نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
18. آذر 1402 - 6:28
برداشت محصول کلخنگ در استان کهگیلویه و بویراحمد از گذشته‌های دور مرسوم بوده که میوه‌این درختان همواره یکی از سوغات روستائیان این استان به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،بنه یا پسته کوهی که کلخنگ (کلخونگ) نیز نامیده می‌شود، نام درختی است از دسته پسته است که مصارف فراوانی دارد و از این میوه یا شیره‌این گیاه برای خوشبو کردن دوغ، روغن حیوانی و در تهیه ترشی نیز استفاده می‌شود.

میوه کلخنگ در طب سنتی حبة الخضراء نامیده می‌شود، که ازلحاظ ظاهری میوه‌ای کوچک و سبزرنگ بوده و درخت آن تا 12 متر ممکن است رشد کند و دارای برگ‌هایی به رنگ سبز مایل به آبی است، این درخت بیشتر در مناطق کوهستانی نیمه‌خشک می‌روید.

ازنظر طب سنتی کلخنگ دارای طبعی گرم و خشک است و به همین دلیل بیشتر در فصل‌های سرد سال مصرف می‌شود و از درخت کلخنگ شیره‌ای ترشح می‌شود، که سقز نام دارد، این ماده که بسیار چسبنده و به رنگ سبز روشن است دارای خاصیت ضدعفونی است.

کلخنگ دارای مواد مغذی بسیاری مانند ویتامین A، گروه ویتامین‌های B و ویتامین D است که به همین دلیل در درمان و یا تسکین دردهای ناشی از برخی از بیماری‌ها تأثیر فوق‌العاده‌ای دارد.

مصرف کلخنگ درد کمر، درد پشت و درد قولنج را تسکین می‌دهد، در طب سنتی برای درمان ورم‌ها و زخم‌ها از ضماد ساخته‌شده از کلخنگ استفاده می‌شود،هرچند مصرف کلخنگ نیز موجب تقویت اعصاب می‌شود.

برای جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین درمان نرمی استخوان مصرف کلخنگ توصیه‌شده است و علاوه بر این برای افزایش استحکام ناخن‌ها و جلوگیری از شکستگی آن‌ها می‌توان از کلخنگ استفاده کرد.

ازآنجایی‌که کلخنگ دارای آنتی‌اکسیدان‌های بسیار است، مصرف آن موجب سم‌زدایی کبد می‌شود،برای درمان سردردهای مزمن می‌توان از کلخنگ استفاده کرد و کلخنگ نیز برای درمان کم‌خونی نیز مؤثر است.

 

 

تصاویر تکمیلی: 

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها