب،به نقل از ایسنا، دکتر آرش کردی، متخصص داخلی و فوق تخصص نفرولوژی گفت: مصرف میوه‌جات تازه به علت دارا بودن فیبر نیز به جلوگیری از تشکیل سنگ کمک می‌کند.

 

ی عوامل ارثی، رژیم غذایی نامناسب مصرف بیش از حد موادغذایی مانند نمک، گوشت قرمز، شکلات، اسفناج، گوجه فرنگی، حبوبات و چای پررنگ، کاهش حجم ادرار به علت تعریق شدید در آب و هوای گرم و خشک را از عوامل ایجاد سنگ کلیه عنوان کرد.

کردی افزود: بیماری‌های زمینه‌‎ای مانند دیابت، نقرس و چاقی، بیماری‌های کلیه مانند کیست‌های کلیه، انسداد و عفونت‌های ادراری، مصرف برخی از داروها و سوء مصرف الکل از سایر علت‌های ایجاد سنگ کلیه است.

این متخصص داخلی و فوق تخصص نفرولوژی، باور رایج مبنی بر تاثیر مثبت مصرف مشروبات الکلی در کاهش ابتلا به سنگ کلیه را رد کرد و افزود: مصرف الکل ممکن است تاثیرات سوئی را نیز به دنبال داشته باشد.

وی با بیان اینکه سنگ کلیه، ذراتی کوچک و سخت است، تصریح کرد: این سنگ‌ها منفرد یا متعدد هستند که در یک یا هر دو کلیه تشکیل شده و گاهی به داخل حالب‌ها انتقال پیدا می‌کند.

کردی اعلام کرد: معمولا مردان و زنان بالای ۳۰ سال به سنگ کلیه مبتلا می‌شوند که در مردان جوان شایع‌تراست. همچنین این بیماری در کودکان شیوع ندارد و اگر کودکی دچار سنگ کلیه شد باید این موضوع، سریع پیگیری شود.

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین مهم‌ترین نشانه این بیماری را درد شدید و پیچشی به فاصله هر چند دقیقه برشمرد و توضیح داد: بیمار به طور معمول، درد یک‌طرفه و ابتدا در ناحیه پهلو و سپس در مسیر حرکتی سنگ احساس می‌کند که با تهوع، استفراغ، ادرار خونی و تعریق شدید همراه است.

وی همچنین در توصیف مواقعی که اندازه سنگ بزرگ است و تکان نمی‌خورد، گفت: در این مواقع دردی برای بیمار ایجاد نمی‌کند و به طور خاموش، باعث نارسایی کلیه می‌شود. اگر سنگ کلیه علامت داشته باشد، تشخیص آن کار سختی نیست و با انجام آزمایش کامل ادرار، عکس شکم و سونوگرافی کلیه تشخیص داده می‌شود و البته در برخی از موارد، انجام سی تی اسکن، ضروری است.

این فوق تخصص نفرولوژی در اشاره به روش‌های مختلف درمانی اظهار کرد: در صورت کوچک بودن سنگ بدون عارضه انسداد وعفونت، ممکن است به درمان خاصی نیاز نباشد، اما در سنگ‌های بزرگ احتیاج به سنگ‌شکن است و برای درمان سنگ‌های بزرگ‌تر از روش‌های لیزر استفاده می‌شود. برای حذف سنگ‌های بزرگ‌تری که خود به خود دفع نشده و باعث ایجاد عوارض،عفونت یا درد شدید می‌شوند، انجام اقدامات درمانی لازم است.

 

انتهای پیام/م

نظرات کاربران

تازه های سایت