نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
28. فروردين 1396 - 20:23
مسئول قرارگاه دانشجویی شهید آقایی وندا گچساران گفت:امروزه نیز عده ای از مسئولین دانشگاه ها همراهان تفکر رخوت دانشگاه و دوری دانشجو از سیاست بوده که البته این قبیل تفکرات نشات گرفته از سیاست زدگی،حفظ قدرت و ریاست طلبی بعضی مسئولین است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،عبدالله نادری مسئول قرارگاه دانشجویی شهید آقایی وندا گچساران در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی در خصوص نظریه صحیح در بحث سیاسی بودن دانشجو و دانشگاه گفت:بخش عمده جنبش های دانشجویی در ایران،همواره یک جریان متدین و انقلابی بوده  که سه عنصر استکبار ستیزی،مطالبه گری و آرمانخواهی از اصول لایتغیر این جنبش ها بوده است.

وی افزود:کمااینکه همین دانشجویان بعنوان تاثیر گذار ترین قشر در جامعه،نقش آفرینی های قابل توجهی داشته و این مسئله را می توان در فهوای جمله شهید بهشتی که فرمودند:"دانشجو مؤذن جامعه است،اگر خواب بماند نماز امت قضا میشود"به خوبی درک کرد.

رکود بی سابقه بر فعالیت های دانشجویی

نادری با اشاره به برخی افتخارات جنبش دانشجویی در تاریخ انقلاب اظهارکرد:حضور همه جانبه جنبش های دانشجویی در پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام(ره)،تسخیر لانه جاسوسی (که به تعبیر امام انقلاب دوم نیز لقب گرفته)،رشادت های جانانه در هشت سال دفاع مقدس،تنها نمونه ای از افتخارات جنبش دانشجویی در عمر بابرکت نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

مسئول قرارگاه دانشجویی شهید آقایی وندا گچساران ادامه داد:پس از دفاع مقدس وبا قدرت یافتن جنبش های دانشجویی،رکود بی سابقه ای بر فعالیت های دانشجویی مستولی شد وجریاناتی خاص و در اقلیت با تکیه بر مبانی انحصار طلبانه به دنبال ایجاد انحراف در ارزش ها و اهداف جنبش های دانشجویی،موجبات ایجاد جوی ناآرام و سیاست زده در دانشگاه ها را فراهم کردند.

وی با اشاره به نظریه برخی مسئولین مبنی بر دور بودن دانشجو از فضای سیاست افزود:جریاناتی در گذشته نه چندان دور معتقد بودند که دانشجو نباید سیاسی باشد و فضایی عاری از هرگونه فعالیت های سیاسی را برای دانشگاه ترسیم کردند،مرحوم هاشمی وقتی به ریاست جمهوری رسید، با این شعار که «من خودم به اندازه کافی سیاسی هستم و نیازی نیست کابینه دولت من سیاسی باشد» پیامی مبنی بر محدودیت فعالیت های سیاسی درون جامعه را به اقشار مختلف من جمله جنبش های دانشجویی گوشزد کرد.

نادری تصریح کرد:این سرآغازی بود بر رکود و یکجانبه گرایی در سپهر سیاسی کشور در آن روزها و همواره جنبش های دانشجویی اصیل و انقلابی که در جهت پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در تلاش بودند با مخالفت ها و محدودیت های فروانی مواجه می شدند.

نفوذ لیبرال ها در بدنه دانشگاه ها 

این جوان گچسارانی ادامه داد:چنین نگرشی انحراف دفتر تحکیم وحدت و گرفتارشدن آنها در دامان لیبرال ها و نهضت آزادی،سرخوردگی دانشجویان مطلبه گر انقلابی و نفوذ لیبرال ها در بدنه دانشگاه ها را در پی داشت که نهایتا منجر به سخنرانی صریح مقام معظم رهبری در 12 آبان 72 در جمع نخبگان شد که فرمودند" بنده دلم مى‌خواهد این جوانان ما،شما دانشجویان؛ چه دختر، چه پسر و حتّى دانش‌آموزان مدارس روى این ریزترین پدیده‌هاى سیاسى دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید.

مسئول قرارگاه دانشجویی شهید آقایی وندا گچساران با اشاره به  تاثیر سخنان رهبر انقلاب بر باز شدن فضای دانشگاه ها در این دوره گفت: رهبری فرمودند:"گیرم که تحلیلى هم بدهید که خلاف واقع باشد؛ باشد! خدا لعنت کند آن دست هایى را که تلاش کرده‌اند و مى‌کنند که قشر جوان و دانشگاه ما را غیر سیاسى کنند،کشورى که جوانانش سیاسى نباشند، اصلاً توى باغ مسائل سیاسى نیستند، مسائل سیاسى دنیا را نمى‌فهمند، جریانهاى سیاسى دنیا را نمى‌فهمند و تحلیل درست ندارند".

نادری اظهارکرد:مقام معظم رهبری تاکید کردند:"مگر چنین کشورى مى‌تواند بر دوش مردم، حکومت و حرکت و مبارزه و جهاد کند؟! بله؛ اگر حکومت استبدادى باشد، مى‌شود. حکومتهاى مستبد دنیا، صرفه‌شان به این است که مردم سیاسى نباشند؛ مردم درک و تحلیل و شعور سیاسى نداشته باشند، اما حکومتى که مى‌خواهد به دست مردم کارهاى بزرگ را انجام دهد؛ نظام را مى‌خواهد با قدرت بى‌پایان مردم به سر منزل مقصود برساند و مردم را همه چیز نظام مى‌داند، مگر مردمش بخصوص جوانان، و بالاخص جوانانِ دانشجویش مى‌توانند غیر سیاسى باشند؟! مگر مى‌شود؟!".

همراهان تفکر رخوت دانشگاه و دوری دانشجو از سیاست

وی افزود:رهبری بیان فرمودند:"عالِمترین عالِم ها و دانشمندترین دانشمندها را هم، اگر مغز و فهم سیاسى نداشته باشند، دشمن با یک آبنبات تُرش مى‌تواند به آن طرف ببرد؛ مجذوب خودش کند، و در جهت اهداف خودش قرار دهد! این نکات ریز را، باید جوانان ما درک کنند" مهر بطلانی بود بر همه این تئوری ها.

نادری تصریح کرد:امروزه نیزعده ای از مسئولین دانشگاه ها همراهان تفکر رخوت دانشگاه و دوری دانشجو از سیاست بوده که البته این قبیل تفکرات نشات گرفته از سیاست زدگی،حفظ قدرت و ریاست طلبی بعضی مسئولین می باشد.چراکه تئوری پردازان جدایی دانشگاه از سیاست نیز به خوبی فهمیده اند که دچار اشتباهی استراتژیک شده و امروزه در پارادوکس های گوناگون درپی تصحیح ایده های خود می باشند.

مسئول قرارگاه دانشجویی شهید آقایی وندا گچساران گفت:اندیشه غلط دیگری درعرصه سیاسی بودن دانشجو وجود دارد بطوریکه برخی دانشجوی سیاسی فاقد تحلیل وبینش را می خواهند تا وسیله شود برای رسیدن به اهداف شومشان که بعضا هم در مغایرت با منافع ملی می باشد.

تکمیل پازل جریانات قدرت طلب توسط برخی دانشجویان 

وی اظهار کرد:متاسفانه که امروزه عده ای از دانشجویان نیز در زمین چنین جریانات قدرت طلبی بازی کرده وپازل آنها را کامل می کنندولکن این نظریه مردود است که چون فلان دولت یا فلان نماینده مجلس موافق تفکر و رویکردی ست،دانشگاه نیز باید همانگونه که آنها می خواهند مدیریت گردد و منتقدان را با توهین و محدودیت به انزوا بکشانند،چراکه دانشگاه محل تضارب آرا و شبهه زدایی است.

نادری افزود:نظریه صحیح در بحث سیاسی بودن دانشجو ودانشگاه همانی ست که مقام معظم رهبری فرمودند یعنی دانشجوی اهل بینش و تحلیل سیاسی که وابسته به هیچ جریان سیاسی نبوده و در جهت پیشبرد انقلاب اسلامی دردانشگاه تلاش می کند،چراکه فقدان تحلیلگری ضربات و انحرافات سهمگینی را به دین و انقلاب وارد کرده است که امید است مسئولین محترم با نگاه واقع بینانه به جایگاه جنبش های دانشجویی،برای ارتقاء سطح بینش و تحلیل دانشجویان اهتمام کامل بورزند.

انتهای پیام/م

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها