به گزارش آفتاب جنوب،
عصر خبر: دکتر علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزییات برنامه همکاری ایران و یونیدو در زمینه اشتغال را تشریح کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در مراسم امضای یاداداشت تفاهم همکاری که با حضور دکتر احمد میدری معاون رفاه اجتماعی و آقای الساندرو آمادیو نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد - یونیدو (UNIDO ) در ایران برگزار شد گفت: بر اساس یادداشت تفاهم امضا شده بین وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یونیدو ایران و این سازمان در زمینه توسعه مشاغل خرد و کوچک و متوسط همکاری می کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام خروج اقتصاد ایران از رشد منفی از ایجاد یک هزار شغل در صنعت کفش تا نیمه نخست امسال افزود: تاپایان سال در این طرح 10 هزار شغل مستقیم ایجاد می شود .
دکتر ربیعی ادامه داد:در حال حاضر بسیاری از کشورهای تازه صنعتی شده و کشورهای درحال توسعه در زمینه الگوهای کسب و کار به تجارب ارزنده ای دست یافته اند ولی ما بهترین نوع کسب تجربه در همکاری با یونیدو دیدیم و درصدد هستیم تا ازتجارب افرادی که برای ایجاد اشتغال در این سازمان تربیت شده اند در فرایند مطالعات خود استفاده کنیم.
وی افزود: دولت امسال رشد سه درصدی را هدفگذاری کرده که امیدواریم به آن دست پیدا کنیم.
دکتر ربیعی گفت:هم اکنون از رشد منفی خارج شده ایم و آمارها نشان می دهد که در مسیر رشد مثبت قرار داریم به نحوی که در بخشهای سرمایه بر رشد بالای 4 درصد را تجربه کرده ایم.
وزیر کار ادامه داد:ایجاد اشتغال در بخش خصوصی مورد توجه ما قرار دارد چرا که بخش خصوصی عمدتا" در صنایع کوچک و متوسط متمرکز است.
وی بیش از 96 درصد سهم اشتغال کشور را در حوزه مشاغل خانگی، خرد و متوسط ذکر کرد و گفت: نزدیک به 4 درصد اشتغال در صنایع سرمایه بر متمرکزشده است و برای تحقق سهم 96 درصد، نیاز به برنامه ریزی ویژه ای داریم.
وزیر کار تصریح کرد : امروز با تفاهم نامه ای که در این زمینه با یونیدو به امضا می رسانیم زمینه استفاده از تجارب ایران و دانش به دست آمده سازمان ملل از کشورهای دیگر فراهم می شود و بهره مندی از کمک های فنی سازمان ملل برای ایجاد اشتغال در ایران را به ارمغان می آورد.
دکترربیعی گفت: هم اکنون چند تفاهم نامه با صنایع و معادن ، کشاورزی ، اتحادیه فرش و گردشگری به منظور توسعه اشتغال به امضا رسیده است.
وی گفت: یکی از حوزه های مورد نظر صنعت کفش است که سازمان فنی و حرفه ای کشور به عنوان سازمان مسئول در حزه آموزش وارد عمل شد و کمک های فنی و به تبع آن دستگاههای مدرن برای تولید کفش از سوی یونیدو در اختیار ما قرار گرفت و از الگوهایی که ما را به بازارهای کفش جهان متصل می کند پیروی کردیم.
وی ادامه داد: در سال اولی که به وزارت کار آمدم با حضور کارشناسان معتبر اشتغال مطالعاتی را در بخشهای اجرایی و اکادمیک به صورت تیمی صورت داده و از طرح دیپلمه های بیکار اوایل انقلاب تا طرح ظربتی اشتغال دهه 70 و طرح بنگاههای زودبازده دهه 80 را مورد آسیب شناسی قرار دادیم و بر این اساس به الگویی خاص برای ایجاد اشتغال پایدار دست یافتیم.
وی گفت: همچنین مطالعاتی از 6ماه پیش در سطح استانهای کشور شروع شده و ظرفیتهای اشتغال در مناطق روستایی کشور بررسی می شود.
وی همچنین از آموزشهای مهارت سیار از طریق سازمان آموزشهای فنی و حرفه ای در استانهای مختلف کشور خبر داد.
وی توضیح داد: اشتغالی که بر اساس تفاهمنامه با یونیدو ایجاد می شود می تواند زنان بی سرپرست و بدسرپرست و معلولان را به کار گیرد.اولویت برای ایجاد اشتغال در این تفاهمنامه گروههای آسیب پذیر هستند. وزارت کار برنامه توانمند سازی را در کنار این برنامه ها پیگیری می کند.
وی با شااره به تسهیلات بانکی گفت: خوشبختانه رئیس کل بانک مرکزی قولهای مساعدی در تامین مالی بنگاهها داده است که بزودی وضعیت اشتغال در کشور تحرک جدید می یابد.
وزیر کار تصریح کرد : امروز با تفاهم نامه ای که در این زمینه با یونیدو به امضا می رسانیم زمینه استفاده از تجارب ایران و دانش به دست آمده سازمان ملل از کشورهای دیگر فراهم می شود و بهره مندی از کمک های فنی سازمان ملل برای ایجاد اشتغال در ایران را به ارمغان می آورد.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه نساجی و زیورآلات صنعتی و انرژی های پاک و مشاغل روستایی نیزتفاهم نامه هایی در حال انعقاد داریم و درصدد هستیم تا این فعالیتها را به بازارهای جهانی متصل کنیم.
وی گفت: در حوزه فرش با اتحادیه فرش تفاهم نامه همکاری به امضا رسانده ایم و حدود 40 هزار شغل را پیش بینی کرده ایم که در برخی استانها به اجرا درامده است.
دکتر ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود از تصویب طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) در جلسه شورای عالی اشتغال خبر داد و ابراز امیدواری کرد: اجرای این طرح به پایداری مشاغل منجر شود و تسهیلات مذکور به شکل کارشناسی توزیع شود.
وزیرکار ادامه داد: طی شش ماه گذشته کارمطالعاتی در استانهای مختلف را آغاز کرده ایم و در سطح روستاها نیز ظرفیتهای اشتغال را مورد بررسی قرار داده ایم و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نیز در این زمینه به کمک آمده و از همین ماه آموزش سیار را در برنامه خود قرار داده است و به تدریج مشاغلی که در استانها شناسایی می شوند از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مربیانی برای آمزش سیار اعزام می شوند.
در ادامه این مراسم الساندرو آمادیو ـ نماینده سازمان توسعه همکاری های صنعتی ملل متحد اظهار کرد : اشتغال یکی از مولفه های مورد نظر یونیدو است و هم اکنون با همکاری ایران پروژه هایی از جمله توسعه صنعت زعفران و کفش را در مشهد دنبال می کنیم و در بخش مدیریت انرژی و بهسازی مصرف انرژی در 5 صنعت کشور مشغول فعالیت هستیم.
وی گفت: یکی دیگر از پروژه های ما همکاری با شرکتهای تولید کننده یخچال و اتان است و در همه این پروژه ها به افزایش تعداد اشتغال تاکید داریم.
امانو ادامه داد: تعداد دیگری از پروژه ها تولید مبتنی بر انرژی ها نو، تولید گلخانه ای محصولات کشاورزی و گل و توسعه صنعت مبتنی بر تجارت ازجمله صنعت فرش است و معتقدیم که فرصت همکاری با وزارت کار ایران فرصت مغتنی برای کمک به هم افزایی و ایجاد اشتغال بیشتراست.
به گفته نماینده یونیدو بیشتر فعالیتهای این سازمان بر بنگاههای خرد و کوچک و متوسط متمرکز است چرا که این بنگاهها ظرفیتهای اشتغال بالایی دارند.
گفتنی است این یادداشت تفاهم همکاری بین دکتر احمد میدری معاون رفاه اجتماعی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و الساندرو آمادیو نماینده یونیدو در ایران به امضا رسید.
نظرات کاربران