به گزارش آفتاب جنوب، اگر انواع روغنهای خوراکی در آشپزخانه شما پیدا میشود، پس بهتر است تفاوت و خواص هر یک را بدانید. این کار موجب میشود تا روغنهای خوراکی را در جای خود و به اندازه مناسب مصرف کنید.
دلیل این امر کاملا بارز است؛ هر روغن خواص و طعم متفاوتی به غذا میدهد و از نظر چرب بودن نیز با دیگری تفاوتهایی دارد. بنابراین بهتر است برای انواع آشپزی از روغن خوراکی مورد نیاز خود استفاده شود. در ادامه در ارتباط با مواد غذایی و روغن متناسب با آن خواهید خواند.
برای سرخ کردن عمیق و برشته کردن
روغن بادام یکی از سالمترین اعضای خانواده چربیهای تکسیرنشده است. البته روغن ماکادمیا (فندق استرالیایی) و روغن زیتون نیز جزو روغنهای سالم این گروه محسوب میشوند. نقطه دودِ روغن بادام در 450 درجه سانتیگراد اتفاق میافتد، بنابراین میتوان از آن در انواع آشپزیها بهره جست. این روغن همچنین طعمی دلچسب دارد و بهتر است آن را در جای خشک و خنک نگهداری شود.
روغن آفتابگردان نیز گزینهای مناسب است. از این روغن به سبب پایداری در دمای بالا میتوان در انواع آشپزی استفاده کرد. روغن آفتابگردان همچنین برای سرخ کردن انواع غذا بسیار مناسب است. علاوه بر این، روغن آفتابگردان جایگزینی مناسب برای کره در پخت کیک است. روغن آفتابگردان هم باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.
برای پخت و پز
روغن ماکادمیا یا همان روغن فندق استرالیایی طعمی خوشمزه و به یاد ماندنی به غذا میدهد. این روغن سرشار از آنتی اکسیدان و چربیهای تکسیر نشده است. روغن ماکادمیا تا دمای 230 درجه سانتیگراد هم مقاومت میکند و اگر در جای خشک و خنک نگهداری شود، تا سه سال تاریخ انقضا دارد.
برای تفت دادن، تهیه سس و آشپزی در دمای پایین
از روغن کنجد به عنوان ملکه روغنهای خوراکی یاد میشود. این روغن در آشپزی هندی کاربرد فراوانی داشته و علاوه بر آن در آشپزی چینی و جنوب شرق آسیا نیز کاربرد دارد. روغن کنجد بر خلاف بقیه روغنها تاریخ انقضای پایینی دارد. این روغن تنها یک ماه پس از مصرف انقضا دارد. فراموش نکنید که روغن کنجد را همیشه باید در یخچال نگهداری کرد.
برای تهیه سالاد یا خواباندن مواد غذایی در روغن
روغن خالص زیتون یکی از سالمترین روغنهای خوراکی در جهان است. طعم روغن زیتون با تمام روغنهای دیگر متفاوت بوده و بستگی به محل پرورش زیتونها دارد. روغن زیتون در جای خشک و خنک تا 12 ماه باقی میماند.
روغن گردو در دو حالت سرخ کردنی و روغن خالصِ تولید شده به روش پرس سرد وجود دارد. نوع دوم البته گزینهای بهتر است. روغن گردو را میتوان همراه سالاد، غذاهای طبخ شده و ماهی میل کرد. تاریخ انقضای روغن گردو در شرایط عادی سه تا چهار ماه است.
نظرات کاربران