نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
14. مهر 1399 - 13:57
همه ساله از اواسط شهریورتا اواخر مهرماه مردم روستای دیدنی و گردشگری دیل به استقبال برداشت محصول بهشتی انار می روند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب، اینجا روستای دیل است سرزمینی که مردمانش با امید و از دل سنگ و خاک یاقوت های سرخی به بار می آورند که زندگی را دوباره معنا می بخشند.

دیل سرزمین خورشید و زندگی است و یاقوت های سرخش نیز نتیجه سخت کوشی های مردمان این دیار است، قبل از باران های پاییزی زنان و مردان این دیار در تکاپوی جمعی، خود را برای جمع آوری انار از درختان سربه فلک کشیده آغاز می کنند تا گرما بخش محفل خانواده ها باشد.

روستای زیبای دیل در30کیلومتری شمال شهرستان گچساران قرار دارد و حدود 80درصد باغ های این روستای زیبا "انار" است، انار دیل ازجمله شیرین ترین و مرغوب ترین انارهای منطقه بویراحمد گرمسیر به شمار می رود و به شهرستانهای اهواز ،آبادان و دیگر مناطق کشورمان نیز بارگیری می شود.

سطح زیر کشت باغ های انار در روستای دیل نزدیک به  200هکتار است، از این انار به علاوه تازه‌خوری، ناردونه و رب انار محلی نیز تولید می شود که رب انار و ناردونه آن شهرت خاصی در میان مردم استان و دیگرمناطق همجوار دارد،اگرچه دهستان بویراحمد گرمسیر با توجه به شرایط آب و هوایی خاص دارای انارستان های با کیفیت ‌است.

علیرضا نژاد،کارشناس جهاد کشاورزی گچساران در این خصوص گفت: اسپر، مارین، دیل، شامبراکان و نارک عمده‌ترین مناطق تولید انار در این شهرستان هستند،بیش از ۲۵۰ هکتار باغ انار در گچساران وجود دارد که پیش بینی می‌شود از هر هکتار حدود ۱۰ تن محصول برداشت شود.

وی ادامه داد: انار‌های درجه یک برای تازه خوری روانه بازار می‌شوند و انار‌های ترک خورده نیز برای ناردونه و رب انار استفاده می‌شود،کار برداشت انار از شهریورماه آغار وتا آبانماه ماه ادامه دارد و این محصول در بازار‌های استان خوزستان و شهرستان گچساران به فروش می‌رسد.

گفته می شود تا پایان فصل برداشت بیش 2500 تن از انارستان های گچساران برداشت و روانه بازار شود.

ادامه تصاویر را ببینید.

 

نظرات کاربران

تازه های سایت