به گزارش آفتاب جنوب،هرچند حدود نیم قرن از راه اندازی نخستین کارخانه در کهگیلویه و بویراحمد میگذرد و این استان ۲۵ درصد نفت کشور را تولید میکند اما با این وجود از لحاظ صنعت و تولید محصولات ممتاز جایگاه در خور توجهی را بدست نیاورده است و تنها بنابر ضرورت ایجاد طرحهای اشتغالزا کارگاههای تولیدی در این استان راه اندازی شد که بسیاری از آنها به دلیل مشکلات فراوان تعطیل و یا نیمه فعال هستند.
با وجود ذخایر غنی نفت، گاز و پراکندگی سایر منابع معدنی در استان کهگیلویه و بویراحمد، فعالیتهای صنعتی و معدنی دراین استان، نسبت به دیگر مناطق کشور، توسعه نیافته و رونق چندانی ندارد و علاوه بر صنایع استخراج نفت در گچساران و کارخانه قند یاسوج، بقیه کارگاههای صنایع دستی و تولیدی تازه تأسیس هستند. با وجود این صنایع در استان، میزان فعالیتهای صنعتی و معدنی نسبت به فعالیتهای بخش کشاورزی و خدمات بسیار کم است.
به گفته رئیس سازمان صنعت،، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد این استان ۷۱۵واحد صنعتی و معدنی برخوردار است و ۳۰ تا ۴۰ درصد این واحدها نیز به دلیل مختلف شامل نبود سرمایه درگردش، مشکلات مدیریتی و نبود بازار، حمل و نقل و سایر کمبودها راکد هستند.
وی مدعی است ۷۰ واحد تولیدی این استان با تلاش دولت یازدهم به چرخه تولید بازگشت واز برنامه ریزی برای فعال شدن ۱۰۰ واحد صنعتی راکد دیگر این استان تا پایان سال جاری به چرخه باز خواهند گشت.
با وجود این صحبتها تعداد واحدهای تولیدی راکد بیش از این میزان است و میتوان گفت حدود ۶۰ درصد واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی به طور کلی تعطیل شدهاند.
واحدهای تولیدی که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد از راه اندازی و فعالیت مجدد آنها خبر میدهد نیز پس از مدت کوتاهی دوباره راکد شدهاند و حکایت روز از نو روزی از نو تکرار میشود.
جوانان تحصیل کرده کهگیلویه و بویراحمد هر چند در سالهای آغاز به کار شهرکهای صنعتی به ایجاد شغل و صنعتی شدن استان امیداوار بودند اما رفته رفته با تعطیلی واحدهای کارگاهی و اخراج کارکنان این واحدها دیگر حسابی برای فعالیت در شهرکهای صنعتی باز نکردند تا همچنان استان غنی کشور از محرومیت عمیق و تاریخی در رنج و عذاب باشد.
تعطیلی کارخانههای تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد تنها به شهرکهای صنعتی سرایت نکرده است بلکه کارخانههایی که از قدمت بیشتری برخوردار هستند نیز در معرض تعطیلی و اخراج کارگران قرار گرفتهاند.
از جمله مهمترین و بزرگترین این واحدهای تولیدی میتوان به کارخانه قند یاسوج اشاره کرده که سالهاست در رکود و تعطیلی نسبی بسر میبرد.
کارخانه قند یاسوج بعنوان نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد این روزها نیازمند یاری مسئولین ارشد استانی برای رهایی از وضعت موجود است، در صورتی که فکری برای راه اندازی مجدد این کارخانه اندیشیده نشود دیری نخواهد پایید که فقط یادی از مادر صنعت این استان چهارفصل بجا خواهد ماند.
کارخانه پیر و پا به سن گذاشته قند یاسوج که در سالیان گذشته بخشی از بار اشتغالزایی و نانآوری به سفره خانوادههای شهرستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد را بر دوش کشیده است طی چند سال گذشته دشوارترین و پرتنشترین دوران خود را در طول حیات حدودا ۵۰ سالهاش سپری کرده است.
شرایط به طوری رقم خورده که امروز کارخانه قند یاسوج با برخی از مشکلات از جمله کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بدهی به چغندرکاران، کارگران و دولت مواجه باشد.
از مدتها پیش صاحب نظران و کارشناسان فعال در حوزه صنعت استان نسبت به سیاست گذاریهای غلط در این کارخانه و پیش بینیهایی مبنی بر خطر ورشکستگی داده بودندخطری که علاوه بر بیکاری چند صد کارگر و کشاورز مرتبط با این بخش، ضررهای هنگفتی نیز به اقتصاد استان و شهرستان وارد میکند.
شاید با تزریق خون تازهای در شریانهای این کارخانه پیر بتوان از فروپاشی آن جلوگیری و رونق دوبارهای به این کارخانه که دل چندین کارگر و خانواده آنها به شیرینی قند آن خوش است، بازگردد.
از دولت، ادارات و مسئولین به خصوص شخص استاندار انتظار میرود، برای جلوگیری از تعطیلی و فراموشی کامل کارخانه قند یاسوج هرچه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهند تا شیرینی قند تولیدی این کارخانه کام تلخ کارگران و خانوادههای آنها را شیرین کند.
با توجه به شرایط اقتصادی و مشکلات عدیدهای که در استان وجود دارد نیاز مبرمی به برنامهریزی دقیق و علمی مسئولان استان است تا مشکلات مادر صنعت کهگیلویه و بویراحمد که نقش بسیار مهم و حیاتی در حوزه اشتغالزایی جوانان این استان ایفا کرده است بهبود یافته و گام مؤثری در راستای تولیدات استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد که دارای محرومیتهای زیادی است برداشته شود تا دیگر شاهد تعطیلی یا تعدیل نیرو در این کارخانه بزرگ صنعتی نباشیم.
انتهای پیام/l
نظرات کاربران