نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
9. آذر 1396 - 6:48
مسئولان گچساران در این امر مهم باید به این باور اجتماعی برسند که اهالی محله لبنان در یک فقر مطلق به سر می برند به حدی که این شهر تبدیل به هندوستانی کوچک شد درحالی که فقرا هر روز فقیر تر و اغنیا هر روز غنی تر می شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،داوود فولادی-فرمانده: بروید جلو. خداباماست؛سرباز:پس کی با اوناست که ما رو اینجور تکه و پاره می کنن(دیالوگ ماندگاراز فیلم سرباز ریگان)

زلزله باز هم جان هموطنان ما را گرفت و کرمانشاه عزیز به سوگ نشست و از پیامد این حادثه دلخراش گچساران بهت زده شد والبته که با این همه ابنیه فرسوده در شهرچیز عجیبی نیست.تا چه زمان باید، حوادث این چنینی را به قضا و قدر الهی تعبیر کنیم و علاج واقعه پیش از وقوع نکنیم..براستی تا کی؟

باید واکاوی مهندسی و فنی صورت بگیرد که چرا در زلزله های بیش از ۵ ریشتر این همه تلفات انسانی داریم یکی از پارامترهای این بخش بافت های فرسوده ونا ایمن می باشد.

در دشت بزرگ گچساران چگونه هست که بیش از ۱۰۰۰ خانه درناهموارترین نقاط کوه ساخته شده اند واین نوع ساخت از یک درد کهنه نشان دارد. ودراین نوع اسکان مردم در بدترین نقاط دو عامل تاریخی و کهنه تاثیر گذار بوده، یکی حاکم بودن خوانین درنظام ستم شاهی و دیگری شرکت نفت در زمان طاغوت.

مردم کوچ نشین آن زمان به دلیل مهاجرت به شهر وتمایل این قشر به استفاده ازامکانات شهری، مجبور به اسکان در سراشیب کوه می شدند.چون زمینی در اختیار آن ها قرار نمی گرفت تا اسکان یابند واین نوع بافتی که شما شاهد ان هستید .

ریشه در ظلم حکومتی نظام ستم شاهی دارد.چگونه هست که به خاطر آلودگی هوا، شهرهای کوچکی همچون اب پخش و گناوه می توانند از شرکت نفت غرامت بگیرند ولی گچساران نمی تواند این غرامت تاریخی را از شرکت نفت مطالبه نماید واین مهم باید توسط دادستان وقت به عنوان مدعی العموم از شرکت نفت دادخواهی شود تا فقرا به حقوق خود برسند یا اینکه شرکت نفت با ایجاد امکانات برای شهرستان در صدد جبران براید تا التیامی بر این زخم کهنه و تاریخی باشد.

در قانون توسعه برنامه چهارم که از سال ۱۳۸۴شروع شد. نهضت مبارزه با بافت های فرسوده در روستاها و شهرها شروع شد و مباحث تکلیفی برعهده دولت نهاد که با پیگیری های نماینده محترم شهرستان گچساران جناب تاجگردون از مصوبه به عینیت تبدیل شد و در سال ۱۳۹۲در شهرستان اجرایی شد و از لحاظ حجم و گستردگی می توان آن را در ردیف برنامه های پایلوتی در کشور قرار داد.

در طرح های ملی با توجه به اعمال آن در شرایط های اجتماعی مختلف درسطح کشور ،همیشه دارای انعطافاتی می باشند که در هر منطقه با ملاحظات میدانی قابل پیگیری می باشد.ونقش یک نماینده مجلس پررنگ می باشد.

در چند سالی که از این طرح می گذرد بیش از ۱۱۰۰ واحد از بافت فرسوده شهرستان نوسازی شده ودر اجرای این پروژه چیزی که به شدت به چشم می خورد توزیغ نا متوازن این اعتبارات در محلات مختلف است به حدی که بیش از ۱۰۰۰واحد ان در محلات سادات و رادک تا حدی در کیامرثی ساخته شده و محله لبنان که عمدتا قشقایی نشین است.و خطرناک ترین ابنیه ها در این قسمت شهر واقع شده کمتر از یکصد خانه نوسازی شده است و شاکله اصلی این محله بدون تغییر مانده است.

فرماندار و مدیران ذی صلاح در این امر مهم باید به این باور اجتماعی برسند که اهالی محله لبنان در یک فقر مطلق به سر می برند .به حدی که گچساران تبدیل به هندوستانی کوچک شده.فقرا هر روز فقیر تر و اغنیا هر روز غنی تر آیا کسانی که در این وضعیت معیشتی هستند ضامنی برای بانک جهت استفاده از تسهیلات دارند؟

باید وضعیت این محله در کارگروهی خاص و با پشتیبانی تمام ارکان نظام و بایک روحیه جهادی پیگیری شود و چه بسا اگر این پروژه با شکست روبرو شود…فقرا فقیر تر خواهند شد…و آنگاه هست که فقط خدای فقرا باید به آنها کمک کند. که در حوادثی همچون زلزله زنده بمانند.

جناب تاجگردون!همان گونه که امام (ره) فرمودند:صاحبان اصلی این انقلاب پابرهنگان وفقرا هستند این رسالت بر ضمه شما نهاده شده که از فقرا بدور از قومیت دفاع کنید و در حل مشکلات ان ها کوشا باشید.و دراین راستا می شود۳ طرح رادنبال کرد.

خرید این واحدهای مسکونی توسط شهرداری و تعریف یک مجموعه اکو پارک یا بام گچساران و ایجاد یک فضای گردشگری متناسب با موقعیت مکانی منطقه که در کشور می توان به کوه صفحه اصفهان یا بام کرج یاگنجنامه همدان اشاره کرد.

طرح دوم استفاده از زمین این ابنیه فرسوده جهت ایجاد طرح های ملی مانند ایجاد پارک علم و فناوری انرژی که پتانسیل ان در شهرستان موجود می باشد.
و طرح سوم خرید بخشی از این منازل و ایجاده شریان های مواصلاتی و از بن بست خارج کردن منطقه و ارزش دار شدن املاک جهت سرمایه گذاری مردم،حال باید نشست و دید که آینده محله لبنان این شهر چه خواهد شد؟!.

انتهای پیام

دیدگاه‌ها

خیلی خوب نوشتی مخصوصا بحث غرامت و تپه ها باید پیگیری بشه

نظرات کاربران

تازه های سایت