نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
5. دى 1396 - 20:30
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید از مهار کامل چاه ۱۴۷ رگ سفید گچساران خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،محسن پاکنژاد معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران  با اشاره به اتصال چاه امدادی موقعیت C با چاه در حال فوران از موفقیت عملیات اطفا از عمق خبر داد و گفت:با توجه به قطع چند دقیقه ای شعله چاه ۱۴۷ ،این موضوع به لحاظ دانش تخصصی حفاری به معنای ارتباط چاه امدادی با چاه اصلی است و تزریق گل به این چاه در چند دقیقه باعث قطع جریان گاز و شعله شده است.

پاکنژاد این اتفاق را نشانه قطع کامل فوران برشمردو گفت: پس از تزریق گل و قطع کامل شعله عملیات ایمنی  سازی چاه آغاز می شود.

به گفته معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران چاه امدادی موقعیت C در عمق ۲ هزار و ۳۳۵ متری به چاه اصلی رسیده است.

پاکنژاد افزود:پس از ۵۸ روز عملیات مستمر، یکی از دشوار ترین فوران های چاه های نفت و گاز در خشکی به دست متخصصان ایرانی مهار شد.

وی اظهارکرد: با عنایات خداوند منان و تلاش مستمر و همدلی مهارگران شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران، امروز ۵ دی ماه فوران چاه سرکش رگ سفید ۱۴۷ به طور کامل کنترل و عملیات ایمن سازی بی درنگ  آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه عملیات مهار چاه رگ سفید به شیوه کنترل و کشتن از عمق (BottomKill) و با استفاده از چاه انحرافی انجام‌ شد، توضیح داد: دکل ۹۳ فتح پس از ۳۴ روز حفاری مستمر سرانجام در عمق مورد نظر  از پوش سنگ عبور کرده و در نقطه هدف با چاه اصلی تلاقی پیدا کرد.

وی تصریح کرد: در ساعت ۲۰ با تغییر رنگ و کاهش ارتفاع آتش، نخستین نشانه های سطح الارضی مهار چاه نمایان شد. سپس در ساعت ٢٠ و ۴۵ دقیقه شعله چاه سرکش ۱۴۷ به طور کامل خاموش و عملیات ایمن سازی آغاز شد.

پاک نژاد گفت: مهارگران، برای اجرای برنامه مهار از پایین تلفیقی از سرعت و دقت را بکار بستند و با تمهیدات ویژه ای توانستند ظرف مدت ۳۴ روز از شروع حفاری انحرافی روز به نقطه هدف در عمق ۲۱۴۲  برسند؛ عمقی که دکل ۹۵ فتح در شرایط عادی افزون بر ۷۰ روز موفق به حفاری آن شده بود.  

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید عملیات مهار چاه رگ سفید را به علت پرفشار و حجیم بودن گنبد گازی، سخت گذر بودن منطقه، ساختار  سنگی موقعیت و فشار ۲۴۰۰ پوندی چاه در سطح، یکی از دشوارترین عملیات های مهار چاه در ۴۰ سال اخیر برشمرد و افزود: برای تضمین موفقیت برنامه کنترل از عمق، علاوه بر تجهیزات پیشرفته حفاری کج، تیمی از برگزیده ترین متخصصان حفاری، زمین شناسی و نظارت در عملیات حفاری چاه های انحرافی به کار گرفته شدند.

پاک نژاد افزود: مهار این چاه با ویژگی ها و پیچیدگی های خاص، نشاندهنده  توان و تخصص کم نظیر کارشناسان ایرانی و مصداق بارز ما می توانیم است.

وی با اشاره به حمایت های وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، از حسن همکاری و اهتمام یکایک مهارگران و نیروهای عمل کننده،  مدیران عامل شرکت های ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران، سازمان ها و شرکت های همکار در این رویداد مهم قدردانی کرد

پاک نژاد اظهار کرد: این موفقیت که در سایه همدلی و انسجام نیروهای نخبه شرکت های مناطق نفتخیز جنوب و ملی حفاری ایران رخ داد، بار دیگر توان و تخصص و تجربه کم‌نظیر مهارگران ایرانی را در کنترل فوران چاه های پرفشار به رخ کشید و برگ زرین دیگری به کارنامه درخشان صنعت نفت ایران افزود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید ضمن بزرگداشت خاطره درگذشت شهادت گونه دو تن از کارکنان صنعت حفاری در هنگام فوران این چاه گفت: خانواده بزرگ صنعت نفت هیچگاه خاطره جانفشاتی فرزاد ارزانی و محمد سلیمی را از یاد نخواهد برد.

هفتم آبان ماه امسال چاه شماره ۱۴۷ رگ سفید گچساران فوران کرد و با بر جای گذاشتن دو کشته و آتش گرفتن دکل95 شرکت ملی حفاری، طعمه حریق شدکه  بلافاصله تیمی متشکل از برخی مدیران فنی و ستادی تشکیل جلسه دادند و با تقسیم کار میان دو شرکت ملی حفاری و مناطق نفتخیز جنوب برنامه خود را برای مهار چاه آغاز کردند.

میدان نفتی رگ‌سفید از میدان‌های نفتی جنوب غربی ایران است، که در نزدیکی زیدون در استان خوزستان قرار دارد و در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از جنوب شرقی اهواز و ۴۰ کیلومتری امیدیه واقع است و از روستای داربهاره در زیدون تا نزدیکی دیلم گسترده است.

میدان نفتی رگ سفید در سال ۱۳۴۳ کشف شد. این میدان پس از میدان نفتی پازنان، دارای بزرگترین حجم کلاهک گازی، در میان میادین نفتی ایران است. حجم ذخیره درجای نفت خام میدان رگ‌سفید ۱۶٫۵ میلیارد بشکه برآورد می‌شود و حجم ذخیره درجای گاز طبیعی این میدان نیز معادل ۵۴٫١۶ تریلیون فوت مکعب است.

بهره برداری از بخش غربی میدان (رگ سفید-١) توسط شرکت نفت و گاز آغاجاری و بهره برداری از بخش شرقی میدان (رگ سفید-2) توسط شرکت نفت و گاز گچسارن انجام می پذیرد.

گفتنی است چاه 147 رگ رسفید در گچساران به همت غیورمردان صنعت نفت دقایقی پیش مهار شد.

انتهای پیام

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها