به گزارش آفتاب جنوب ، به نقل از خامی،"توُله" با نام علمی ""Malva sylvestris گیاهی است علفی، به ارتفاع تا 60 سانتی متر و پایا. به صورت خودرو، در بسیاری از نقاط شهرستان باشت می روید و برای استفاده نیز کشت می گردد.
قسمت مورد استفاده ی توُله ساقه، برگ و گل می باشند که البته در اکثر نواحی، گل توله مورد استفاده قرا می گیرد.
طرز تهیه غدای محلی "توله" یا پنیرک:
اول برگ های "توُله" را جدا کرده و شسته و درشت خرد می کنیم و به همراه سیر خرد شده و مقداری آب می پزیم.
سپس آن را آبکش کرده و با پیاز داغی که قبلاً آماده کردیم اضافه می کنیم و پس از آن نمک، زردچوبه ،فلفل و رب انار را اضافه و مقداری تفت می دهیم و در آخر آب نارنج را به آن اضافه می کنیم.
خواص گیاه توله پا پنیرک:
استعمال جوشانده آن به صورت کمپرس گرم و حمام، در رفع ناراحتی های بواسیر، بعضی تومورها، ورم پلک چشم و غیره بین مردم معمول است.
از جوشاندن گل و برگ آن در نیم لیتر آب، محلولی به دست می آید که اثر نرم کننده در پوست بدن دارد و به صورت لوسیون مالیدن بر روی پوست، آرامش و نرمی خاصی به افرادی که دارای پوست حساس و لطیف هستند می بخشد.
برای تسکین ناراحتیهای ناشی از تابش گرمای خورشید و آفتاب زدگی، جوشانده 500 گرم گل یا ریشه گیاه را در یک لیتر آب تهیه کرده و پس از صاف کردن به ملایمت در محل سوختگی می مالند.
برای رفع سردردهای یک طرفه شدید، دل پیچه، ورم لوزهها، درد گلو و آنژین اثر مفید دارد.
انتهای پیام/م
نظرات کاربران