به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،روستای دژسلیمان را به جرات می توان به عنوان یکی از نفتی ترین روستاهای ایران نام برد که در ۱۳ کیلومتری شهرستان گچساران واقع شده است.این روستا به دلیل داشتن کوه تاریخی، آب و هوایی گرم و البته چاه های بی شمار نفت و گاز مشهور است.
محل امرار و معاش و کسب درامد اهالی در طول سال های متمادی تنها کارگری در خطوط نفت بوده است! ولی از حدود ۱۴ سال پیش طرح پمپاژ و آبرسانی به اراضی این روستا با هدف اشتغال زایی کلنگ زنی شد و مردم روستا را در جهت اقامت در روستا و آینده ای بهتر امیدوار نمود.
ولی متاسفانه این پروژه به دلیل مشکلات و مسایل سیاسی و مدیریتی با حداقل پیشرفت کاری حدود ده سال متوقف شد تا اینکه مجددا در سال ۹۱ با درخواست مردم روستا و همت و پیگیری های مجدانه نماینده مردم گچساران و باشت جناب اقای دکتر تاجگردون و تخصیص اعتبار جان تازه ای به خود گرفت و خیلی زود یعنی در سال ۹۳ با حضور مدیران استانی و شهرستانی افتتاح شد.
و از قضا مانور تبلیغاتی متعددی روی آن داده شد!به گونه ای که عنوان شد این طرح با هدف اشتغال زایی و ایجاد انگیزه در ساکنین و بهبود وضعیت اکولوژی و اقتصادی منطقه و همچنین جلوگیری از مهاجرت،۴۵۰ هکتار از زمین های دیم روستا را با اعتبار۲۶ میلیار ریال به زیر آب خواهد برد.
به طوریکه سه پمپ بر روی رودخانه کمبل نصب گردیده تا با لوله ۶۶۰ میلی متری حدود ۴۰۰ لیتر آب در ثانیه به استخری که چند کیلومتر جلوتر احداث گردیده بود را پمپاژ نماید و از آن طریق زمین های خشک زیر کشت روند.
در روز افتتاحیه همچنین از فرماندار و بخشدار محترم به دلیل پیگیری هایشان تقدیر به عمل آمد!دکتر خادمی استاندار وقت استان و استاندار فعلی استان لرستان فرمودند :بزرگترین کفر این است که آب و زمین در کنار هم باشند ولی کشاورزان ما بصورت دیم زراعت کنند!!!.
اما از توضیحات بیشتر بگذریم!متاسفانه پس از افتتاح به دلیل انتخاب پیمانکار فاقد صلاحیت و عدم نظارت تنها حدود ۱۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی آن هم بصورت ناقص و با بی کیفیت ترین وسایل و لوله ها اجرا شد و کشاورزان خود کار را جهت کشت سریع تر گندم به پیش بردند!!.
اداره آب بدون اینکه کار خود را اصولی و کارشناسی به اتمام برساند تحویل اداره جهاد کشاورزی داد و متاسفانه در اولین کشت به دلیل مشکل فنی دو پمپ از سه پمپ سوختند و فصل بعد کشت انجام نشد.
تعاونی آب روستا نیز به دلیل همین مشکلات از تحویل گرفتن طرح خودداری نمود و متاسفانه پیمانکار بدون از اینکه یک هکتار از زمین ها را تحویل نماید و حتی لوله ها را زیر خاک قرار دهد کار را رها کرد و اخیرا طی چند مرحله لوله های پلی اتیلن ده اینچ به مقدار ۷۰۰ متر و پنج اینچ به مقدار ۶۰۰ متر و چندیدن شیرآلات گران قیمت و تاسیسات برقی طرح به سرقت رفته اند!.
باید از مدیران مرتبط با این پروژه و حراست آنها سوال نمود چگونه نگهبانی برای این منابع گران قیمت در نظر نگرفته بودند؟اکنون نیز با ۱۵ نفر کشاورز نمی توان مخارج طرح به این بزرگی را تامین نمود و بقیه زمین ها نیز علی رغم پرداخت هزینه از سوی کشاورزان همچنان به اتمام نرسیده است.
به اعتقاد ما دولت زمانی می تواند طرح ها را به تشکل های مردم نهاد تحویل نماید که کار با کیفیت هرچه تمام به اتمام رسیده باشد .اقای تاجگردون علارغم تلاش های گسترده شما برای مردم شهرستان بپذیرید برخی از مدیران منتسب به شما ضعیف می باشند و همه می دانیم که جذب اعتبارات چه پروسه دشواری است ولی از قرار معلوم به راحتی حیف و میل می شود!
حال چند سوال از استاندار محترم،مدیران استان و شهرستان:
آیا اگر اجرای این طرح به جای انتخاب پیمانکار فاقد صلاحیت مثل طرح آبرسانی باباکلان به قرارگاه خاتم واگذار می شدبهتر نبود؟
چرا جهاد کشاورزی برای تجهیزات و ایستگاه پمپاژ و برق نگهبان اختیار نکرده است؟
چرا طرح اینچنین طولانی گردد و هنوز تحویل تعاونی آب روستا نگردیده است؟
چرا با گذشت حدود سه سال و دریافت سهم کشاورزان تنها ۱۵۰ هکتار از ۴۵۰ هکتار بارانی شده است؟
چه نهادی باید وسایل به سرقت رفته را جایگزین نمایند؟
آیا نهادهای امنیتی و انتظامی از اینچنین سرقت هایی اطلاع دارند؟
چه کسی پاسخگوی کشاورزان باشد؟
در پایان از استاندار جدید جناب آقای دکتر احمدی،دکتر تاجگردون نماینده پرتلاشمان،دکتر گوهرگانی مدیرکل محترم جهاد کشاورزی استان و همه مدیران و زحمت کشان خواهشمندیم تمام توان خود را در راستای احیای این طرح به کار گیرند چرا که در غیر این صورت باید آنرا شکست خورده تلقی نمود و شاهد هدر رفت بیت المال باشیم.
من الله توفیق
از طرف کشاورزان روستای دژسلیمان
انتهای پیام/م
دیدگاهها