به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،نشست بررسی پروژههای عمرانی بخش آب شهری و روستایی، جهادکشاورزی و نوسازی مدارس با حضور نماینده مردم گچساران و باشت، فرماندار گچساران و برخی از معاونین مدیران کل و روسای شهرستانی در سالن جلسات فرمانداری گچساران برگزار شد.
پروژه های آبرسانی به روستاهای گچساران
در ابتدای این نشست فیض الله پاسره، مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سال گذشته تعداد 25 پروژه آبرسانی، اصلاح شبکه تامین آب شرب در مناطق روستایی گچساران و باشت اجرا شد، گفت: در روستاهای گچساران تعداد 19 پروژه با اعتباری بیش از 109 میلیارد و 208 میلیون ریال در مناطق روستایی این شهرستان انجام گرفته است.
وی افزود: اصلاح شبکه آبرسانی امامزاده جعفر و ناصرآباد، آبرسانی سرآبننیز و تلخاب شیرین، آبرسانی مظفرآباد لیشتر و هفت چشمه، آبرسانی آب توت به انجیر سیاه،آبرسانی روستایی آب انجیر علیا و سفلی و آبرسانی سیار به روستاهای فاقد آب آشامیدنی انجام گرفت.
وی ادامه داد:همچنین در سال گذشته تعمیر و نگهداری تاسیسات آب آشامیدنی " مرمت و بازسازی تاسیسات شبکه های آب آشامیدنی ایستگاه پمپاژ" آبرسانی سربیشه و بی بی جان آباد، آبرسانی روستای گناوه که 5.5 کیلومتر شبکه داخلی اجرا و تامین آب آشامیدنی مجتمع شامبراکان سید جمال الدین نازمکان که بیش از 5 کیلومتر خط انتقال و یک باب مخزن 100 متر مکعبی در این منطقه برای تامین آب احداث شده است.
آبرسانی 17روستا از سد کوثر
پاسره با اشاره به تامین آب روستاهای اسپر و آرو، خربل، بن پیر، و روستای انبارگاه آبریگون گفت: احداث یک باب مخزن 200 متر مکعبی در روستای اسپر و آرو، و اجرای 500 متر شبکه داخلی، احداث مخزن 50 متر مکعبی، در روستای انبارگاه اجرای 8 کیلومتر شبکه داخلی در روستای آبریگون صورت گرفت.
پاسره تصریح کرد: 17 روستای گچساران از سدکوثر تامین آب میشود، که در این طرح 6 کیلومتر خط انتقال انجام گرفته است،6 کیلومتر خط انتقال و احداث یک باب مخزن یک هزار متر مکعبی برای تامین آب به روستای باباکلان، آبرسانی به روستای دیل و همچنین اصلاح شبکه آبرسانی روستاهای خیرآباد از جمله فعالیتهای آبفا روستایی کهگیلویه و بویراحمد در این شهرستان بوده است.
وی در ادامه به اجرای 6پروژه تامین آب روستاهای باشت اشاره کرد و گفت: تامین آب مجتمع بوسنگان، سرابیز، برغون و گرس، شازینعلی، بیدک و شاه بهرام و شادگان است و44روستا با بیش یک هزار و 600 خانوار جمعیت از آب شرب این مجتمع ها استفاده میکنند،این میزان پروژه با اعتباری به مبلغ 13 میلیارد ریال در این روستاها کار شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تامین آب شرب روستای اسلام آباد گفت: این طرح به صورت مشارکتی با بنیاد برکت تامین اعتبار میشود که 22 طرح آبرسانی روستایی با همکاری بنیاد برکت در این استان در حال اجرا است.
اجرای 22 طرح آبرسانی روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
پاسره تصریح کرد: برای اجرای این طرحها 169 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است وبنیاد برکت به صورت مشارکتی 50 درصد هزینهها را پرداخت و مابقی اعتبار نیز از محل استانی تأمین میشود،بنیاد برکت به صورت مشارکتی و در قراردادی 2 ساله در اجرای 22 طرح آبرسانی روستایی در کهگیلویه و بویراحمد، همکاری میکند.
وی اجرای طرح آبرسانی شامبراکان گچساران را یکی از مهمترین این طرحها دانست و گفت: با بهره برداری از این طرح 200 خانوار با جمعیتی افزون بر 800 نفر از آب آشامیدنی سالم بهره مند خواهند شد.
انتقاد از عملکرد آب منطقه ای
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درادامه این نشست گفت: حجم طرح ها و پروژه ها در این دو شهرستان بالا بوده و بالطبع نیز کارها زیاد است،در بخش های مختلف برخی از دستگاه های اجرایی به خوبی کار کرده و برخی دیگر نیز متاسفانه اقدامات موثر و مفیدی را انجام ندادند واز اسفند ماه سال گذشته تا کنون آب منطقه ای هیچ اقدام خوبی در خصوص پیشرفت پروژه های خود در گچساران انجام نداده است.
تاجگردون اظهارکرد: در صورتی که این دستگاه اجرایی با کمبود اعتبارات و منابع روبرو نبوده است بلکه از منابع و زمین نیز برخوردار بوده است وهر دستگاهی که می خواهد یک پروژه را اجرا کند باید نقطه بحرانی آن راشناسایی کرده و تلاش کند تا هرچه زودتر پروژه را تکمیل و به بهره برداری برساند وباید اولویت بندی ها در یک پروژه مشخص شود.
عدم همکاری شهردار با آبفا
وی بیان کرد: متاسفانه در بخش آبفای شهری بالغ بر ۴۸ میلیارد ریال از اعتباراتی را که برای این دستگاه اجرایی در گچساران گرفته شده به دلیل جلوگیری کردن شهردار دوگنبدان از حفاری ها باید برگشت بخورد و برخی از پروژه ها اجرا نشود.
وی افزود: عملکرد آبفای روستایی شهرستان گچساران و باشت با ۲۳ پروژه و اعتباری بالغ بر ۱۳۷ میلیاردو ۵۲۶ میلون ریال اعتبار مصوب خوب وارزنده بوده است واز این تعداد پروژه بالغ بر ۱۷ مورد با اعتبار مصوب ۸۳ میلیارد و ۵۲۶ میلیون ریال در گچساران و ۶ پروزه با ۵۴ میلیارد ریال بوده است.
تاجگردون تصریح کرد: اختصاص اعتبار برای پروژه های آبفای روستایی شهرستان باشت ۱۱ میلیارد ریال اعتبار مصوب از محل استانی و ۴۳ میلیارد ریال نیز از بنیاد برکت بوده است وامید می رود تا در تابستان امسال تأمین آب روستاهای نازمکان، پادوک، آب ریگون، گناوه، روستاهای امامزاده جعفر تا آبشیرین و بی بی جان آباد و پادوک انجام شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار کرد: تأمین آب ۷۰۰ هکتار از اراضی منطقه لیشتر نیز در دست اجراست که باید تلاش شود تا هرچه زودتر این طرح تکمیل و به بهره برداری برسد.
عملکرد آبفا دوگنبدان
سید بهنام پاد، رئیس آب و فاضلاب شهری دوگنبدان درادامه این نشست،افزود: در بخش آب شهری دوگنبدان بالغ بر ۲۱ پیمانکاراز سال ۹۷ تا کنون فعال بوده است ودر بخش فاضلاب شهر دوگنبدان ۱۰۲ میلیارد ریال اعتبار برای ۳۱ پروژه مصوب شد که از این میزان اعتبار مصوب بالغ بر ۵۴ میلیارد ریال آن جذب شد.
پاد اظهار کرد:در بخش فاضلاب شهری دوگنبدان بیش از ۳۱ کیلومتر کار انجام شده است،۱۱هزار و ۹۰۰ اشتراک در بخش فاضلاب شهر دوگنبدان وجود ارد که تا پایان سال ۴ هزار اشتراک نیز به این تعداد اضافه خواهد شد.
رئیس آب و فاضلاب شهری دوگنبدان اظهار کرد:مجوز ۷ هزار اشتراک تجاری در بخش فاضلاب شهری در این شهرستان وجود دارد و۳۶ هزار و ۷۶۰ انشعاب آب در گچساران وجود دارد، کل قرار داد آب شهری بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال بوده است و برای بخش فاضلاب شهری گچساران پیش بینی سال گذشته انجام شده و در این حوزه بالغ بر ۴۰ پیمانکار کار کردند.
عدم همکاری شهرداری با پروژه های آبفا
رئیس آب و فاضلاب شهری دوگنبدان تصریح کرد: ۴ ماه است که پروژه های ما به دلیل همکاری نکردن شهردار دوگنبدان در این شهرستان تعطیل شده است زیرا شهرداری به ما اجازه حفاری را نمی دهد.
مدیران گلایه نکنید
با این تفاسیر این درحالی است که تاجگردون درادامه این شست ضمن خطاب به مدیران گفت: مدیران اجرایی ناراحت نباشید اگر پیمانکار اطلاعی میدهد ،به پیمانکار گلایه نکید چرا که اطلاعات به نفع پروژه است.
تاجگردون در ادامه این نشست نیز به سراغ آب منطقهای استان رفته و روند اجرایی پروژههای در دست اجرا را جویا شد که متاسفانه آب منطقهای استان از اسفندماه سال گذشته تاکنون با وجود تامین اعتبارات برای تکمیل آب اراضی برخی از مناطق کشاورزی شهرستان اقدامی صورت نداده است.
نامه تاجگردون به بازرسی
وی ادامه داد: نامهای به سازمان بازرسی خواهم نوشت و عدم فعالیت آب منطقهای را باتوجه به وجود منابع بازگو خواهم کرد و چراتاکنون با وجود منابع و اعتبارات در اختیار اقدامی برای خریداری لولههای مورد نظر طرح تامین آبرسانی به اراضی کشاورزی انجام ندادهاید آیا با آن تورمی که در کشور است قیمت سال گذشته با امسال برای خریداری یکی است.
نمایند مردم گچساران و باشت در ادامه اظهارکرد: با توجه به وجود مشکلات اقتصادی در کشور و تامین منابع برای تکمیل پروژههای در دست اجرا ،متاسفانه کهگیلویه و بویراحمد در جذب اعتبارات به نسبت دیگر استانها ضعیف عمل میکند.
تنش آبی در باشت
تاجگردون درادامه با اشاره به رئیس آبفا باشت نیزگفت: شهرستان باشت در تیرماه با تنش آبی مواجه میشود چگونه از سال گذشته تاکنون اقدامی صورت ندادهاید و چنین جلسه ای در ماه رمضان سال گذشته برگزار شد و همین پروژهها مورد بررسی قرار گرفت که متاسفانه از سال گذشته تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
این رئیس بایستی عزل شود
نماینده مردم گچساران و باشت در ادامه به سراغ رئیس آب و فاضلاب روستایی شهرستان باشت رفت که وی در جلسه حضور نداشته و تلفن همراه خود را نیز پاسخگو نبود و خطاب به مدیرعامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت: چگونه میشود مدیرعامل و فرماندار شهرستان در این جلسه حضور داشته باشد ولی رئیس شهرستانی حضور ندارد،این رئیس بایستی عزل شود تا حضور در جلسه و پاسخگویی به سوالات را از مهمترین وظایف خود بداند.
تاجگردون با اشاره به عملکرد آب و فاضلاب دوگنبدان نیز گفت: مبلغ چهار میلیارد و 800 میلیون تومان از محل اعتبارات ملی برای فاضلاب دوگنبدان تخصیص داده شده که متاسفانه با مخالفتهایی شهرداری در جهت انجام حفاری در سطح شهر این اعتبارات برگشت خورده است.
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری سال به اشتغال و رونق تولید گفت: در سالجاری یکی از مهمترین موضوعات تزریق اعتبارات به پروژههایی است که تاکنون عملکرد خوبی از خود ارائه دادهاند ،تأمین آب ۷۰۰ هکتار از اراضی منطقه لیشتر که در شهریور 97 کلنگزنی شده تا کنون 500 هکتار تکمیل و 200 هکتار باقی مانده تا 15 تیرماه امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
پروژههای نوسازی مدارس
نماینده مردم گچساران و باشت در ادامه به سراغ پروژههای نوسازی مدارس رفته و گزارشی از عملکرد این پروژهها را خواستار شد، در این نشست 12پروژه بزرگ در شهرستان گچساران در دست اجرا است که اعتبارات آنها از محل اعتبارات استانی و ملی تامین اعتبار میشود.
وی تصریح کرد: احداث 2مدرسه 6 و 9 کلاسه از اعتبارات ملی در محله سادات دوگنبدان که در دست اجرا است ، مدرسه روستای پشهکان، فضیلت و مسکن مهر در هفته دولت به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید.
نماینده مردم گچساران و باشت با اشاره به احداث استخردانشآموزی و زمین چمن مصنوعی اظهار کرد: برای ایجاد زمین چمن مصنوعی 14 میلیارد ریال تخصیص داده شده که تاکنون 8 میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی به استخردانشآموزی اشاره کرد و گفت: برای تکمیل این طرح 24 میلیارد ریال نیاز است که با تامین اعتبار شاهد افتتاح آن در آبان ماه سالجاری خواهیم بود،وی با طرح سوالی از پیمانکار طرح استخردانش آموزی که این طرح قرار بود در نیمه دوم سال گذشته افتتاح شود و تاکنون به مرحله بهرهبرداری نرسیده است علت آن را جویا شد که توضحیات پیمانکار این طرح نتوانست نماینده را قانع کند.
توپ و تشر به برخی مدیران
تاجگردون گفت:عقب افتادن پروژه به نفع شما پیمانکاران است وبا تغییر ماده و تبصره به منافع خود کار میکنید.هرچند در این نشست نماینده گچساران با توپ و تشر به برخی مدیران گلایه هایش از عدم اجرای پروژه ها و جذب اعتبارات را نشان می دادکه درادامه با انتقاد از سازمان بازرسی کشور گفت:در این مملکت بی صاحب!!! کسی که کار می کند یقه اش را می گیرند وکسی که کاری نمی کند هم یقه اش را نمی گیرند؟؟؟.
وی افزود:مثلا شهرداری 30میلیارد تومان چند مدتی در صندوق دارد و آب منطقه ای هم 6میلیارد پول در خزانه دارند اما بابت کار نکردن به کسی گیرنمی دهند ،این موارد را به رئیس بازرسی هم گفتم ،تا الان کدام مدیر را گرفته اند و گفته اند که تو کار نکرده ای و جریمه شده ای؟
پدری که درخواهند آورد؟
تاجگردون درادامه تصریح کرد:می گویند تو کار کرده ای پس جریمه می شوی، در حالی که کار خوب بکنی که تشویق ندارد و مقداری هم ضعف داشته باشی پدرش را در خواهند آورد،کسی که کار هم نکند پول برگشت می خورد، اگر کسی هم پرسید که چرا پول برگشت خورده است؟ و نهایتا شخص نماینده و چند خبرنگار هم چیزی بگویند؛البته این حرفها دیگه فایده ندارد هرچه در این استان حرف میزنم اصلا هیچ فایده ای هم ندارد.
در پایان باید گفت که جناب تاجگردون! "خودکرده را تدبیر نیست"،هرچند جمعی از مدیران ناکارآمد استان و شهرستان تنها دلیل واگذاری پست مدیریتی به آنها تنها رابطه بازی وباندبازی سیاسی بوده و در حقیقت چیزی در چنته ندارند، که صدالبته نیاز است جای خود را به مدیرانی کارآمد بدهند تا مطالبات مردم این شهرستان در بخشهای مختلف برآورده شود.
باید تاسف خورد مدیرانی که حتی توان درخواست برای جذب اعتبارات و دفاع از بودجه اداره متبوع خود را ندارند و حتی در تامین هزینه های جاری اداره خود مانده اند و بجای کار و تلاش و برنامه ریزی، به فکر حفظ میز خود با هر ترفند و روشی هستند و لابی را جایگزین کار و تلاش کرده اند،پس جناب تاجگردون خود کرده را تدبر نیست...
صرف افطاری ساده و انتظار جمعی از شهروندان در جلوی درب ورودی ساختمان فرمانداری ، از دیگر حواشی این نشست 6ساعته درگچساران بود.
نظرات کاربران