به گزارش آفتاب جنوب،شب قدر از شبهای مقدس و متبرک اسلامی است، خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سورهای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است، شب قدر فرصتی است زرین و طلایی برای شستشوی آینه دل؛این شب بهترین فرصت است تا خوبیها را جایگزین بدی ها، احسان و نیکی را جایگزین ظلم و ستم ،احسان به والدین را جایگزین عاق والدین ، صلح و صفا را جایگزین اختلاف و تفرقه و صله رحم را جایگزین قطع رحم نماییم.
شب قدر شب نزول قرآن، شب فرود آمدن فرشتگان و روح نیز نام گرفته است و عبادت در این شب برتر از عبادت هزار ماه است،شب قدر با فضیلت ترین شب سال در فرهنگ اسلام ناب محمدی (ص)است که در این شب، مقدرات یک سال انسانها و روزیها، عمرها و امور دیگر رقم خواهند خورد، پس، شب قدر از فرصتهای بسیار ارزنده و مغتنم است و ما باید این شب را برای تفکر در اوضاع اسلامی و توجه بیشتر به تعالیم قرآن مجید غنیمت بدانیم و به مقدار ارتباط خود با قرآن و احکام آن، کاملاً رسیدگی کنیم.
ملائکه در این شب بر زمین فرود میآیند، نزد امام زمان(عج) میروند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه میدارند، شبزندهداری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است و نیکو و شایسته است با صدقات قدمی در جهت آبادانی خانه آخرت برداریم و با اعمال نیک و خیر، ثواب دو صد چندان ببریم.
همان شب قدری که نزول روح ، ملائک و قرآن در آن بردل زمینیان نشست و بر اهل آسمانی اش ، سلامی رضایت بخش داد و تقارن این ثنا و سلام ، زمانی بود که اهل طریقت ، شریعت و قداست در گوشه گوشه ی خانه هزار ستاره اش ، نجوا و ملجاء داشتند و منظومه ی شعر خود را با مطلع « ای عشق ادرکنی » سر می دادند و سرود وحدت زمزمه می کردند.
در شب قدر که شبزندهداری میکنیم، خداوند نام ما را در گروه نیکبختان ثبت میکند و آتش جهنم را بر ما حرام میسازد، آیا توفیقی بالاتر از این هست که آتش جهنم بر ما حرام شود و به خدا نزدیکتر شویم؟دعاهای شبهای رمضان مجموعهای است روشنیبخش که با تکرار تلاوت آنها، آموزشهای آنها به صورت هدفهایی برای ما در خواهند آمد.
پس هنگام خواندن این ادعیه شایسته و بهتر است مفهوم آنها را نیز همواره مدنظر داشته باشیم و با تلاش و کوشش به سوی این هدفهای مطرحشده در دعاها گام برداریم.شب قدر، شب نور، رحمت و شب نزول قرآن و مطلع خیرات و سعادات، و هنگام نزول برکات و سرآغاز زندگی نوین بشر و مبدأ تحول و تاریخ کمال واقعی انسانهاست درحقیقت شب قدر، شب آزادی بشریت از غل و رنجیر ظلمات است.
لیالی قدر اگر نبود و نیامده بود، شب تیره بدبختی انسان به پایان نمیرسید و بامداد نیکبختی او طلوع نمیکرد و از بند اسارت اقویا و استعمارگران آزاد نمیگشت؛چه شب پرهیاهویی است که آداب و احکام آن ، مقدمه ی وصول ، روزه و روزه داری اش ، شست و شوی معصیت است و حصول فیض آن ، چه کریمانه ادا می شود و درهای رحمت به روی بندگانش ، همواره باز می ماند.
آری شب قدر است ، جولانگاه توبه است، رقابت گریه و زاری است. اعتراف به ناتوانی است ، هر که گرفتار تر است ، پژواک دردش ، بلندتر و دعایش جان سوزترو براستی این چه شب عجیبی است که اولیای خدا ، جدا از اولیای شیطانند.
چه شبی است که شکوائیه هجرانش ، در می نوردد و صبح صادق اش به امید وصل دیدار، از جام طهورش سرمست و لبریز می شودشبی که در آن ، عاشقانه عاشقی می کنی ؛ می کوشی تا بیدار شوی ؛ احیا کنی و به نیایش ، کار خیر؛ مصلح می شوی و به استجابت نیاز می رسی ، تا که دانایی طلب می کنی و به مذاکره علم معبود می رسی و اجرها می گیری و در فرج اش دردمندانه، تضرع می کنی تا عطر دل انگیزش را بشنوی .
شب قدر، لیله مبارکه، شب آزادی بشر و اعلان حقوق انسان و حکومت عدالت و دادگستری است وشبی که برای ملتهای غفلتزده، ناآگاه و آلوده به فساد و تباهی و گمراهی، صبح هدایت و بیداری و آگاهی و رستگاری گشت و بزرگترین و گرامیترین کتب آسمانی راهنمای بشر و ضامن سعادت است نازل شد و با اشراق ملکوتی، جهان را از ظلمت شرک و ثنویت مجوس، تثلیث ترسا، خرافات یهود و بتپرستی به روشنایی توحید و پرستش خدای یگانه راهبر شد.
انتهای پیام/م
دیدگاهها