به گزارش آفتاب جنوب،از صبح گاه سیزدهم رجب، مساجد شهرستان گچساران، شاهد حضور عاشقان شیفته ای است که به قصد اقامتی سه روزه، در این مکان مقدس حضور می یابند و به دور ازدنیا و جلوه های دل فریب آن، در سفری از خانه خویش به خانه دوست شرکت جسته و به راز و نیازِ با خدای بی نیازِ بنده نواز می پردازند.
گچساران این روزها حال و هوای عاشقی به خود گرفته است و مسجد شهیدان این شهرستان یکی از مساجدی است که صدها جوان گچسارانی در آنجا معتکف هستند.
وارد مسجدشهیدان که میشوی هر کس خلوتی برای خود دارد و معتکفین با معبود خود مشغول راز و نیاز هستند، برخی به تنهایی گوشهای را برای خود انتخاب کرده اند، زیر لب دعا و قرآن را زمزمه میکنند، برخی دیگر تسبیحی در دست دارند و ذکر میگویند و برخی دیگر در قالب گروههایی دعا قرائت میکنند.
ابراهیم از جمله معتکفین است که در گوشهای از مسجد به دیواری تکیه داده در حال زمزمه کردن دعا است، برای چندمین بار است که توفیق شرکت در مراسم اعتکاف را دارد و اعتکاف رایکی از برکات انقلاب اسلامی می داند.
وی ادامه داد: اعتکاف کرامات واثرات بسیار ثمربخشی در بین معتکفین دارد بطوری که بسیاری از جوانان معتکف بعد از اتمام این سه روز ،تصمیم های مهم و نتیجه بخشی در زندگی خود گرفته اند.
محمدرضا از دیگر معتکفان است که برای نخستین بار توفیق شرکت در مراسم اعتکاف را پیدا کرده و از حال و هوای اعتکاف این چنین گفت:از اینکه در اعتکاف شرکت کردم بسیار خوشحالم و امیدوارم در این ماه خدا به گونه ای عمل کنم که بدی ها را از خود دور سازم.
وی اعتکاف را فرصت مناسبی برای رازو نیاز با خداوند برشمرد وافزود: سعی و کوشش انسان در اعتکاف باید به گونه ای باشد که به اطمینان خاطر و آرامش قلب برسد.
محمود جوان دیگری است که در این مراسم معنوی حضور یافته و معتقد است مراسم اعتکاف یکی از مهمترین ظرفیتهایی است که در قالب آن میتوان فضاهای معنوی مفید و ارزندهای را برای عموم مردم جامعه و به ویژه جوانان فراهم کرد.
این جوان معتکف تصریح کرد:حضور و شرکت در مراسم معنوی اعتکاف برای نسل جوان از اساسیترین راههای مبارزه با عرفانهای کاذب است و در مراسم اعتکاف باید معتکفین را با سبک زندگی اهل بیت علیهم السلام آشنا و راههای ارتباط بهتر و مؤثرتر با اهل بیت(ع) را به آنها آموخت.
صادق در حالی که فرزند خردسالش را به آغوش کشیده است از حال و هوای اعتکاف این چنین گفت: در اعتکاف انسان می تواندبا مبارزه با هواهای نفسانی و با اندوختن سرمایه معنوی تقوا دنیای آخرت خود را بسازد و درحقیقت اعتکاف نوعی تمرین بندگی است.
وی درادامه تاکید کرد:باید توجه داشت که اعتکاف مهمترین زمینه ساز ترویج فرهنگ اسلامی در جامعه است و به واسطه همین اعتکاف گرهگشاییهای بسیاری برای جامعه ما توسط خداوند تبارک و تعالی انجام شده است و موجبات برطرف شدن بلایا و در عین حال برکات فراوان برای جامعه است.
این جوان معتکف افزود:قرآنکریم هم بر این سنت حسنه که محبوب انبیاء و اولیای الهی بوده تاکید بسیاری کرده است و کسانی که در این برنامه حضور یافتند بدون استثناء دست خالی بیرون نرفتهاند و آثار آن در زندگیشان مشهود خواهد بود.
در تکاپوی گزارش سراغ سید یونس ازدیگر جوانان معتکف این شهر رفتیم که در آبدارخانه مسجد مشغول آماده سازی و تدارک چای برای معتکفین بود، وی از حال و هوای این روزهای اعتکاف در گچساران گفت: امروزجوانان در فضای اعتكاف فارغ از زرق و برق مادیات وارد فضايی معنوی شده و مشغول عبادت و نيايش با پروردگار خود می شوند.
این جوان معتکف با بیان اینکه اعتکاف از جمله سنتهای حسنه و ارزشمندی است که به مرور در قالب یک فرهنگ گسترش یافته است،اظهارکرد: اعتكاف فرصت مباركی است و اميدوارم همه معتکفین از این فرصت طلایی بهره کافی را ببرند و با استغفار به درگاه احدیت ،منزه از گناه از مساجد خارج شوند.
بهروز از عوامل اجرایی برگزاری اعتکاف در مسجد شهیدان است که آشنایی و ارتباط بهتر با خداوند را از دیگر اهداف اعتکاف می داند.
وی درادامه با اشاره به اینکه اعتکاف یک آیین معنوی است که میتواند تبدیل به ابزاری توانمند برای مقابله با دشمنان شود، تصریح کرد: دشمنان با صرف هزینه های هنگفت در حوزه جنگ نرم جوانان نظام اسلامی را مورد هدف قرار داداندکه با اجرای هرچه باشکوه تر مراسم معنوی اعتکاف سد محکمی در برابر نقشه های شوم آنها خواهیم ساخت.
سعید بالی از جمله حافظان قرآن در گچساران است که در این مراسم معنوی برای سومین سال متوالی حضور یافته است.
وی افزایش تواضع و فروتنی، تقویت اراده، دوری از گناه و زشتی ها، انس با خوبیها و جلب محبت الهی را از جمله آثار دنیوی و اخروی اعتکاف برشمرد و گفت: این استقبال گسترده از این مراسم معنوی، خود پاسخ قاطعی است بر یاوه گویانی که نسل جدید جامعه را بریده از دین و انقلاب معرفی می کنند؛ نسلی که به تعبیر مقام معظم رهبری، برخوردار از معرفت دینی بالا و ایمان عمیق است.
وی اعتکاف را برنامه سودمندی در مقابله باتهاجم فرهنگی غرب دانست و افزود:سنت اعتکاف و ترویج آن در بین جوانان بهترین و ارزشمندترین پناهگاه در مقابل هجمههای فرهنگی دشمنان است که همه باید دوشادوش هم با همدلی و همزبانی در توسعه این فرهنگ دینی و قرآنی تلاش کنیم.
کم کم به لحظات روحانی وملکوتی اذان مغرب نزدیک می شویم و با عاشقان مهدی فاطمه سلام الله علیها که در این محفل نورانی حضور دارند ،به دنبال گمشدهای میگردیم و برای التیام زخم خود دعایی را زمزمه میکنیم «اللهم عجل لولیک الفرج»
گفتنی است مراسم پرفیض اعتکاف هر ساله از اذان صبح روز سیزدهم تا اذان مغرب روز پانزدهم ماه مبارک رجب در مساجد سراسر کشور برگزار می شود و معتکفین در این مدت، به دور از مشکلات و دغدغه های دنیوی، با معبود خود به راز و نیاز می پردازند.
انتهای پیام/م
دیدگاهها