به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب، سال ها است پدیده ای در سازمان ها،نهادها و بعضا شرکت های دولتی کشور پس از تصویب قانون منع استخدام دولتی به کرات مشاهده می شود که نشان دهنده غلط بودن قانون فوق و ماهیت آن به مثابه پاک کردن صورت مساله است. این قانون اگرچه با هدف کوچک سازی دولت تصویب شد؛ اما طبیعی است که تنها با یک لفظ ممنوع! نمی توان از تداوم یک پدیده جلوگیری کرد.
باید توجه داشت که "قراردادهای حجمی" پدیده نوظهور سال های اخیر در حوزه کارگری به شمار می روند که این نوع قراردادها برای کارگران مانند یک غده سرطانی است.اگرچه استخدام کارگران به صورت حجمی مبنای قانونی ندارد و به عینه شاهد هستیم به دلیل تورم موجود، سفره کارگر هر روز کوچکتر میشود.
این روزها شاهد این واقعیت بوده ایم که بیش از 388 نفر از کارگران حجمی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در اعتراض به وضعیت مبهم و نامشخص قراردادهایشان به طور مکرر در جلوی ساختمان اداره مرکزی( دفتر مدیر عامل ) این شرکت تجمعاتی مطالبه گرانه برگزار می کنند درحالی که این کارگران علت مطالباتشان را عدم دریافت هرگونه پاداش، مشکلات و وضعیت مبهم قرارداد کاری، پرداخت با تاخیر حقوق و تبعیض با دیگر نیروهای شرکت نفت می دانند و در پی مطالبات خود که از 10سال پیش تاکنون بدون نتیجه باقی مانده بود، اعتراض می کنند.
یکی از نیروهای حجمی شرکت نفت وگاز گچساران اینچنین گلایه می کند و می گوید:بعد ازچندین سال کار و تلاش در این شرکت وضعیت قراردادمان همچنان مبهم و نامشخص است.هرچند بیشترین فشار کاری این شرکت برگردن همین کارگران حجمی است و تعجب می کنم واقعا این همه تبعیض در نفت به چه خاطر است؟.
دیگری می افزاید: بیشتر کارگران حجمی دارای تحصیلات عالیه دانشگاهی و در کار خود صاحب فن، تخصص و حرفه هستند آیا با این وضعیت مبهم قراردادها دردی از این کارگران مظلوم و خانوادهشان هم دوا می شود؟!.آقای اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم در مهرماه سال گذشته به گچساران سفرکردند و دستور دادند که ظرف 48ساعت مشکل نیروهای حجمی مرتفع شود،اما به نظر می رسد که وعده ای بیش نبوده است.
یکی دیگر از کارگران اینگونه بیان می کند: متاسفانه نیروهای حجمی با مشکلات زیادی روبرو هستند، و در آستانه روز کارگر بعد از 10سال مشکلات مان همچنان پا برجاست که مسئولین شرکت نفت و گاز گچساران اینگونه توجیه می کنند که دولت قبل قول حل شدن مشکلات نیروهای حجمی را صادر کرد،اما قبل از عملی شدن کار به دولت سیزدهم کشیده شد درحالی که دولت جدید مصوبات دولت قبل را هم قبول ندارد!.
وی می افزاید:امروز ظهر نیز جلسه ای با مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران در پی اعتراضات روزهای اخیر برگزار کردیم که باز هم همان حرف های و وعده ها قبلی ،حقیقتا این جلسه هیچ خروجی برای ما نیروهای حجمی نداشت. اگرچه ما دست از مطالبهگری حق قانونی خودمان برنخواهیم داشت.
کارگر دیگری هم گفت:پرداختی ها بعضا با تاخیر انجام می شوند،برخی مسئولین نفت می گویند که افزایش حقوق، پاداش، سنوات و همچنین لباس کار به نیروهای حجمی تعلق نخواهد گرفت، در حالی که همین همکاران پیمانی مان حدود 18 میلیون تومان در ماه گذشته حقوق دریافت کرد و مسئولین نفت مدعی هستند به نیروهای حجمی بیش از 8میلیون تومان درماه تعلق نخواهد گرفت.
این نیروی حجمی تصریح کرد:متاسفانه وضع ما از دیگر نیروهای پیمانکاری و ارکان ثالثیها به مراتب بدتر است؛ نیروهای حجمی در پایینترین رده شغلی شرکت نفت و گازگچساران قرار دارند و این در حالی است که هیچ مسئولی ما را به یاد ندارد!چرا که هیچ امنیت شغلی هم نداریم.
یکی از این کارگران میگوید: ما با شرح وظایف یکسان و سابقه کار مستمر آنهم به دلیل عدم تبدیل وضعیت، از امتیازات برابر با همکاران پیمانی و ارکان ثالث محروم هستیم و با وجود سال ها خدمت در مشاغل اصلی شرکت، متاسفانه حق اضافه کاری، پاداش بهرهوری، اجرای طرح طبقه بندی و...به ما تعلق نمیگیرد!.
وی می افزاید:چرا بعد از گذشت این همه وعده مشکلات این نیروها تمامی ندارد؟،باید به کجا پناه ببریم؟تا کی باید شرمنده خانواده، بانک ها، مغازه دارها و... باشیم؟آقایان مسئول به این موضوع ورود کنید و برای همیشه به این معضل بزرگ خاتمه دهید ، نیروی های دستورکاری ها دیگر توان این تبعیض ها را ندارند!.
هرچند نیروهای حجمی شرکت نفت وگاز گچساران پیشتر نیز در نامه ای به" سید ناصر حسینی پور" نیز خواستار پیگیری وضعیتشان شدند که این نامه اینگونه خطاب به نماینده گچساران و باشت آمده بود :"جا دارد چناچنه از سوی جنابعالی در رابطه با تبدیل وضعیت ۳۸۰ نفر از نیروهای دستورکاری(حجمی) اقداماتی صورت گرفته تشکر کرد.ولی دیدیم که بسیاری از رسانه های خبری وابسته به شما خبر از حل شدن موضوع دارنند که جا دارد به استحضار برسانیم متاسفانه تا با این لحظه مشکل این قشر زحمتکش ولی کم درآمد برطرف نشده و کماکان با همان وضعیت قبلی در چرخه صنعت کشور قدم برمی دارنند.
در این نامه باز هم آمده بود که وضعیت ما بسیار اسفناک است در واقع با توجه به اینکه خط فقر در سال جدید ۱۲ میلیون اعلام شده جا دارد که اعلام کنیم کارگر زیر مجموعه بزرگترین و پردرآمدترین وزارتخانه کشور هستیم و در شهرستان گچساران که بام نفت ایران و دومین مخزن بزرگ نفتی را داراست مشغول بکار هستیم و همگی زیر خط فقر هستیم یعنی درآمدی خیلی کمتر از ۱۲ میلیون. در سراسر دنیا مردم برای زندگی، رفاه و آسایش کار می کنند ولی متاسفانه ما ۳۸۰ نفر برای کار زندگی می کنیم و فاقد آسایش و آرامش هستیم.
این کارگران نوشته بودند که قریب به ده سال است که با این مشکل مواجه هستیم.اگر برایتان مقدور است این معضل بزرگ را حل بفرمایید و پاداش این کار خیر و بزرگ را بحساب خود واریز که دعای خیرمان تا ابد پشتیبان شما باشد.در غیر اینصورت لطف بفرمایید به رسانه های خبری منتسب اعلام کنید،اگر مرحم زخم نمی شوید محبت بفرمایید بیشتر از این نمک بر زخم این کارگران زحمتکش نپاشید.
براین اساس باید گفت که اگر نیروهای با سابقه حجمی شرکت نفت و گاز گچساران تعیین تکلیف شوند با انگیزه و فعالیت بیشتری به کار نیز خواهند پرداخت هرچند به گفته آنها، کار روزمزدی و حجمی معنایی جز بیگاری ندارد.
انتهای پیام/
دیدگاهها