به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،بقعه امامزاده جعفر(ع) درمجاورت جاده گچساران به بابامیدان در دشتی وسیع در روستای امامزاده جعفر(ع)و ۲۰ کیلومتری شهرستان نفتخیز گچساران قرار گرفته است، این مکان علاوه برموقعیت ویژه استراتژیکی و اهمیت اقلیمی از جمله زیارتگاههای معتبر به شمارمیرود.
این مکان مقدس به لحاظ موقعیت جغرافیایی آن در مسیر جاده گچساران به شیراز یکی از بهترین مکانهایی است که در طول شبانه روز زائران بسیاری دارد، شجره نامه امامزاده به استناد اعتقادات محلی از اولاد و احفاد حضرت امام موسی کاظم (ع) است و امامزاده دارای کرامات زیادی است و مردم آن سامان به آن اعتقاد دارند و گاه شبانه روز برای ادای حاجت در این مکان بیتوته می کنند.
در کتاب دایره المعارف شجره آل رسول (ص) جلد سوم نوشته آقای سید علی موسوی نژاد سوق در مورد این بقعه متبرکه این چنین آمده است ؛ وجودگورستان قدیمی پیرامون بقعه با لوح مزار قرون گذشته حکایت از قدمت دیرینه قومی دارد که سالها پذیرای رهگذرانی بوده که قافله آنها از شوش باستانی وسایر بلاد اسلامی از جمله مدینه و عراق شاهراه مزبور را طی کرده که گاه ساعتها در این زیارتگاه بیتوته و شاید هم به علت خستگی راه و اجل در جوار این زیارتگاه دفن شدهاند و چه بسا هم توانستهاند به مسیر خویش ادامه داده، سر از تخت جمشید درآورند.
لیکن این مکان به عبارتی یکی از مهمترین محلهای مذهبی و به اعتباری بارانداز اسکان قافلهها و مسافران این شاهراه باستانی بوده است، بنای قدیمی امامزاده با ابعاد ۴×۴ متر که تنها از یک واحد گنبد خانه که سقف آنرا با چوب و برگ درختان پوشش داده اند ، احداث شده بود . بنای جدید این زیارتگاه در سال ۱۳۷۷ ( ه . ش) توسط اداره اوقاف و امورخیریه کهگیلویه و بویراحمد بطور کلی تخریب و طرح جامع ان در زمینی به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع با ابعاد ۱۲×۱۲ متر احداث گردید . که دارای یک شبستان ۶×۶ متر که بر فراز آن گنبدی بزرگ به ارتفاع ۶ متر قرار گرفته است ، در ضلع غربی ساختمان یک زائر سرا به ابعاد ۶×۴ متر که بر روی آن دو گلدسته ۸ متری قرار گرفته است.
سبکشناسی و نوع مصالح مربوط به عصر صفویه است، لذا از کیفیت بنای اول این بقعه ( قبل از دوره صفویه) بدلیل تجدید بنای آن در سال ۱۳۷۷ (ه.ش) اطلاعی در دست نیست.اکنون بنای جدید این زیارتگاه در زمینی معادل یک هکتار درابعاد ۱۲×۱۲ متر با نقشه جامع مهندسی توسط اداره اوقاف استان با مشارکت مردمی روستای مزبور تهیه و اجرا شد.
سر اورل استین، سیاح انگلیسی در سفر خود به مناطق دوگنبدان نسبت به امامزاده جعفر(ع) اشارهای دارد که «… از باشت به طرف خان حماد رفتیم که مسکن طایفه گشتاسبی چرام و بابویی و احمدی است. امامزاده جعفر(ع) در ابتدای ده خان حماد واقع بوده و تا کاروانسرای دوگنبدان چهار فرسخ (۲۴ کیلومتر) است.
مردم روستای امامزاده جعفر(ع) و سایر اقوام آن سامان برای این زیارتگاه احترام قائل هستند و با اعتقاد به پابوس آن مشرف میشوند و مراسم مذهبی و دینی خود را در این مکان مقدس برگزار میکنند, این امامزاده دارای هیئتامنای فعال است که نظارت و کنترل این بقعه متبرکه را برعهده دارند.
نظرات کاربران