نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
11. شهريور 1394 - 19:29
این گفتگو در ادامه ی سلسله نگاه های عمیق و دقیق به مسائل جاری و ساکن کشور انجام شده است. گفتگوی امروز در باره ی فعل حرام نخریدن خودروهای تولید ما است که امیدواریم برای خوانندگان گرام مفید واقع شود:

به گزارش آفتاب جنوب,

  • سؤال: چرا نخریدن یک کالا می تواند فعل حرام باشد؟

جواب: وقتی خریدن کالایی که ما تولید می کنیم واجب است پس نخریدن آن می تواند فعل حرام باشد.

  • سؤال: چرا خریدن خودرویی که شما تولید می کنید واجب است؟

جواب: البته واجب کفایی است یعنی اگر به اندازه بخرند تکلیف از دیگران ساقط می شود. کارخانه های ما هزینه دارند. شما بگویید اگر مردم خودرو نخرند ما حقوق کارگران و کارمندان و مهندسین را چگونه و از کجا پرداخت کنیم؟ اگر در اثر عدم پرداخت حقوق این همه آدم، یک یا چند نفر از آنها مرتکب عمل خلاف شد، دزدی کرد، سر خیابان از رهگذران زورگیری کرد، در آن صورت مقصر کیست؟ آیا این اعمال خلاف و حرام هستند یا نه؟ آیا دوری از عمل حرام واجب هست یا نه؟ پس خریدن خودروی تولیدی ما واجب است.

  • سؤال: معمولا اعمال حرام یک لذتی هم در درون خود دارند که افراد وسوسه به انجام آن می شوند. وسوسه ی شیطانی نخریدن خودروی داخلی چیست؟

جواب: شیطان در این موارد به صورت های مختلف وارد می شود. گاه به صورت خودروهای چشم تنگ ژاپنی، گاه به صورت خودروهای موبور و چشم آبی آلمانی. این روز ها حتی خودرو های چینی هم دلربایی می کنند. کره ای ها هم که سرتا پا دلفریبند و رعایت هیچ چیز را نمی کنند و همه را با لوندی به طرف خود می کشند. خودروهای ما وقاری  دارند که همیشگی است. لذت خودروهای خارجی در همان ده دقیقه ی اول که سوارشان می شوی تمام می شود می رود پی کارش.

  • سؤال: چرا قیمت خودروهای شما گران است؟

جواب: شما بروید قیمت بگیرید ببینید خودروهای ما گرانتر است یا مال خارجی ها. چرا ما باید خودمان را دست کم بگیریم؟ مگر ما چی از آنها کم داریم؟ هدف سواری است یا قرتی بازی؟ شما نگاهی به اصالت خودروهای ما بیندازید. ده سال، بیست سال، سی سال بگذرد همانطور هستند که هستند. خارجی ها هر سال شکل و شمایل و لوازم خودروهایشان را مجبورند تغییر بدهند چون می دانند یک چیزی کم است یا یک چیزی درست نیست اما ما نیازی به این کار نداریم چون اصالت داریم چون از اول درست طراحی می کنیم. ما نیازی به دلربایی های دروغین نداریم. ما یک طراحی را انجام می دهیم و آن را برای دهه ها و شاید قرن ها ادامه می دهیم. خودروی ما مثل فرش ماست. هر چه قدیمی تر بهتر و با ارزش تر.

  • سؤال: راه های جلوگیری ازانجام فعل حرام نخریدن خودرو از شما چیست؟

جواب: بسیاری از افعال حرام با نگاه و چشم شروع می شود. باید مواظب چشم ها بود. نگاه گناه آلود به تولیدات خارجی محل شروع ارتکاب به فعل حرام است. الان در خیابان های ما خودروهایی وجود دارند که بی محابا دلربایی می کنند. انواع و اقسام امکانات را روی خودشان نصب کرده اند. مشتریان نباید به آنها نگاه کنند. سخت است اما با تمرین و ممارست و کار روی ذهن شدنی است.

  • سؤال: وظیفه ی دستگاه های مسئول در این رابطه چیست؟

جواب: مسئولین باید با مظاهر خودنمایی خودروها در خیابان ها برخورد کنند. اینکه یک خودروی خارجی در خیابان با دلبری نظر مردم را جلب کند ضربه به تولیدات ما می زند. مجازات ها در این رابطه باید تشدید شوند. خودرو وسیله ی رفت و آمد و حمل و نقل است یعنی همان کاری که خودروهای تولید ما انجام می دهند،نه وسیله ی خودنمایی و فساد و دور دور. شما آمار بگیرید ببینید آیا با خودروهای ما بیشتر دور دور می کنند یا با خودروهای خارجی؟ خودروهای ما برای این کار ساخته نشده اند اما خارجی ها اصلا خودرو را برای دور دور کردن می سازند و این یعنی اینکه این خودروها با فرهنگ ما بیگانه اند.

  • سؤال: مردم می گویند خودروهای تولید شما از ایمنی کافی برخوردار نیستند،نظر شما چیست؟

جواب: چطور می گویند خودروهای ما ایمنی ندارند؟ این حرف از نظر ریاضی درست نیست. آنچه که ضعیف شده قوای بدنی رانندگان و سرنشینان خودروهاست. شما ببینید در تصادفات چند خودرو از میان می رود و در مقابل چند نفر انسان آسیب می بینند؟ این یعنی اینکه اشکال از خودروهای تولید ما نیست بلکه ما باید قدرت بدنی سرنشینان را افزایش بدهیم. دستگاه های ذیربط باید به فکر تغذیه ی سالم مردم باشند تا بدن ها قوی شوند.

  • سؤال: فعل حلال از نظر شما چیست؟

جواب: فعل حلال یعنی خریدن خودروی تولید ما و کمک به اقتصاد خودمان. ما نباید پولمان را به جیب تولید کنندگان خارجی خودروهای بی هویت، بدون وقار و سبک خارجی بریزیم. فعل حلال یعنی صرف پول برای خودروی سنگین، متین و با وقار تولید ما.

دیدگاه‌ها

خیلی پر عمقه

نظرات کاربران

تازه های سایت