به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن روحانی رئیسجمهور که برای تقدیم لایحه بودجه 96 در صحن مجلس سخن میگفت، ضمن تبریک آغاز امامت امام دوازدهم حضرت ولیعصر و میلاد حضرت مسیح، گفت: تقدیم به موقع بودجه به مجلس را رعایت شأن مجلس محترم و نشاندهنده اهتمام دولت در پایبندی به قانون و رعایت انضباط مالی میدانیم.
وی با بیان اینکه نظر به اینکه بودجه آتی آخرین بودجه دولت یازدهم خواهد بود، بر خود لازم میدانم گزارش مختصری از عملکرد اقتصادی دولت به همراه تبیینی از شرایط کنونی اقتصاد کشور را به اطلاع مردم عزیز و نمایندگان محترم مجلس برسانم، افزود:دولت در شرایطی کار خو د را آغاز کرد که علی رغم کاهش قیمت نفت، به دلیل سوء مدیریتهای گذشته همچنین تحریمهای ظالمانه در شرایط ویژه اقتصادی به سر میبرد.
رئیسجمهور تصریح کرد: دولت یازدهم در شرایطی با دشواریهای زیادی مواجه بود. در چنین شرایطی دولت با اتخاذ رویکرد عاقلانه تلاش کرد نسبت به رفع مشکلات و یا تخفیف انها اقدام کرد.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه از خرداد سال جاری نرخ تورم در مدار تک رقمی قرار گرفته و برای تمام ماههای پس از آن تک رقمی باقی مانده است، ادامه داد: دستاورد تورم تک رقمی افتخاری است که در تاریخ کشورمان برای دولت یازدهم باقی خواهد ماند.
روحانی گفت: تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی که جزو سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه و یک ضرورت برای امروز و فردای کشور است، جز از طریق ایجاد ثبات اقتصاد کلان میسر نخواهد بود. خوشبختانه دولت توانسته با تحقق تورم تک رقمی، ثبات و پیشبینی پذیری اقتصادی را افزایش دهد که این خود به کاهش ریسک سرمایه گذاری داخلی و خارجی منجر می شود.
وی اضافه کرد: البته به دلیل تنوع و عمق مشکلات کنونی اقتصاد ایران تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی، علاوه بر ثبات اقتصاد کلان، نیازمند اصلاحات ساختاری گسترده در اقتصاد کشور است که بخشی از این اصلاحات در قالب برنامه ششم به مجلس محترم تقدیم شده است.
روحانی اظهار داشت: با این حال حفظ دستاورد تورم تک رقمی از طریق رعایت توازن در بودجه و عدم تأمین مالی از طریق منابع بانک مرکزی، به عنوان پیش شرط انجام اصلاحات، سیاست بلند مدت و خدشه ناپذیر دولت است.
وی در ادامه با اشاره به مشکل بیکاری، خاطرنشان کرد: دولت یازدهم در شرایطی سکان امور را به دست گرفت که برای یک دوره طولانی طی سالهای 84 تا 91 اقتصاد کشور از بیماری رشد بدون اشتغال رنج میبرد. این امر سبب شد تا خالص اشتغال در کشور تغییر نکرده و تقریبا برابر صفر باشد این در حالی بود که در همین سالها، متولدین دهه 60 در مقیاس بزرگ آماده ورود به بازار کار بودند، امری که در 60 سال گذشته در کشور بیسابقه بوده است.
رئیسجمهور اضافه کرد: عدم ایجاد اشتغال مناسب برای این گروه، سبب شد تا بخش بزرگی از آنان ورود به بازار کار را به تعویق انداخته و به صورت گسترده وارد دانشگاه شوند که در نتیجه آن نرخ مشارکت نیروی کار را در نیمه دوم دهه 80 به میزان قابل توجهی کاهش داد اما این انباشت عظیم نیروی جوان که در سالهای گذشته به شغل دست پیدا نکردهاند، بازار کار ایران را ظرف 2-3 سال اخیر و بویژه طی یکسال گذشته با اتفاق جدیدی مواجه کرده است.
روحانی گفت : فعال شدن جمعیت تحصیلکرده و ورود آن به بازار کار به همراه افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان، سبب افزایش قابل توجه نرخ مشارکت اقتصادی در 8 فصل اخیر شده است. در یکسال منتهی به تابستان سال 1395، حدود یک میلیون و 200 هزار نفر وارد بازار کار شدند که بالغ بر نیمی از آنان تحصیلات عالی دانشگاهی داشتهاند از طرف دیگر حدود 65 درصد، از افراد وارد بازار کار شده را زنان تشکیل میدهند. با وجود اینکه طی 2 سال منتهی به تابستان سال 95، سالانه به طور متوسط 704 هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شده و این رقم حتی در مقایسه با بهترین عملکرد اشتغالزایی کشور، طی سالهای 80 تا 84 ،یک رکورد محسوب میشود.
روحانی با بیان اینکه همچنان میزان اشتغالزایی متناسب با میزان ورود جمعیت فعال، به بازار کار نیست،اظهار داشت: افزایش نرخ مشارکت در عین حال که میتواند یک فرصت برای رشد اقتصاد کشور باشد، زنگ هشداری برای ایجاد اشتغال خصوصاً برای زنان و افراد تحصیلکرده است تا در سالهای آتی کشور، با سیل بیکاران مواجه نگردد و این در حالی است که همچنان جمعیت غیر فعال بسیار بزرگی در کشور وجود دارد که انتظار میرود در سالهای آتی وارد بازار کار شوند.
رییس جمهوری در ادامه سخنان خود موضوع رشد اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه به جز دولت یازدهم هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی تا به حال کار خود را با نرخ رشد منفی اقتصادی شروع نکرده است، گفت: دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که اقتصاد کشور، 2 سال پیاپی رشد منفی بزرگ را تجربه کرده بود. رکود سالهای 91 و 92 اگرچه بخشهای مختلف اقتصاد را به اشکال متفاوتی متأثر ساخت اما صرف نظر از آثار کوتاهمدت آن به نظر میرسد، متأسفانه روند بلندمدت رشد اقتصادی کشور، را نیز تحت تأثیر قرار داده و آن را کند نموده است.
وی با اشاره به سیاستهای دولت در سیاستخارجی، تاکید کرد: در روابط سیاست خارجی دولت در شرایطی آغاز به کار کرد که به دلیل اتهامات واهی در موضوعات هستهای نوعی اجماع علیه کشورمان شکل گرفته بود و مجامع بینالملی ذیل بیانیهها و قطعنامههای محدود کننده مسیرهای صادارتی و وارداتی و مالی و بانکی کشور ار مسدود کرده بود.محدودیتی برای صادرات نفت در آینده نخواهیم داشت.
رئیسجمهور با اشاره به مصوبه اخیر مجلس سنای آمریکا مبنی بر تمدید تحریمهای 10 ساله علیه ایران، گفت: رئیسجمهور آمریکا با استفاده از اختیاراتش از امضا و به ویژه اجرای مصوبه اخیر جلوگیری کند و صریحا اعلام میکنیم چنانچه مصوبه اجرایی شود ما آن را نقض فاحش برجام میدانیم و پاسخ قاطعانه ما را به دنبال خواهد داشت. ما در اجرای برجام مصمم هستیم، اما در مواجهه با هرگونه بدعهدی، تعلل، تاخیر و یا نقض در اجرای برجام نیز قاطعانه عمل میکنیم.
انتهای پیام/م
نظرات کاربران