به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،طرح تولید فرآورده های طبیعی سلامت که با فرآوری گیاهان دارویی توسط بنیادبرکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) طراحی و برنامه ریزی شده و درحال پیاده سازی در گچساران است.
این طرح که به طور رسمی امروز در مراسمی با حضور مدیرعامل بنیاد برکت، معاونت اجرایی ستادفرمان حضرت امام (ره)،مدیرعامل گروه توسعه اقتصادی تدبیر، نماینده گچساران و باشت درمجلس و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی کلنگ زنی شد ،حضور موثر در بازار منطقه ای و فرامنطقه ای گیاهان دارویی را به همراه خواهد داشت.
تولید فرآورده های دارویی طبیعی موثر با امکان حضور در بازارهای جهانی و اتکا به دانش غنی طب سنتی و استفاده از ظرفیت های موجود کهگیلویه و بویراحمد و بویژه گچساران از اهداف اصلی این طرح است.
راه اندازی پیشرفته ترین خطوط تولید مواد حد واسط گیاهی (اسانس، عصاره و ماده موثر) و فرآورده های دارویی طبیعی مطابق با استانداردهای روز از ویژگی های منحصر به فرد این پروژه بوده که قرار است طی مدت حدود 16ماه (آبانماه98)به بهره برداری برسد.
هرچندکهگیلویه و بویراحمد دارای ظرفیت های بالا در حوزه گیاهان دارویی است که فرآوری گیاهان دارویی ارزش افزوده بالایی را نصیب منطقه و نیز کشورخواهد کرد،بنابراین بنیاد برکت با راه اندازی کارخانجات فرآوری گیاهان دارویی و سرمایه گذاری کلان در زمینه تولید داروهای گیاهی به دنبال این است تا از خام فروشی گیاهان دارویی به خارج از کشور جلوگیری کند و وابستگی کشور به واردات داروهای شیمیایی را نیز کاهش دهد .
توسعه کشاورزی گیاهان دارویی مصرفی و بومی در منطقه براساس استاندارد های مورد نیاز در صنعت فراوری گیاهان دارویی،تغییر الگوی کشت منطقه با استفاده حداکثری ازمنابع آبی و تضمین خرید محصولات،توسعه فازهای تهیه حد واسط ها و غذا داروها و هدایت ظرفیت کشاورزی سبزیجات و مرکبات به سمت محصولات با ارزش افزوده از اهداف این طرح است.
باید توجه داشت که راه اندازی مرکز تحقیق و توسعه و آزمایشگاه رفرنس با همکاری با مراکز دانشگاهی و نیروهای متخصص بومی را می توان از دیگر اهداف این طرح دردیار بام نفت ایران ذکر کرد.
عبدالرحیم رحیمی،فرماندارگچساران در گفت گو با این پایگاه خبری تحلیلی در این خصوص گفت: کهگیلویه وبویراحمد ظرفیت بالایی برای کشت گیاهان دارویی دارد که متاسفانه به دلیل نبود صنایع تبدیلی و تضمین خرید، کشاورزان تمایلی به کشت گیاهان دارویی نداشتند.
وی افزود:در شهرستان های گچساران و باشت بیش از 16هزار هکتار زمین در حال تبدیل شدن از دیم به آبی است که ظرفیت خوبی برای کشت انواع گیاهان دارویی فراهم خواهد شد.
رحیمی اظهار کرد:بنابراین درمهرماه سال گذشته نیز با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی و با توجه به ظرفیت کشت این گیاهان در منطقه، احداث کارخانه گیاهان دارویی در منطقه سربیشه گچساران تدوین وبه تصویب رسید.
فرماندارگچساران تصریح کرد:این کارخانه در زمان راه اندازی توانایی و ظرفیت پشتیبانی حداقل یک هزار هکتار زمین کشاورزی برای توسعه و ترویج گیاهان دارویی منطقه را دارد که به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و بنیاد برکت احداث خواهد شد.
وی درادامه با اشاره به مشخصات کلی پروژه گفت:این پروژه با عنوان تولید و فرآوری گیاهان دارویی درسال 96به تصویب رسید و زمین مناسب برای اجرای این طرح در فروردین 97نیزمشخص شد که مدت زمان اجرای پروژه نیز تا آبان ماه 98خواهد بود و مجری پروژه نیز شرکت داروسازی "هربی فارمد "است.
رحیمی درادامه درخصوص پروژه کارخانه گیاهان دارویی سربیشه گفت:مساحت کل زمین این پروژه 10هکتار، مساحت خود پروژه 1/7هکتار،مساحت کارخانه 5هزارو 600مترمربع و زیربنای ساختمان عمومی و رفاهی هم یک هزارمترمربع است.
دیدگاهها