به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،کلنگ پروژه سیستم آبیاری نوین یک هزارو 200 هکتار از اراضی دشت لیشتر گچساران با حضور نماینده مردم گچساران و باشت، معاون هماهنگی و امورعمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و دیگر مسئولان استانی و شهرستانی به زمین زده شد.
الیاس تاج الدینی ،رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلیویه و بویراحمد دراین آیین با اشاره به پدیده خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی گفت: چالش خشکسالی، بخش کشاورزی را با مخاطرات جدی روبرو کرده است ولی با تدبیر میشود این وضعیت را مدیریت و از آن عبور کرد، افزایش سطح زیرکشت گلخانهها دراستان موجب افزایش راندمان تولید وکاهش مصرف آب شده است و یکی دیگر از راهکارهای مبارزه با پدیده خشکسالی افزایش سطح روش آبیاری نوین است که در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ادامه تصریح کرد:در سطح کشور، 28 درصد اراضی آبی به سیستمهای آبیاری تحت فشار تبدیل شدند و در استان کهگیلویه و بویراحمد حدود 46 درصد و در گچساران 86 درصد اراضی آبی به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدند که خود توفیق بزرگی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:امروزفاز نخست عملیات آبرسانی در شبکه 3 و 4 و در سطح یک هزار و 200 هکتار از اراضی دهستان لیشتر آغاز شده است که اعتباری بالغ بر 22 میلیارد تومان مورد نیازاست.
تاجالدینی تصریح کرد: ازمجموع این اعتبارات 160 میلیارد ریال از اعتبارات ملی و 60 میلیارد ریال از اعتبارات استانی به این پروژه اختصاص داده شده است،با اجرای این طرح 18مزرعه در روستاهای اسلام آبادلیشتر و آب انجیر به سیستم آبیاری نوین تجهیز میشوند که با افتتاح آن برای 140خانوار فرصت شغلی ایجاد می شود.
وی خاطرنشان کرد:هدف از اجرای این طرح تبدیل اراضی دیم به آبی، افزایش راندمان آبیاری و بهنیه سازی مصرف آب در اراضی کشاورزی ، افزایش تولید، بهبود اقتصاد منطقه و محرومیت زدایی در این منطقه است.ظرفیت مورد نظر نیاز این اراضی از ایستگاه پمپاژ شماره چهار با دبی 840 لیتر بر ثانیه تامین خواهد شد، برای اجرای این طرح اعتبارات ملی و استانی اختصاص داده شده است که 15 درصد مبلغ کل اجرای شبکه آبیاری تحت فشار از محل سهم مشارکت بهره برداران تامین میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 6 میلیارد تومان ازاین اعتبارات ازمحل استانی باید تأمین شود و از مسئولان ارشد استانی و شهرستانی و نماینده مردم گچساران در مجلس انتظارداریم که برای حمایت مالی از این پروژه از هیچ حمایتی، دریغ نکنند.وی همچنین از مردم تقاضا کرد تا اگر تعهد جهاد کشاورزی و اتمام این پروژه برای آنها مهم است، سهم خود را در مشارکت مالی (15 درصد) پرداخت و نشان دهند که به اهمیت این پروژه واقف هستند.
درادامه غلامرضا تاجگردون ،نماینده مردم باشت و گچساران در مجلس در این آیین اظهارکرد: آبرسانی به دشت لیشتر از سد کوثر به درازا کشید وهمواره مردم آن را به عنوان یک گلایه مطرح میکنند ،اما واقعیت این است که طولانی شدن این پروژه به این دلیل بود که کارکرد و سیاست دولت در استفاده از آب و اینگونه طرحها تغییر کرده است.
وی افزود:این پروژه اعتباری نداشت و برای تأمین مجدد اعتبار، کار سختی در پیش داشتیم که امروز با زحمات بچههای عزیز جهاد کشاورزی شروع شده و ادامه این کار مهم تا تحویل به کشاورز، به آنها سپرده شده است.
تاجگردون گفت:از کارهای صورت گرفته وزحمات قبلی ها دراین پروژه قدردانی می کنم و به مدیران جهاد کشاورزی خسته نباشید میگویم و از همه مسئولان ارشد این استان میخواهم که جهاد کشاورزی را در این دست از پروژهها به شکل ویژه حمایت کنند و واقعیت هم این است که با اجرای این پروژه، عدد بزرگی به سفره کشاورزان این منطقه میروند؛ شما سایر استانها و سایر مناطق همین استان خودمان را ببینید و حداکثر استفاده را ازاین فرصتها ببرید.
وی با توجه به کاهش شدید آب پشت سد کوثر تصریح کرد:نمیتوانیم دست روی دست بگذاریم؛ ما به امید زنده هستیم و خداوند هم بخشنده و مهربان است انشاالله که بارشهای الهی بار دیگر بر این سرزمین میبارند،3 سال آینده همه اراضی آبی گچساران و باشت به آبیاری تحت فشار مجهز میشوند.
تاجگردون تصریح کرد: ظرفیت گچساران و باشت برای تبدیل اراضی آبی به دیم حدود 16 هزار هکتار است که این ظرفیت تا سه سال دیگر تکمیل و تحول اساسی در این زمینه خواهیم داشت.
وی درادامه با اشاره به سخنان رئیس جهاد کشاورزی استان درخصوص تکمیل پروژه تا یک سال آینده گفت:مسئولان جهاد کشاورزی،اگرمثل کارهای قبلیتان کار کنید مطمئن هستم کمترازیکسال هم آن را به اتمام میرسانید.
تاجگردون درادامه ضمن تأکید به همه مسئولان ذیربط در شهرستان و استان برای تزریق به موقع اعتبارات به پروژه آبرسانی به لیشتر قول داد تا در تأمین اعتبار به جهاد کشاورزی همکاری لازم را داشته باشد.
نظرات کاربران