به گزارش آفتاب جنوب،علی مرادکاظم پورمتولد سال 1359در گچساران و یکی از مداحان و نوحه خوانان های این شهرستان است که بهدلیل عشق و ارادت خاصی که به اباعبدالله الحسین(ع) داشت، از همان نوجوانی شروع به مداحی و نوحهخوانی در هیئتها کرد.
در ادامه گفتگویی خواندنی با وی ترتیب دادم که ماحصل آن را در زیر می خوانید.
از چه سالی مداحی را آغاز کردید و چه عاملی سبب شد که شما به سمت مداحی رفتید؟
از ۱۶ سالگی کار مداحی را آغاز کردم و در سال ۶۸ که حضرت امام(ره) رحلت فرمودند، حاج حسین فخری مداح خرمشهری در جماران شروع به مداحی کرد و در آنجا نوحه بسیار زیبایی خواندند که من همیشه آن نوحه را زمزمه میکردم و این یکی از عواملی بود که مرا به سمت مداحی برد.
به جز گچساران در شهرهای دیگری تاکنون مداحی کردهاید؟
در سال ۷۶ و در حالی که ۱۶ سال داشتم، افتخار این را داشتم که در اربعین حسینی در حرم امام خمینی(ره) مداحی کنم و این بزرگترین افتخارم بود و در سالهای ۸۰ به بعد در ایام محرم در شهرهای خوزستان نیز مداحی کرده ام.
در مداحی در سطح کشور و در گچساران از چه کسانی الگوگیری میکنید؟
در کشور از حاج حسین فخری، و حاج صادق آهنگران و خوشبختانه با ارتباطی که با حاج حسین دارم در سالهای اخیر در بحث شعرهای قوی خیلی به من کمک شده است و در گچساران نیز تجربیات مداحانی همچون استاد معینی فر ، مرحوم دبیری ،سید نعمتالله حجازیاصل، محمد مهدی شریفی، حاج محمدرضا شعبانی، عباس اسماعیلی، رضا خاتونیان، شاهرخ رحیم زاده ،حسین شهبازی و برخی پیشکسوتان الگوگیری میکنم و به مدت 10 سال افتخار این را داشته ام که پیش خوان شاهرخ رحیم زاده در محله لبنان گچساران باشم .
مهمترین مشکلات مداحان گچساران را در چه زمینههایی میدانید؟
متاسفانه از آنجا که شهر ما یک شهر کاملا سیاسی است این طرز تفکرها در همه جا رسوخ کرده است و همین آفت کار شده است.
یعنی شما مخالف فعالیت سیاسی بودن مداحان هستید؟
ببینید قبول داریم هیئت جای سیاسی بازی نیست و به عنوان مثال نباید هیئت را به نوعی میتینگ انتخاباتی کنند واین نباید باشد ولی هیئتی که کار سیاسی نکند هیئت نیست ،هیئت باید بصیرت بخش باشد و حتی به جامعه شاخص بدهد ولی سیاسی بازی خیلی به هیئت ضربه میزند به قول یکی از مداحان اگر نشوند که مداح نیستند ، وقتی می گوییم سیاست ما عین دیانت ماست یعنی این دو با یکدیگر مشترک هستند .
وی افزود:اینگونه نیست که یکی نخود بوده و دیگری لوبیا تا بتوان آنها را از یکدیگر جدا کرد هر چند اعتقادمان بر این است ما باید در عرصه سیاسی بصیرتافزایی کنیم و زمینه نفوذ دشمن را یادآوری کنیم.
با توجه به نزدیکی به انتخابات مسئولین می گویند مراقب باشید هیئت ها تریبون کاندیداها نشوند نظر شما در این باره چیست؟
از این جهت که تریبون عده ای نشوند درست است اما از جهات دیگر هم به دو نکته دیگر پی می بریم یکی اینکه مسئولین و سیاسیون نقش نفوذ قدرت هیئت ها و مداحان را در مردم می دانند و دیگری هم به مظلومیت جامعه مداحی .
چرا مظلومیت ؟
چگونه است که در عالم سیاست بازیگر ، فوتبالیست و مجری با سیاست کار داشته باشند اما مداح سیاسی نباشد؟ هر چند باز به این نکته پی می بریم که تاثیر و نفوذ بچه هیئتی ها و بچه انقلابی ها خیلی بیشتر از این هاست.
وخط شما؟
خط ما مشخص و آن هم ولایت است، غیر از ولایت هم زیر علم هیچکس سینه نمی زنیم.
مداحان در ترویج فرهنگ دینی در جامعه چه نقشی دارند؟
یکی از تأثیرگذارترین شیوهها برای اجرای کارهای فرهنگی، فعالیت همین هیئتهای مذهبی بوده و مداحان در هیئتها به عنوان الگو در هر محلهای شناخته میشوند و از این رو نوجوانان و جوانان هر هیئتی از مداح محلهشان الگو میگیرند و مداحان میتوانند در ترویج فرهنگ دینی در جامعه نقش بسزایی داشته باشند.
وی افزود:امروزه دشمن به دنبال ایجاد انحراف در اعتقادات مردم است، و وظیفه مهمی در این راستا بر عهده هیئتها است و مداحان باید بتوانند روح حماسی، انقلابی و دشمنستیزی را در مردم تهییج کنند.
این مداح گچسارانی تصریح کرد: امروز دشمنان به دنبال پیادهکردن اسلام آمریکایی در بین مردم هستند، امروزه اولین اقدام دشمنان در این زمینه ایجاد بیتفاوتی نسبت به ارزشها و هنجارها است و این کار مداحان و هیئت های مذهبی را سخت تر می کند که شرط موفقيت در مواجهه با آن کسب بصيرت است.
کاظم پور گفت:شناخت ولی زمان و اتفاقاتی که در کنار ما می افتد و در پروژه جهانی شدن اتفاقاتی در حال وقوع است که اگر ما خودمان را به روز نکنیم، از جوامع عقب خواهیم افتاد از این رو وظیفه هیئات مذهبی و مداحان پدافند از مرزهای عقیدتی است و اين بصيرت و بينايي که مقام معظم رهبري به آن اشاره ميکنند فقط بينايي ظاهري نيست در واقع بينايي قلب و روح است که همان است که گفتم یعنی بصیرت و اینکه بدانیم شناخت ولی زمان بصیرت می خواهد و بس.
می شود در مورد بروز بودن مداحان توضیح دهید ؟
شما خوب دقت کنید در دو دیدار مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از دو مداح استفاده شد یکی در دیدار فرماندهان سپاه بود که حاج صادق آهنگران مداح مراسم بودند و چند روز بعد از آن هم حاج حسین فخری که به نظر من انتخاب این دو عزیز خودش خیلی معنا می تواند داشته باشد.
حرف پایانی؟
اعتقاد من بر این بوده که کارت مداحی باید مهر خورده اهل بیت(ع) باشد، یعنی اینکه مداح باید خلوص نیت داشته باشد و حنجرهاش را وقف اهل بیت(ع) کند و اختلافات جزئی از بین برود مهم نیست چه کسی نوحه خوان است چه کسی مداح مهمتر از آن این است حنجره ای وقف شود .
ودر پایان از مادر خوب و فداکار و همسرم و نیز دوستان خوبی مثل حاج محمدرضا شعبانی که در تمامی مراسمات مشوق اصلی من بودند و مثل یک راهنما هدایت گرمن بوده اند، تقدیر و تشکر میکنم و امیدوارم در آن دنیا کوتاهیهای امروز مرا ببخشند.
انتهای پیام/م
نظرات کاربران