نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
5. بهمن 1399 - 22:03
ضعف اصلی زیرگذر گچساران و پل های عبور و مرور عابران ، نداشتن حصار یا دیواره ای مناسب در اطراف آن است که متاسفانه در چند وقت اخیر هم این حفاظ های کوتاه و نا ایمن ، محلی برای خودکشی جوانان به خصوص دختران شهرمان شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،سید نعمت قادری، فعال فرهنگی گچساران در مطلبی در خصوص خودکشی جوانان در محل زیرگذر این شهر نوشت: در شهر من سهم دختران از بلندپروازی های معصومانه و با احساسشان ، پریدن از بلندی پل هوایی و زیرگذر شهرمان است.

بسیاری از کشورهای در حال توسعه در مقیاس بی سابقه ای باید با روند شهری سازی مواجه شوند و کشورهای توسعه یافته هم که چشم انداز رشد ضعیف تری دارند، با زیرساخت های قدیمی و منابع بودجه ای محدود درگیر هستند.

عملکرد یک شهر باید به شیوه‌ای سنجیده شود که همه این نگرانی‌ها، قدرت اقتصاد، شرایط اجتماعی و محیط زیستی را نشان دهد. مطالعات مختلف این سه معیار عملکرد را با هم و به‌صورت جداگانه مورد بررسی قرار داده‌اند و بر این اساس شهرها را رتبه‌بندی کرده‌اند.

درحالی‌که این مطالعات می‌توانند در شناخت فاکتورهای یک شهر عالی به ما کمک کنند، اما نمی‌گویند مدیران شهری برای ساخت چنین شهرهایی باید چه کارهایی انجام دهند ؟ چه چیزی عملکرد یک شهر را مدیریت می‌کند؟ بنابراین برای شناخت عملکرد شهری، علاوه‌ بر بررسی‌های فعلی، در نظر گرفتن روند تغییر نیز اهمیت دارد.  

آن دسته از مدیران شهری که گام‌های مهمی در توسعه  شهرهای خود برمی‌دارند، سه کار را به درستی انجام می‌دهند: به رشد هوشمند دست می‌یابند، با کمترین منابع مالی بیشترین کار را انجام می‌دهند و برای ایجاد تغییر حمایت جلب می‌کنند .

چند سال پیش با این تفکر تغییر و پیشرفت ، پروژه ای با نام پل هوایی ، زیرگذر گچساران افتتاح شد، پروژه ای که حتی مدتها  تعطیل و بلاتکلیف مانده بود ولی بالاخره به سرانجام رسید. هدف اصلی آن هم کم کردن ترافیک شدید شهر با توجه به ترانزیتی بودن و خصوصیت استراتژیک شهرستان گچساران بوده است.

 همزمان با آن هم پروژه  کمربندی شهرستان بهره برداری شد تا دیگر خبری از ورود خودروهای سنگین و پرترافیک به مرکز شهر نباشد. اگرچه در خصوص بحث ترافیک  چندان پروژه  موفقی نبوده اما اتفاقا این زیرگذر زیبایی بسیار ویژه و در خور توجهی به شهر داده و بسیاری از شهرستانهای  منطقه هم حسرت داشتن چنین طرحی را تا سالها خواهند کشید.

با گذشت زمان برخی ضعفهای آن هم نمود پیدا کرد. از جمله اینکه بسیاری معتقدند کاش روی این زیرگذر طولانی را هم به شکلی زیبا ، پارکینگ هایی ساخته بودند تا حجم خودروهای درون شهری را کمتر کرده وبه نوعی مشکل نداشتن پارکینک مناسب در شهر هم برطرف می شد .

 اما ضعف اصلی این زیرگذر و پل های عبور و مرور عابران ، نداشتن حصار یا دیواره ای مناسب در اطراف آن است  که  معمولا برای مکان های کم رفت و آمد مناسب می باشد نه شهر ما ، و این که  در زمان برد تیم های فوتبال ، محل تجمع ، رقص و پایکوبی طرفداران تیم پیروز است که پایین زیرگذر را تماشا می کنند و مزاحمت عجیبی برای ورود و خروج خودروها و حتی مردم عادی ایجاد می نمایند و مشکلاتی هم  برای ماموران امنیتی شهرستان ایجاد می شود.

 متاسفانه در چند وقت اخیر هم این دیواره های کوتاه و نا ایمن ، محلی برای خودکشی جوانان به خصوص دختران شهرمان شده است که البته دلایل این نوع خودکشی ها در این مطلب نمی گنجد .

لذا از مسئولان شهرستان گچساران به خصوص شهرداری و شورای شهر می خواهم از همین فردا به فکربرطرف کردن ضعف های زیرگذر شهرمان باشند تا دیگر شاهد این اتفاقات ناگوار و ناهنجاری ها  نباشیم و مردم ما هم دیگر ترسی از  پل هوایی زیرگذر نداشته باشند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

تازه های سایت