به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،پیشرفت فیزیکی این طرح حدود 82 درصد است و میزان اعتبارات این سد ملی ۳۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده ، هرچند تاکنون ۲۲۹ میلیون یورو از محل فاینانس خارجی برای ساخت سد چم شیر در گچساران هزینه شده است.
انجام هفت کیلومتر تونل زیرزمینی، اجرای یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب بتن بدنه، ۳۰ کیلومتر جاده دسترسی و هفت میلیون متر مکعب حفاری رو باز از مهمترین کارهای انجام شده در این پروژه است.
تامین آب آشامیدنی و صنعت، بهره مند شدن ۱۱۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر ، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید175مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب های مخرب رودخانه زهره، اشتغالزایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است.
برنامه ریزی جهت اتمام عملیات اجرایی مسیرهای بحرانی آبگیری، عملیات پاک سازی مخزن سد، پیشرفت 85 درصدی در عملیات حفاری و تزریق پروژه، اتمام عملیات بتن ریزی جناح راست بدنه سد از جمله اقدامات انجام شده تاکنون به شمار می رود.
همچنین نصب دکل های مربوط به تجهیزات هوایی خطوط انتقال 230 کیلو ولت سد چم شير به ایستگاه پست پاساژ چنار شاهیجان و دوگنبدان ، عملیات نصب دو خط لوله به منظور تنظیم کیفیت آب و نیز آبرسانی مزارع پایین دست سد و انتقال آن به بخش صنعتی، پیشرفت 75 درصدی بتن بدنه سد، ورود ترانسفورماتورهای اصلی نیروگاه به کارگاه سد چم شیر و نیز ورود تجهیزات نیروگاهی به کارگاه سد از دیگر اقدامات صورت گرفته در چم شیر بوده است.
این سد از نوع بتنی غلتکی ( RCC ) است که مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقه ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت.سدو نیروگاه چم شیر در ۲۵کیلومتری جنوب شرقی گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد و برروی رودخانه زهره ساخته می شود،بنابراین پیشرفت کلی پروژه 82 درصد است که برنامه آبگیری در سال آینده 1400محقق خواهد شد.
نظرات کاربران