به گزارش آفتاب جنوب،به نقل از مهر، حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی کشورمان پیش از عزیمت به قزاقستان در جمع خبرنگاران گفت: جمهوری اسلامی ایران از نظر استراتژیک مسیر بسیار مهمی برای اتصال کشورهای آسیای مرکزی به آبهای آزاد است.
رئیس جمهور با بیان اینکه سفر به قزاقستان و تاجیکستان 5 روزه است، اظهار داشت: 4 روز از این سفر برای دیدارهای دو جانبه با مقامات کشور همسایه قزاقستان، و کشور هم فرهنگ و هم زبان تاجیکستان خواهد بود و در آخرین روز نیز برای شرکت در اجلاس شانگهای حضور خواهیم یافت.
وی افزود: قزاقستان یکی از همسایه های مهم ما از لحاظ اقتصادی، علمی و همکاری های مختلف در زمین های فناوری و همچنین همکاری در زمینه دریای خزر است.
رئیس دولت با اشاره به اینکه ما دو کشور ساحلی دریای خزر هستیم و باید همکاری های مختلف داشته باشیم، گفت: در این سفر با رئیس جمهور و مقامات قزاقستان دیدار دو جانبه خواهیم داشت، البته مسائل منطقه نیز به خاطر حساسیت مورد بحث قرار خواهد گرفت.
روحانی اضافه کرد: سال گذشته رئیس جمهور قزاقستان به ایران سفر کرد که این سفر ما نیز در پاسخ به آن سفر و به دعوت رئیس جمهور قزاقستان است.
وی تصریح کرد: برنامه بعدی این سفر 5 روزه سفر به تاجیکستان است، ما با این کشور همکاری های فراوانی داریم، برخی پروژه های جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان در حال انجام و برخی نیز رو به اتمام است که البته همکاریهای فراوان دیگری هم می توان با این کشور هم فرهنگ داشته باشیم.
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک ایران گفت: با توجه به جایگاه ایران برای اتصال کشورهای آسیای مرکزی به آبهای آزاد، کریدور جنوب به شمال اهمیت زیادی دارد و پروژه راه آهن ایران قزاقستان و ترکمنستان نیز در همین راستا افتتاح می شود.
رئیس جمهور ادامه داد: همچنین مسیر دیگری نیز با کشور تاجیکستان وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است و از مسیر راه آهن چین و از طریق قزاقستان، قرقیزستان، افغانستان، در نهایت به خلیج فارس خواهد رسید.
روحانی با اشاره به اینکه در منطقه طرح های مهم و زیر بنایی بین ایران و آسیای مرکزی بویژه تاجیکستان و ترکمنستان وجود دارد، افزود: روابط با این کشورها برای ما اهمیت بسیاری دارد.
رئیس دولت یازدهم با اشاره به اهمیت اجلاس امسال شانگهای گفت: اگر چه سازمان همکاریهای شانگهای یک سازمان همکاری اقتصادی است اما بحرانهای منطقه بخصوص در اوکراین، اروپای شرقی، عراق، سوریه و فلسطین باعث شده عمدتا فضای اجلاس امنیتی و نظامی بوده و کشورهای عضو خواستار برقراری امنیت در این کشورها هستند.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این اجلاس کشورهای بسیاری از میان اعضا و ناظران از جمله روسیه، چین، هند و پاکستان حضور خواهند داشت، ادامه داد: این اجلاس فرصتی است تا علاوه بر سخنرانی در آن و بازگو کردن دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران، در حد فرصت دیدار با مقامات کشورهای حاضر در اجلاس انجام دهیم.
روحانی با اشاره به اینکه در قرقیزستان، بازرگانان و تجار حضور مییابند که برنامه ما شرکت در اجلاس اتاق هر دو کشور است، خاطرنشان کرد: مهم است که بخش خصوصی ما بخصوص با کشورهای منطقه و همسایه ارتباط بیشتری داشته باشد، اقتصاد کشورها و بخصوص منطقه را باید بخش خصوصی احیا کرده و دولتها زمینه همکاری آنها را فراهم کنند.
گفتنی است حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی کشورمان با بدرقه حجت السلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و برخی از اعضای دولت از جمله معاون اول رئیس جمهور راهی قزاقستان شد.
رئیس جمهور سپس عصر سه شنبه راهی دوشنبه خواهد شد تا ضمن ملاقات با مقامات تاجیکستان در اجلاس شانگهای هم شرکت کند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد رضا نعمت راده وزیر صنعت معدن و تجارت، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، علی ربیعی وزیر کار و راه اجتماعی، مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور نیز روحانی را در این سفر همراهی می کنند.
نظرات کاربران