به گزارش آفتاب جنوب،به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ "کرسنت" نامی آشنا برای اهالی رسانه و فعالان حوزه نفت و گاز کشور، قراردادی با گذشت بیش از یک دهه از انعقاد آن، به دلیل فساد مالی و مغایرت با منافع هنوز اجرایی نشده و پای ایران را به دادگاه لاهه بازکرده است.
اما عدم شفاف سازی و اطلاع رسانی دقیق در خصوص این پرونده، موضوعی است که باعث ایجاد سردرگمی در بین آحاد جامعه شده است و حتی نمایندگان سابق و کنونی مردم در مجلس شورای اسلامی هم اجازه اظهارنظر و اطلاع رسانی در این خصوص را ندارند.
نابودی میلیاردها دلار از منابع کشور با امنیتی کردن پرونده کرسنت
محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به سوء استفاده برخی از چهرههای سیاسی از ارجاع پرونده کرسنت به شورای عالی امنیت به خبرنگار دانا گفت: برخی از این موضوع سوء استفاده کردند و اجازه ندادند تا اخبار مربوط به پرونده کرسنت به اطلاع مردم برسد و الان هم این موضوع توسط وزارت نفت پنهان نگه داشته شده و امنیتی کردن این پرونده منجر به نابود شدن میلیاردها دلار از منابع کشور ما شد، و اینها هزینههایی که باید از جیب نسلهای آینده کشور پرداخت شود.
جزئیات کرسنت باید برای مردم شفاف سازی شود
فاضل موسوی عضو سابق کمسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در خصوص پرونده کرسنت اظهار کرد: این پرونده تا پیش از سال 89 ترجمه نشده بود و در سال 89 توسط کمیسیون اصل 90 مجلس ترجمه شد و یک نسخه از آن هم به درخواست قوه قضاییه در اختیار در این قوه قرار گرفت.
وی افزود: اصل کاری که قرار بود در پرونده کرسنت صورت بگیرد ایرادی نداشت، چراکه کشور ما منابعی را در اختیار داشت که درصورت عدم استفاده به هدر میرفتند و از این طریق میشد برای کشور درآمدزایی کرد، اما ورود برخی از افراد به این پرونده و شیطنتهایی که صورت گرفت باعث شد تا از اجرای این قرارداد جلوگیری شود.
عضو سابق کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: من به دلایل قانونی، الان اجازه اظهارنظر در خصوص جزئیات این پرونده را ندارم چراکه در آن زمان مسئولیتی داشتم و اجازه اظهارنظر هم داشتم اما الان نمیتوانم برخی مسائل و جزئیات را برای مردم بازگو کنم.
موسوی تصریح: نهادهای نظارتی و نهادهای قانونی و مسئولانی که موضوع پرونده کرسنت را پیگیری میکنند، باید این موضوع را برای مردم شفافسازی کنند تا آحاد جامعه پاسخ سوالاتی را در این زمینه برای آنها به وجود آمده است را بگیرند.
سخنگوی کمیسیون اصل نود، مسئول پاسخگویی به رسانه ها
فاطمه رهبر نائب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس هم در پاسخ به سوال خبرنگار دانا در خصوص سرنوشت پرونده کرسنت گفت: اطلاع رسانی در خصوص تمام پروندهها، توسط سخنگو و رئیس کمسیون اصل 90 انجام میشود.
رئیس کمیسیون اصل نود پاسخگویی درباره کرسنت را وظیفه شورای عالی امنیت ملی دانست
محمدعلی پور مختار رئیس کمیسیون اصل90 مجلس، هم در گفتوگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا، حاضر به پاسخگویی به سوالات خبرنگار دانا در خصوص پرونده کرسنت نشد و گفت: تمام اطلاع رسانیها در خصوص این پرونده، از طریق شورای عالی امنیت ملی صورت میگیرد.
ناگفتنی ها بسیار است
پیش از این احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس هم در خصوص پرونده کرسنت به خبرنگار دانا گفته بود: ناگفتنیهای بسیاری درخصوص پرونده کرسنت موجود است که شورای عالی امنیت ملی اجازه بازگو کردن آن را به ما نداده است.
به نظر میرسد که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی حرفهای زیادی در خصوص پرونده کرسنت و جزئیات آن برای گفتن دارند که شورای عالی امنیت اجازهی بازگو کردن آنها را به اعضای خانه ملت نمیدهد؛ بهتر است که مسئولان محترم شورای عالی امنیت "دانستن" را حق مردم بدانند و یا خودشان در این خصوص مردم را آگاه کنند یا اجازه شفاف سازی در این باره را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی بدهند.
انتهای پیام/نج
نظرات کاربران