به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،ابوالحسن غلامی، جانباز قطع عضو گچسارانی در مطلبی نوشت:روز سوم خرداد سال شصت ویک به اتفاق دوتن از دوستان همکلاسی و فامیل ،درمنزل مان مشغول بازی و کشتی گرفتن بودیم که ناگهان یکی از دوستان که زیادی باهم کشتی گرفته بودیم دچارحالت تهوع شد و دوید کنارحوض آب ،داشت آبی به سروصورتش می زد که چشمم افتاد به آرنج دستش که دیدم ای وای اصلا از جا دررفته،منم بهت زده ترس وجودم را گرفته بود که حتما من باعث شدم که دستش اینگونه شود.
تو فکرومضطرب بودم که دیدم دوستم بیخیال بلند شد و رفت به سمت اتاق ،منم دنبالش رفتم وناگهان دیدم تلویزیون چهارده اینچ سیاه وسفید مرتب داره میگه توجه توجه و پشتش فریاد برآورد :"خونین شهر آزادشد،خرمشهر آزادشد".
خدایا چه بر سر ما اون لحظات بواسطه شادی وغرور گذشت.خلاصه دقایقی بعد از دوستم پرسیدم آرنجت درد نمیکنه؟ گفت:نه!!گفتم پس چرا آرنجت در رفته؟خندید و گفت:تو بچگی سواربر یک الاغ نفهم شدم و خودم هم نفهمی کردم و اذیتش کردم و اونم منو برد بالا و زد زمین که آرنجم در رفت و دیگه هم خوب نشد.
و اماپس از فتح خرمشهرتعدادی از دانش آموزان مدارس راهنمایی گچساران ازجمله بنده را جهت بازدید از خرمشهر اعزام کردند.با یکدستگاه مینی بوس بنز قرمز رنگ اول ما رو بردن زیارت قبر شهداء از باشت تا فتح و دیل و سپس باهمراهی شهیدجلالی از آموزش و پرورش و برادر پاسدار "سیدنصرت الله حسینی" ما عازم کرخه ودشت عباس (زنده یادپدرم اونجا بودولحظه شماری می کردم که ببینمش و بپرم توبغلش ، ولی ازشانس من کمی قبل از رسیدن ما رفته بود خط مقدم)شدیم.
سپس رفتیم سوسنگرد و بوستان و هویزه ازجمله رفتیم به زیارت مزار شهید گندمکار و درنهایت رفتیم خرمشهر،خدا میدونه که تو سن سیزده سالگی وقتی اون صحنه هارو دیدیم چه بر ما گذشت.
اگر اشتباه نکنم یکی از دوستان عکاس به نام کیانوش اشکبوسی همراهمون بودن که عکس های زیادی گرفت ولی من اون عکسهارو ندیدم.
یادی از دوستان نازنینم که همانند عباس علمدارکربلا دست ،پا،چشم ،سر و جان دادند و همچون آریوبرزن شجاعانه جنگیدند تا خرمشهر را به دامن ایران برگردانند.
گفتنی است آزادسازی خرمشهر یکی از مهمترین اهداف عملیات بیت المقدس در دوره جنگ ایران و عراق بود که پس از ۵۷۸ روز اشغال در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱صورت گرفت. این عملیات توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران به فرماندهی"علی صیاد شیرازی" و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی" محسن رضایی" انجام گرفت، فتح خرمشهر بازتاب جهانی داشت و عراق با از دست دادن خرمشهر از نظر سیاسی تکیهگاهش را برای مذاکره از دست داد.
این واقعه از لحاظ نظامی نقطه عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته میشود. به همین دلیل از آن روز به عنوان نمادی از پیروزی، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن یاد میشود شورای عالی انقلاب فرهنگی سوم خرداد را به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نامگذاری کردهاست.
با آزادی خرمشهر، ایران توانست بیشتر اراضی اشغال شده از سوی عراق در ابتدای جنگ را بازپس بگیرد و دست بالا را در موقعیت نظامی و تبلیغاتی قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات کاربران