نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
5. شهريور 1398 - 9:54
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: حدود 90هکتار از اراضی زراعی و نیز مراتع این مناطق طعمه حریق شده است و آسیب هایی هم به برخی از باغات روستای تلخاب شیرین وارد شده است،علت اتش سوزی از سوی کارشناسان در دست بررسی قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،فرهام جلیلی ،رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران در گفت و گو با این پایگاه خبری تحلیلی در این خصوص نیز گفت:این آتش سوزی شامگاه روز گذشته در شمال روستای سرآب ننیز و غرب روستای تلخاب شیرین به وقوع پیوست که با تلاش نیروهای مردمی ،سپاه و بسیج در ساعت یک بامداد مهار شد.

وی افزود:حدود 90هکتار از اراضی زراعی و نیز مراتع این مناطق طعمه حریق شده است و آسیب های هم به برخی از باغات روستای تلخاب شیرین وارد شده است،علت اتش سوزی از سوی کارشناسان در دست بررسی قرار دارد.

هرچند یکی از اهالی منطقه در گفت و گو با این پایگاه خبری تحلیلی با گلایه از تعلل مسئولین در خصوص مهار این آتش سوزی  گفت: وقتی اتفاقی به این بزرگی حادث می شود، به جهت اینکه زحمات 20 ساله یک کشاورز روستایی و چندین دامدار که فقط و فقط معیشت آنان بستگی به مرتعی دارد که بیش از ده ها هکتار آن به آرامی در دل آتش می سوخت، نمی دانم این همه بی توجهی و تعلل مسئولین برای چیست؟.

قره قانی افزود:بنده شخصاً به شورای شهر ،منابع طبیعی ،آتش نشانی،فرمانداری ،شرکت نفت و هرجایی که توانستم در اسرع وقت با دیدن دود ناشی از آتش در نزدیکی جاده روستای سرآب ننیز با تمام ارگان های ذیربط تماس گرفتم و اما هیچکس حاضر به همکاری نشد.

وی تصریح کرد:شخص مدیر منابع طبیعی گچساران در اولین تماس حضور یافتند و در حالی که در تماس با شخص آقای فرماندار وی از فرستادن خودروی آتش نشانی خبر می دهد در صورتی که چنین نبود ، بیش از ۲۰ نفر از اهالی روستا هم شاهد و ناظر این قضیه بودند.

قره قانی اظهارکرد:مگر از مرکز شهر تا پلیس راه چقدر فاصل است؟ در ساعت ۲۳:۱۳ اعلامیه ای از سوی دستگاه های متولی منتشر می شود با این مطلب که نیروهایی را به محل آتش اعزام کرده ایم در صورتی که اگر مسئولین دستگاه های اجرای و خدمات رسان در همان زمان اولیه کوچکترین اقدام یا همکاری کرده بودند در همان دقایق اولیه با توجه به نزدیکی محل آتش سوزی امکان مهار آن با ۱۰ نیرو هم امکان پذیر بود.

 وی درادامه گفت:در تماس با آتش نشانان اعلام می کنند که هیچ گونه دستوری در این مواقع نداریم و شهردار محترم اجازه خروج از شهر را به ما نمی دهد، اما چطور است که یک بچه روستایی با ۱۲ سال سن و یک مدیر بانک بدون هیچ ادعایی با هجوم به طرف شعله های آتش و با کمترین امکانات ممکن(ساقه درخت) به نبرد با شعله های آتش می روند.

قره قانی افزود:این در حالی است که در زمان اعلامیه جناب فرماندار به مسئولین ۳ ساعت بعد از آتش سوزی و تقریباً پایان آن و از بین رفتن تمامی مراتع گر قاسمی و باغات ومراتع بود،چه کسی و یا چه کسانی و یا چه اشخاصی باید جوابگوی این چنین ضرر و زیان ها و بی توجهی ها باشند،اینجا که دیگر کوه های صعب العبور خامی نیست.

این در حالی است که وحید محمدی‌تبار، مدیرکل بحران کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آتش‌سوزی وسیع در جنگل‌ها، مراتع و باغات برخی روستاهای شهرستان گچساران نیز گفته بود که به دلیل گستردگی آتش سوزی مزارع و باغات روستاهای سرآبنیز، تلخاب شرین و ... و خطرات جدی آن کلیه مدیران عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان گچساران، شوراها و دهیاران منطقه بنا به مصوبه اضطرای استان موظف‌اند هم اکنون ( ساعت ۲۳ مورخ ۴ شهریور ۹۸ ) در محل آتش سوزی روستاهای مذبور ضمن حضور فعال همه امکانات و نیروی انسانی خویش را جهت کنترل آتش‌سوزی به کار گیرند.

وی گفت:بدیهی است هیچگونه سهل انگاری پذیرفته نبوده و طبق قانون پیگیری و عمل می‌شود،همچنین از اهالی، جوانان و نیروی‌های مردمی و بسیجی تقاضای همکاری و تلاش برای کنترل این آتش سوزی داریم.

 ۲۱۰ هکتار از جنگل ها و مراتع مناطق مختلف شهرستان گچساران در سال جاری طعمه حریق شده است  که در این مدت ۱۷ فقره از آتش سوزی‌  در منطقه‌های مختلف این شهرستان از جمله آبگرمو، خنگ بنار، آریگون، مارین، منطقه گناوه، چاه مورد، کوه وزک، نارک، دیل و خامی رخ داده است.

این درحالی است که نیمی از این آتش سوزی های عرصه های طبیعی گچساران در مناطق سخت گذر بوده که بر اثر صاعقه و رعد و برق رخ داده است،۹۰ درصد از اراضی شهرستان گچساران را عرصه‌های ملی تشکیل می‌دهد که از این میزان ۷۰ درصد مرتع و جنگل است.

درادامه فیلم این حادثه را مشاهده کنید.

 
 

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها