به گزارش آفتاب جنوب، صبح روز گذشته با حضور مسئولین محلی گچساران بیمارستان بزرگ صحرایی شهدای گچساران در روستای باباکلان این شهرستان افتتاح شد.
در این بیمارستان صحرایی، تعداد زیادی از پزشکان متخصص در رشتههای مختلف اطفال، چشم پزشکی، دندانپزشکی ،گوش و حلق و بینی، عفونی، پوست، زنان و زایمان، کلیه و مجاری ادراری، آزمایشگاه و نیز پزشک عمومی و داروخانه برای ارائه خدمت به مردم محروم این منطقه و سایر عشایر نشینان همجوار حضور دارند.
این بیمارستان در حال حاضر یکی از بزرگ ترین و مجهزترین بیمارستان صحرایی در کهگیلویه و بویراحمد است و تاکنون روستاییان و عشایر نشینان از امکانات آن بهره مند شده اند.
پزشکان و پرسنل فعال در این بیمارستان صحرایی به صورت داوطلبانه به مداوای بیماران مشغول هستند و تمام امکانات آن به صورت صد در صد رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد.
به منظور خدماترسانی بیشتر در بخش بهداشت و درمان به مردم منطقه محروم و عشایر نشین باباکلان بسیج جامعه پزشکی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان اقدام به راهاندازی بیمارستان صحرایی در این منطقه نموده است.
هدایت اکبری یکی از جوانان این روستا در خصوص برپایی این بیمارستان صحرایی در این منطقه از شهرستان گفت:برپایی بیمارستانهای صحرایی از طرف سپاه ناحیه گچساران و اعزام تیمهای پزشکی به صورت رایگان در مناطق محروم در طول هفته بسیج کمک شایانی به مردم این منطقه خواهد کرد به نحوی که بخش اعظمی از هزینههای عزیمت به مراکز درمانی در مناطق دور دست را کاهش و یا حذف خواهد کرد.
یکی دیگر از جوانان این روستا در این خصوص اظهار کرد: این بیمارستان که به میمنت گرامیداشت هفته بسیج در این روستا برپا شده است مکانی مناسب برای ارائه خدمت در مناطق محروم این شهرستان است.
وی افزود: بسیاری از مردم روستا و مناطق عشایرنشین اطراف به دلایل مختلف از جمله دوری از مراکز شهری و کمبود امکانات از مسائل بهداشتی آگاهی نداشته یا توان استفاده از امکانات پزشکی مورد نیاز را ندارند که برپایی بیمارستان صحرایی شهدای گچساران توسط سپاه پاسداران می تواند در ارتقای سلامت و بهداشت مردمان این مناطق موثر باشد.
عبدالحسین مردان لو یکی دیگر از ساکنین و از عشایر منطقه باباکلان است که اینچنین اظهارکرد: سالیان زیادی است که عشایر نشینان این مناطق باوجود دارا بودن منابع سرشار نفت و گاز این شهرستان از حداقل امکانات درمانی و بیمارستانی محروم هستند.
وی تصریح کرد: مردم برای درمان جزئی ترین بیماری خود باید به مراکز شهری و یا استان های دیگر عزیمت و با پرداخت هزینه های زیاد و طی مسافت طولانی، هزینه دیگری علاوه بر هزینه تهیه داروهاو و نیز خدمات پزشکی بپردازند که با اقدام خوب و موثر سپاه پاسداران و بسیج جامعه پزشکی در خصوص برپایی این بیمارستان صحرایی مشکلات بسیاری از اهالی این منطقه مرتفع شده است .
اسماعیل محرابی یکی دیگر از بزرگان منطقه عشایر نشین باباکلان است که ضمن تشکر از متولیان برپایی این بیمارستان صحرایی در این منطقه محروم گفت:روستاییان و مردم عشایر نشین این منطقه بعلت کمبود وسایل و امکانات پزشکی و بهداشتی و نیز دوری از مراکز درمانی شهری با مشکلات زیادی روبرو هستند.
وی افزود:سهم روستاییان از دسترسی به خدمات سلامت واقعا محدود است وبیشتر پزشکان در مراکز شهرستانها تجمیع یافتهاند ،یک فرد روستایی برای دستیابی به خدمات درمانی و بهداشتی که هر از گاهی به آن نیاز دارد مسافتی چند کیلومتری را با مشقت باید طی کندو با پرداخت هزینهای که شاید از عهده آن هم برنیایدبه ابتداییترین نیازهای سلامت خود دست پیدا کند.
این مرد عشایر نشین گفت:از تلاش های مسئولین و به ویژه سپاه پاسدارن تشکر میکنم که با احداث این بیمارستان صحرایی مرهمی بر دردهای مردم محروم این منطقه از شهرستان نفتخیز گچساران شده است.
سرهنگ سید هوشنگ رحیمیان مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص برپایی این بیمارستان صحرایی، گفت: با توجه به اینکه کمبود و نارسایی بخشهای مرتبط با بهداشت و درمان همیشه مورد گلایه مردم مناطق محروم است که با راهاندازی بیمارستان صحرایی شهدای گچساران کمک شایانی به مردم این منطقه محروم خواهد شد.
وی افزود: این بیمارستان صحرایی در روستای باباکلان با حضور فرماندار،امام جمعه ،فرمانده سپاه ناحیه گچساران و رئیس شبکه بهداشت و درمان گچساران افتتاح شد ودر طول هفته بسیج به عموم مردم به صورت رایگان خدمات ارائه میدهد.
رحیمیان ایجاد بیمارستان صحرایی در این منطقه را یک گام اساسی در راستای محرومیت زدایی و خدمت به اقشار آسیب پذیر جامعه برشمرد و اظهارکرد: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم مناطق محروم، کمک به محرومیت زدایی و ارتقاء سطح سلامت روستاییان و عشایر نشینان این مناطق ،ایجادتحول و تغییر در الگوهای رفتاری و فرهنگی ساکنان منطقه در مسائل بهداشت و درمان و شناسایی بیماری های بومی و کاهش ارجاع بیماران روستایی به بیمارستان های شهری از جمله اهداف برپایی این بیمارستان صحرایی در منطقه باباکلان گچساران است.
مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت:باید توجه داشت در این مناطق محروم یا مردم از مسائل بهداشتی بیاطلاع هستند یا توان استفاده از امکانات پزشکی را ندارندکه ایجاد این مراکز درمانی میتواند کمک بسزایی در ارتقای سلامت و بهداشت مردم این مناطق داشته باشد وچنین اقداماتی از برکات نظام اسلامی به مناطق محروم است و تاکنون بسیج به عنوان نهاد مردمی خدمات ارزنده ای به مردم ارائه داده است.
رحیمیان با بیان اینکه بیش از 70 پزشک متخصص و عمومی ،پرستار و نیز پرسنل اجرایی و خدماتی در این بیمارستان صحرایی در دو شیفت صبح و عصر به مردم خدمات ارایه می کنند،افزود:بسیج جامعه پزشکی میتواند یک هماهنگ کننده اصلی در امر توسعه و محرومیت زدایی در مناطق محروم باشد و این نوع فعالیتها باعث ایجاد یک همافزایی در کشور و موجب ارتقاء سطح ملی سلامت و شاخصهای آن در مناطق محروم خواهد شد.
گفتنی است روستای بابا کلان در دهستان بی بی حکیمه (س) و در40 کیلومتری شهرستان گچساران قرار دارد.
انتهای پیام/م
دیدگاهها