نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
12. مهر 1399 - 8:53
هر چند مسئولین کشورمان طی روز های گذشته بارها اعلام بی طرفی کرده و هر دو کشور در گیر جنگ را به مذاکره و صلح فرا خوانده اند اما در تیترهای خبری رسانه های برون مرزی چیز دیگری را مشاهده می کنیم .

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،بهمن اسدی، فعال رسانه ای گچساران در مطلبی در خصوص جنگ آذربایجان و ارمنستان نوشت:چند روزی از شروع درگیری یا بهتر بگوییم مناقشه قدیمی دو کشور ارمنستان و آذربایجان بر سر منطقه خود مختار"قره باغ" می گذرد ،با توجه به همسایگی این دو کشور با جمهوری اسلامی ایران و مرز مشترک با منطقه مورد مناقشه، بنابراین جای تحلیل های زیادی در زمان فعلی و اینده وجود خواهد داشت.

هر چند در روزهای گذشته تحلیل های خوبی از کارشناسان کشورمان در ارتباط با این موضوع در حوزه های مختلف سیاسی ،تاریخی ،اجتماعی و فرهنگی داشتیم که بسیار روشنگرانه بودند اما ضرورت دارد تحلیل های زیادی ،عمیق و ریز بین به این موضوع از زاویه پرداخت دیگر رسانه ها دنیا به این مناقشه نیز داشته باشیم .

قدر مسلم آنچه در این روزها بیش از جنگ فیزیکی اهمیت پیدا خواهد کرد، رسانه های مختلفی هستند که به این درگیری خواهند پرداخت .دسته بندی این رسانه ها به این شکل خواهد بود ،اول رسانه های ارمنستان. دوم رسانه های آذربایجان ،سوم رسانه های کشورهای همسایه و حوزه خاورمیانه چهارم رسانه های بین المللی و مهمتر از همه رسانه های غیر رسمی در بستر شبکه های اجتماعی هستند.

اما آنچه دراین تحلیل بسیار مورد توجه خواهد بود همان رسانه های غیر رسمی هستند که البته در حقیقت بازوهای رسانه های بزرگ استکبار و به نوعی همان امپراطوری رسانه های غربی هستند .

بدون شک جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارتباطات تاریخی ، فرهنگی و دینی که با هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان دارد از نظر موقعیت استراتژیک جغرافیایی نیز نقش مهمی در این موضوع خواهد داشت و مطمعنا بیشتر از خود آن دو کشور زیر ذره بین رسانه ها به خصوص رسانه های معاند قرار خواهد گرفت .

هر چند مسئولین کشورمان طی روز های گذشته بارها اعلام بی طرفی کرده و هر دو کشور در گیر جنگ را به مذاکره و صلح فرا خوانده اند اما در تیتر خبری رسانه های برون مرزی چیز دیگری را مشاهده می کنیم .

صفحه خبرگزاری بی بی سی ،دویچه وله فارسی و اینتر نشنال سعودی به غیر از اینکه این مواضع بی طرفی وزارت امور خارجه را پوشش نداده اند در یک تیتر فتنه انگیز با قرار دادن تصویر نمایندگان ولی فقیه چند استان مرزی کشورمان در کنار هم شرح داده اند که آنها در بیانیه  مشترکی خواستار بازپسگیری قره باغ از طرف آذربایجان شده اند و البته شرح کامل را هم در صفحه خود نیاورده و فقط آن را ارجاع داده اند به ادرس سایت خود .

این درحالی است که با توجه به تیتر خوانی مخاطبان وهمان نظریه معروف سواد سطحی، کمتر مخاطبی است که برای مطالعه شرح کامل ماجرا  به سایت این خبرگزاری مراجعه کند .

در واقع این رسانه ها با برجسته کردن این تیتر و عدم پوشش خبری مواضع دیگر مسئولین کشورمان با یک خبری که تفسیر آن به طور کامل برای مخاطبان مشخص نیست،سعی دارند به مخاطب القا کنند که بخشی از جامعه ایران به طرفداری از آذربایجان در مقابل بخش دیگری از جامعه ایستاده اند.

همین خبرگزاری ها در تیترهای زیادی کشورهای اروپایی و غربی را به عنوان پیشنهاد دهنده صلح و مذاکره معرفی کرده اند،اما در کنار صفحات خبرگزاری های رسمی نیز صفحات اینستاگرامی با هویت غیر معلوم است که به شدت در حال فعالیت هستند .

چند صفحه اینستاگرامی،که هویت ادمین های آنها برای مخاطبان مشخص نیست به شدت در شیپور قومیت گرایی و نژاد پرستی دمیده اند و دفاع خود از آذربایجان را بر پایه نژاد قومیتی آنها قرار داده و این بعد نژادی را برجسته کرده و موضوع مسلمان بودن این کشور را یا اصلا در نظر نگرفته ویا خیلی کم به آن پرداخته اند .

در واقع این صفحات با به کارگیری احساسات قومیتی به دنبال تحریک جامعه و ایجاد هرج و مرج در استانهای مرزی کشورمان هستند که نمونه های کوچکی از آن را طی روزهای گذشته شاهد بوده و هستیم .

این صفحات اینستاگرامی در اقدام دیگری با انتشار تصاویر حمل بار توسط چند تریلر جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در ارسال کمک های نظامی به ارمنستان متهم کرده اند که باز در راستای همان اهداف ذکر شده در بالا است.

 آنچه به نظر می رسد در روز های آینده علیه کشورمان شکل بگیرد نه حملات خمپاره ای فیزیکی به نقاط مرزی بلکه حملات توپخانه ای و بمب افکنی رسانه های معاند برای آلوده کردن فضای افکار عمومی جامعه است و می طلبد که مردم عزیز کشورمان بخصوص استان های مرزی شمال و شمال غربی مثل همیشه با بصیرت افزایی و یافتن حقیقت نگذارند نقشه شوم آنها عملی شود .

انتهای پیام/

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها