به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،محمد قاضی نیا ، مدرس دانشگاه درمطلبی نوشت:ابتدا جا دارد گذری بر اتفاقات کشور یوگسلاوی بزنیم که سازمانهای مختلف جاسوسی انواع طرحهای فروپاشی يوگسلاوی را از جمله حمايت از حركتهای تجزيهطلبانه قومی به خصوص بعد از مرگ "تيتو" دنبال كردند.
صربها و كرواتها با حمايت غربی ها مطمئن به ايجاد حكومتهای ناسيوناليست قومي شدند و در جريان سالهاي ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ دوران سخت رخدادها، مسلمانان بوسنيايی به دنبال بقا در يوگسلاوی بودند، اما خشونت صربها كه خود را مالك بی رقيب تاج و تخت تيتو ميدانستند، موجب شد تا مسلمانان بوسنيايی نيز به سمت استقلال از يوگسلاوی پيش بروند.
تجزیه یوگسلاوی با خونریزی های زیاد و موفقیت غرب همراه بود. فروپاشی يوگسلاوی درسي بزرگ براي ساير كشورهاست. ناسيوناليسم قومی به فاشيسم ميانجامد. براي همين است كه حكومتها بايد براي تقويت هويت ملی، گروههای مختلف قومی را در ساختار حكومت شريك كنند و ايجاد شرايط نابرابری توسعه سياسی و اقتصادی مناطق را مانع شوند.
باتوجه به رشد علم و سواد و فناوری در جامعه و نمود پیدا کردن فرهنگ زندگانی شهرنشینی شاهد هستیم که در مناطقی از تفکر قومی برای کسب منافع و به جان هم انداختن قبایل و مناطق استفاده می شود تا از آن بهره برداری سیاسی شود و این امر مخالف اصل فرهنگ شهر نشینی و مغایر با شعار توسعه است. چرا که توسعه ابعاد مختلفی همچون سیاست، فرهنگ، اقتصاد و امور اجتماعی دارد.
این که در حوزه تجهیزات رشد باشد اما فرهنگ در همان سبک قومی برای اهداف خاص سوق داده شود و ماندگار شود مغایر با اصل توسعه است،اماجناب تاجگردون این سیاست را از پل خیرآباد تا پل بریم استفاده کردید، اما در سطح ملی چرخش ها و بازیگری با کلمات در قالب نظرات کارشناسی و گاها ظاهرا حزبی تا کنون باعث شده که در ساختار اقتصادی کشور که فقط در یک مورد آن هم بودجه سالانه کشور اثبات شد که این روش بودجه ریزی سنتی رانت زا بوده و هست ،توانستید مانور دهید.
آن روزی که روبان بنفش به دست و آن روزی که شعار می دادید اسحاق تورا دوست داریم و به روحانی اعتماد کن را به یاد بیاور که چگونه ابتدای دولت خود را در صف طرفداران پر و پا قرص روحانی و مجموعه اطرافش قرار دادید و از اواخر سال ۹۸ تغییر موضع هایی داشتید،چون می دانستید مجلس و دولت بعد از جناحی دیگر است.
در مطلب اخیرتان اقرار کردید که بودجه ۹۹ رانت خواران ذی نفع هستند،چند مورد را گوشزد کنم که این روند دیگر جوابگو نیست و در راه و روش خود صداقت پیشه کنید:
۱. ۶ یا ۷ سال بر مسند ریاست کمیسیون برنامه و بودجه بودید و لایحه بودجه سالانه دولت با همراهی و همکاری شما در مجلس مصوب شده است.
۲. هر نوع تغییرات در جداول یا هر بندی از بودجه که چند نمونه آن شامل مازاد حامل های انرژی که در سخنان حاجی بابایی افشاگری شد، قیر تهاتری که از ۹۲ تا ۹۸ در لایحه بودجه به میزان ۴ میلیون تن، بند مربوط ۵ هزارمیلیارد تومان برای دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی و چندین و چند مورد دیگر از ناحیه دولت و کمیسیون بودجه مورد مدیریتتان تصویب شد.
۳. استفاده از کلمه غیرمستمر در بودجه ۹۹ به نفع نجومی بگیران در زمان ریاست شما بر کمیسیون بودجه انجام شد.
۴. طی این ۸ سال چرا این نقدها به روند بودجه و اینکه بودجه ذینفعانی دارد و جلوگیری و افشای استقراض های بی دلیل دولت از بانک ها را در مجلس انجام ندادید؟.
همان روزها را به خاطر بیاورید که عنوان می داشتید با روحانی به جهنم می رویم و با رئیسی به بهشت هم نخواهیم رفت،الان این شرایط معیشتی و اسفبار حاصل عملکرد شما و امثال شما و دولت مورد حمایت تان بوده است.
این حرکات و صحبت های به اصطلاح کارشناسی در حوزه بودجه در پایان دولت،همان نوش دارو پس از مرگ سهراب است که بیشتر تغییر گرایش در پایان دولت ها و چسباندن خود به دیگر گروه ها برای ماندن در قدرت و منافع شخصی را نشان می دهد یا به نوعی فرار به جلو.
انتهای پیام/
نظرات کاربران